نارسایی مزمن کلیوی بیماری است با اختلال در دفع فسفات، هیپوکلسمی و نهایت بروز هیپرپاراتیروئیدی ثانویه، ضایعات استخوانی متعدد بوجود می‌آورد و تهدیدی برای ستون فقرات محسوب می‌شود.

سوزان ثانوی متخصص نفرولوژی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: بعلت بروز هیپوپاراتیروئیدی ثانویه تمامی استخوان‌های بدن دچار ضایعه می‌شوند، مکان‌های درگیری آن متفاوت است. 

وی اظهار می دارد: استخوان‌های انگشتان به خصوص دستها، ترقوه، مهره‌ها، جمجمه و شانه و ستون مهره ها از مکان‌های مهم درگیری به شمار می‌رود. 

آمار نارسایی کلیوی در کشور رو به افزایش است 

سوزان ثانوی متخصص نفرولوژی در ادامه تصریح کرد: آمار نارسایی کلیوی با توجه به تغییر سبک زندگی، کم تحرکی و. . .  رو به افزایش است که تهدید جدی به شمار می رود.

وی می‌گوید: افزایش فشار خون شاخصه اصلی نارسایی مزمن کلیوی است و این بیماری خاموش در کشور ما جدی گرفته نمی‌شود. 

ثانوی در ادامه با اشاره به آمار رو به بالای فشار خون در کشور اظهار می‌دارد: افرادی که در کودکی دچار بیماری‌های کلیوی و هورمونی بوده‌اند باید در سنین بعدی زندگی نیز فشار خون خود را به طور مرتب اندازه گیری کنند تا شاهد عوارض مخرب این بیماری نباشند. 

خوشبختانه کشور ایران در خصوص پزشکی خوب پیش می رود اما آنچه حائز اهمیت است، خود مراقبتی است که افراد جامعه باید نسبت به آن اهتمام بورزند تا شاهد کاهش هزینه‌های درمان از جیب مردم و توانمندی نظام سلامت باشیم. 

تشخیص قطعی ضایعات استخوانی با اندازه‌گیری هورمون‌ها 

سوزان ثانوی متخصص نفرولوژی در ادامه می گوید: ضایعات ستون مهره ها در بررسی‌ رادیولوژیک بصورت ضایعات بلاستیک به صورت استئواسکلرزو در لبه‌های فوقانی و تحتانی جسم مهره‌ها، ضایعات لیتیک در جسم مهره ها و . . . دیده می‌شود و این ضایعات استخوانی به صورت ضایعات استخوانی بالا و پایین تقسیم بندی می‌شود که تشخیص قطعی این ضایعات با اندازه‌گیری هورمون پاراتورمون می‌باشد. 

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار