یکی از کاربران از پخش شدن شایعه آبیاری با جوهر برای قرمزتر شدن رنگ هندوانه خبر داد و خواستار پیگیری شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل ازخبرآنلاین، چند مخاطب سرویس مشکلات مردم خبرگزاری در مورد هندوانه های امسال سوالاتی داشتند. یکی از کاربران از کیفیت بد هندوانه در سال جاری گله می کند و از مسئولین می خواهد دلیل این امر را توضیح دهند.
 
 
مسئله دومی که توسط کاربران مطرح شده، ادعای عجیب و غریبی است. یکی از مخاطبان در این باره نوشته: با توجه به فصل تابستان و کشت صیفی جات از قبیل هندوانه شایعه شده بعضی جالیزداران برای قرمز شدن هندوانه خود از جوهر مخصوصی استفاده میکنند که با ابیاری محصول با اب حاوی این ماده رنگ محصول قرمز میگردد، ایا صحت این اخبار درست است؟
 
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران کیفیت هندوانه های امسال را بد نمی داند و البته اعلام می کند که کیفیت هندوانه های هر استان باید از مسئولان همان استان سوال شود.
 
 قاسمی، رییس روابط عمومی جهاد کشاورزی استان تهران درباره استفاده از رنگ در آبیاری محصولات می گوید: درست بودن این مورد بعید به نظر می رسد چرا که در سال های اخیر بحث سلامت محصول بسیار مورد توجه قرار گرفته و تمام جنگ و دعواها بر سر این است که کاری کنیم تا امنیت غذای ملی تامین شود.
 
او ادامه می دهد: در زمینه محصولات کشاورزی، باغی و غیره، کشاورز موظف است استفاده از سموم را کاهش دهد تا محصول سالم تری اراه کند.
 
قاسمی درباره کیفیت هندوانه های امسال می گوید: هندوانه های تهران معمولا از بندرعباس و فارس می آید و می بایست پیگیری کیفیت را از همان جا انجام داد. عوامل متعددی مانند آبیاری و استفاده از کودهای نامناسب در افت کیفیت هندوانه موثر است که باید دید این هندوانه از کدام اقلیم آمده و کدام عامل سبب بد شدن کیفیت شده است.
 
رییس روابط عمومی جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به این که خود وانتی ها هندوانه های درباز خود را برای تبلیغ رنگ می کنند گفت: طبق مشورتی که با کارشناسان مربوطه کردم، امکان ضعیفی دارد و اصلا از نظر علمی پایه و اساس درستی ندارد.
 
اما در همین رابطه، کتر مدرس مسئول بخش تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان هرمزگان اینطور اظهار نظر می کند: تا به حال نشنیده ام که بشود از طریق آبیاری با رنگ، رنگ داخل هندوانه را تغییر داد. این بحث از نظر علمی امکان ندارد و درست نیست.
 
او با بیان این که هندوانه بندرعباس معمولا از مهر آماده عرضه است و هندوانه ها از ابتدای سال تا کنون از این اقلیم بیرون نیامده می گوید: کیفیت بد هندوانه متاثر از عواملی همچون برداشت زود است و اگر رشد فیزیولوژیکی کامل نشده باشد و برداشت صورت گیرد، کیفیت هندوانه افت خواهد کرد.
 
نجفی، کارشناس کشاورزی و مسئول بخش سبزی و صیفی جهاد کشاورزی استان فارس هم گفت که کیفیت هندوانه های عرضه شده از استان فارس هیچگونه مشکلی ندارد چرا که آبیاری دقیق و برداشت به موقع دارد.
 
او در پایان در این باره که آیا امکان بهتر شدن رنگ هندوانه به سبب آبیاری با رنگ وجود دارد یا نه گفت: تا به حال موردی در استان مشاهده نکردیم و برخوردی با این مورد نداشتیم که نیاز به بررسی علمی باشد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۳:۱۵ ۱۹ تير ۱۳۹۴
هندونه رو با کود آهن قرمز میکنن
گوگرد هم برای آفات استفاده میشه
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۵۰ ۱۹ تير ۱۳۹۴
یادمه بچه که بودیم سرگرمیمون بعد از خوردن هندوانه خوردن تخم هندوانه بود که الان دیگه اینقدر ریز شده اند که توی دست هم جا نمیشن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۲۲ ۱۹ تير ۱۳۹۴
هندوانه خوب وخوشمزه از باغملک خوزستان بخورید تا مفهوم سالم بودن آن را متوجه شوید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۹ تير ۱۳۹۴
باسلام
هندونه فقط هندونه چابهارو ایرانشهر ..........خوش طعم وشیرین.....
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۱:۱۱ ۱۹ تير ۱۳۹۴
علت اینکه هندوانه قاچ زده شده در یخچال پس از مدتی ترش میشه جه میتونه باشه
Iran (Islamic Republic of)
اسی
۲۰:۱۲ ۱۸ تير ۱۳۹۴
منم شخصا از کسی که در مزرعه مخصوص هندونه کار میکرد شنیدم که میگفت یه مایع با رنگ مخصوص رو کنار هندونه ها آبیاری میکنن و بعد از مدت خیلی کوتاهی هندونه سفید قرمزته میشه'حالا هی فلان مسوول از پشت میز بگه.نه نمیشه علمی نیست فلان نیست
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
حمید معظمی
۱۲:۱۳ ۱۸ تير ۱۳۹۴
این قضیه کاملا درسته که هندوانه ها بصورت غیرطبیعی قرمز میشوند.بنده ساکن منطقه ای هستم که یکی از قطبهای تولید هندوانه کشور است و از نزدیک این قضیه را شاهدم.این محصولات در محل بنام (زور رس) معروفند.اگر هنداونه ای پیدا کردید که تخمه آن کاملا سفت و رسیده و دارای مغز بود با خیال راحت مصرف کنید.در غیراینصورت عطایش را به لقایش ببخشید.
Iran (Islamic Republic of)
lpln
۱۵:۰۰ ۱۸ تير ۱۳۹۴
الان کم مونده هندونه بدون هسته هم بدن بیرون
سخت جون که میگن واقعا حرف عمیقیه از اب و هوا گرفته تا تغذیه همش مورد داره خدایا شکرت که همچین جسمی به ما عطا کردی که با همه اینها هنوز میتوانیم راه برویم وشکر وسپاس تو را به جا اوردیم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۴۰ ۱۸ تير ۱۳۹۴
هندوانه کشلی بهترین هندوانه ایرانه پوست نازک و شیرین
کشلی از روستاهای گیلان
Iran (Islamic Republic of)
نوریان
۱۱:۰۸ ۱۸ تير ۱۳۹۴
انهایی که نظر کارشناسی میدن واسمشون را کارشناس گذاشتند یاخول هستند یاچوبان اگه راست میگید بیایید مغان از چوبانهای ما بپرسید براتون توضیح بدند که چه بلایی به سر این هندوانه میارند
Iran (Islamic Republic of)
شهرام
۱۰:۳۹ ۱۸ تير ۱۳۹۴
او ادامه می دهد(قاسمی): در زمینه محصولات کشاورزی، باغی و غیره، کشاورز موظف است استفاده از سموم را کاهش دهد تا محصول سالم تری اراه کند.
برادر عزیز و گرامی کی به وظیفه خودش داره درست عمل می کنه که این هم دومیش باشه؟!!جنگ و دعواها برای امنیت غذای ملی نباید در دفتر کاری باشه، بازرسان بیان سر مزرعه ها ببینن چه سمومی به خورد مردم داده می شه،از طرفی هم بگیم چرا امار سرطان بیشتر میشه!!
Iran (Islamic Republic of)
شهرام
۱۰:۳۶ ۱۸ تير ۱۳۹۴
او ادامه می دهد(قاسمی): در زمینه محصولات کشاورزی، باغی و غیره، کشاورز موظف است استفاده از سموم را کاهش دهد تا محصول سالم تری اراه کند.
برادر عزیز و گرامی کی به وظیفه خودش داره درست عمل می کنه که این هم دومیش باشه؟!!جنگ و دعواها برای امنیت غذای ملی نباید در دفتر کاری باشه، بازرسان بیان سر مزرعه ها ببینن چه سمومی به خورد مردم داده می شه،از طرفی هم بگیم چرا امار سرطان بیشتر میشه!!
Iran (Islamic Republic of)
لرستان
۰۷:۲۶ ۱۸ تير ۱۳۹۴
در خبر شبکه افلاک لرستان مزرعه ای را نشان داد که از پوذر گوگرد برای قرمز شدن استفاده می کردند چندین سال است که متاسفانه دیگر هندوانه ها هم با این مشکل روبرو شدند اما امسال چون گران بود فراگیر شد وتقریبا همه استفاده کردند خبر می رسد که از خوزستان وسایر نقاط هم از این پودر استفاده می کنند