به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ خودرو یکی از اختراعات انقلابی انسان است. با در نظر گرفتن این موضوع یک تیم مهندسی تحقیقاتی از دانشگاه ویسکانسین- مدیسون مدعیاند یکی از بهترین راه هایی که با استفاده از تکنولوژی خودروها میتواند در تامین انرژی مورد توجه قرار گیرد، حرکت لاستیکهای خودرو بر روی جاده است.
این تکنولوژی از فناوری نانو بر روی اسباب بازیها استفاده میکند. محققان بر این باورند که این اصطکاک لاستیک با جاده دارای انرژی است که می تواند جمع آوری شده و به الکتریسیته تبدیل گردد.
این تکنولوژی میتواند بهره وری سوختی برتری را برای خودروهای آینده رقم بزند. بر اساس گفته های دکتر Xudong Wang مسئول این پروژه، اصطکاکی که در اثر سایش لاستیک خودرو بر روی جاده وجود دارد میتواند حدود 10 درصد مصرف انرژی خودرو را تامین نماید. در نتیجه این فرصتی است تا با استفاده از آن بهرهوری خودروها را بالاتر ببریم.
افزایش بهره وری کار اینگونه است که الکتریسیتهای که از برخورد مواد گوناگون با یکدیگر بدست می آید، همچون زمانی که فرد با شانه موهای خود را شانه می کند و الکتریسیته تولید می شود، می توان نیروی برق تولید کرد.
این کنش و واکنش به عنوان اثر triboelectric شناخته میشود و میتوان صفحه الکتریکی لمسی را ساخت که این انرژی را از روی لباس و جمع آوری کند و به برق تبدیل نماید.
در نتیجه این طرح شبهه مفهومی است که گرما و جنبش را با استفاده از الگوی مواد ترمو / پیزوالکتریک به الکتریسیته تبدیل می کند. به این صورت که شارژ تولید شده به وسیله اصطکاک باعث می شود الکترونها حرکت کنند و در نتیجه نیروی برق تولید گردد.
انتهای پیام/