وزیر بهداشت در نشست تبیین روال تدوین ادغام برنامه‌های سلامت در حوزه بهداشت، شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی کشور (PHC) را قلب فعالیت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد.

 به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب دا؛ دکتر سیدحسن هاشمی گفت: قلب فعالیت های وزارتخانه در همه بخش ها اعم از آموزش، پژوهش و درمان شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی کشور است.
 
 وی افزود: برخلاف برخی از اظهار نظرها ، من شخصاً بهداشت را از درمان جدا نمی بینم و معتقدم کار اصلی ما از بهداشت شروع می شود و اگر در این بخش ناموفق بودیم کار افراد به درمان می رسد و درمان هم هرچه سریع تر و کامل تر باشد نوعی پیشگیری محسوب شده و از بروز عوارض دیگر برای فرد و جامعه جلوگیری می کند.
 
وی بیان داشت: قلب کار ما شبکه است و خدماتی است  که باید بر مبنای گروه های سنی مختلف در این سیستم ارائه دهیم.
 
 مدل مراقبین بهداشت جایگزین روال قبل
 
دکتر هاشمی گفت: روال قبل تقریباً پزشک محور بود. همین کاری که اکنون در استان های فارس و مازندران در حال انجام است و کارشناسان در کنار پزشک در حال خدمتند و کارها درمان محور انجام می پذیرد. یعنی پزشک یا نسخه می نویسد یا به سطوح بالاتر ارجاع می دهد.
  
وی افزود: این روال برای ما قابل قبول نبود بنابراین مدلی با محوریت مراقبین بهداشت طراحی کردیم که البته جا افتادن آن مانند جا افتادن بهورزان در سیستم بهداشتی کشور زمان لازم دارد.
 
 وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: مراقبین بهداشت با تحصیلات و توانمندی های بیشتر همان کار بهورزان روستا را در شهرها انجام می دهند.
 
وی اظهار داشت: اجرای این طرح کار ستاد وزارتخانه و دانشگاه های علوم پزشکی است و این دو باید طوری عمل کنند که پوشش مراقبت های بهداشتی در تمام شهرهای کشور به صورت سراسری ارائه شود.
 
 دکتر هاشمی افزود: اگر شبکه به صورت جامع فعالیت کند و بخش آی تی هم برای تمام ایرانیان پرونده الکترونیک سلامت درست کند آن زمان می توانیم ادعا کنیم که در بخش بهداشت کار واقعی انجام شده است.
  
وی با اشاره به اینکه در بخش بیماری های واگیر اقدامات قابل سنجش تر از بخش بیماری های غیرواگیر است، گفت: معاونت بهداشت وظایف بسیار گسترده ای دارد برای همین آرزوی من اینست که یک سازمان در این خصوص تشکیل شود تا هم اختیارات و پرسنل و بودجه مناسب تر داشته باشد و هم کارها و خدمات نظم و اثربخشی بیشتری پیدا کند.
  
وی افزود: تلاش هایی که تاکنون در حوزه بهداشت صورت گرفته قابل تقدیر است و معاون بهداشت و همکاران این حوزه زمان و انرژی کافی برای پیشبرد کارها می گذارند ولی کارهای انجام نشده هم زیاد هستند و برخی کارها به خوبی پیش نمی روند.
 
 وزیر بهداشت در خصوص بودجه حوزه بهداشت نیز تصریح کرد: بودجه بخش بهداشت را در دو سه ماه آخر سال گذشته موفق شدیم دریافت کنیم. ولی اساس کار نظام سلامت همچنان که هر عقل سلیمی به آن اذعان دارد پیشگیری است هرچند متأسفانه در سطح کلان کشور به این امر کم توجهی می شود.
 
 ضرورت دارا بودن طرح پیوست سلامت در اجرای پروژه های بزرگ ملی
 
دکتر هاشمی  ضرورت دارا بودن طرح پیوست سلامت برای اجرای پروژه های بزرگ ملی در کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: برخی دستگاه ها در کشور به صورت دائم و مرتب بیماری تولید می کنند و ما به عنوان یک دستگاه باید به پیشگیری و درمان آن ها بپردازیم. در چنین شرایطی معلوم است که ما به سرعت آنها نمی رسیم، زیرا تنها 20 درصد مسأله بهداشت کشور در اختیار وزارتخانه ماست.
  
وی در پایان با آروزی قبولی طاعات و عبادات همه در ماه مبارک رمضان اظهار امیدواری کرد امسال برخی از مشکلات پرسنلی کارکنان بخش بهداشت با همت معاون بهداشت مرتفع شود.
 
گفتنی است نشست تبیین روال تدوین ادغام برنامه های سلامت و نقش و جایگاه ادارات معاونت بهداشت در تدوین و اجرای برنامه ها با حضور کارکنان، کارشناسان و مدیران ستادی حوزه معاونت بهداشت امروز در محل سالن همایش امام جواد (ع) ستاد وزارت بهداشت برگزار شد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.