به گزارش خبرنگار
حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه مراسم ضیافت افطاری با خیرین سلامت و در جمع خبرنگاران گفت: خیرین در حوزه سلامت در طول تاریخ و به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کمکهای بسیاری به دولت کردند و جمعهای بسیاری از این خیرین وجود دارد که گمنام هستند. البته مردم کارهای آنها را دیده و از خدماتشان استفاده میکنند، چراکه بسیاری از آنها اقدامات بسیار ارزشمند و حتی گاهی بهتر از دولت انجام داده و میدهند.
کمک 3000 میلیاردی خیرین به حوزه سلامت
وی با بیان اینکه خیرین سلامت تاکنون چیزی حدود 3000 میلیارد تومان در حوزه سلامت کمک کردند، اظهار کرد: در حال حاضر خیرینی داریم که بیمارستانهای 800، 600 یا 250 تختخوابی را با صرف مبالغ بالای 500 میلیارد ساختهاند.
وی از خیرین خواست که در سایر بخشهای حوزه سلامت همانند کمک به بیماران صعبالعلاج، خاص و دستگیری از محرومان در مناطق مرزی و حتی حاشیه شهرهایی مثل تهران نیز فعال بوده و کمک کنند.
وزیر بهداشت ادامه داد: فکر میکنم در این دوره میتوانیم از پراکندهکاری پیشگیری و با حمایتهایی که دولت انجام میدهد، بسیاری از طرحهای نیمه تمام را به پایان برسانیم. در این راستا باید از فرصت حضور خیرین استفاده کنیم و فکر میکنیم شاید این زیباترین تاثیری است که هرکسی میتواند از زندگی خودش بگیرد.
هاشمی با اشاره به اجازه برخی مراجع تقلید مبنی بر صرف یک سوم کامل وجوهات افراد برای کمک در این امور، افزود: تصور ما این است که در حال حاضر که آموزش و پرورش به شکل قدیم نیاز به مدرسه و مدرسه سازی ندارد، خیرین میتوانند در حوزه سلامت سرمایهگذاری کنند. در حال حاضر در تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور قائم مقامی در این رابطه و تحت نظر رییس دانشگاه قرار دارد که از خیرین است خیرین میتوانند به آنها مراجعه کنند. در تهران و ستاد نیز قائم مقامی تحت نظر وزیر نظارت میکند.
وی با بیان اینکه مجمع خیرین سلامت سالهاست به حوزه سلامت کمک میکند، گفت: ما طرحهایی را که خیرین میتوانند در آنها حضور یابند صرف نظر از ارقام موجود مشخص کردیم. برای مثال میتوانند برای بیماران دیالیزی، سرطانی و یا از افراد مبتلا به بیماریهای روان که نیاز به حمایت و کمکهای اجتماعی دارند، کمک کنند یا برای ساخت درمانگاه، مراکز بهداشتی و حتی مراکزی که میتوانند در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی موثر باشند خیرین میتوانند نقشآفرینی کنند.
256 پروژه ساختمانی وزارت بهداشت نیازمند کمک خیرین
وزیر بهداشت با بیان اینکه در این باره اولویتها را مشخص کردهایم، تاکید کرد: حدود 256 طرح ساختمانی که عمدتا بیمارستان هستند نیاز به کمک دارند. فکر میکنیم که مردم ایران چه در داخل و چه در خارج از کشور و کسانی که متمول هستند، فرصت برایشان فراهم است تا برای خودشان خانهای در آن دنیا و فرصت ارزشمندی در این دنیا ایجاد کنند که این مصداق عمل صالح است.
هاشمی درخصوص میزان نقدینگی کمکهای خیرین به حوزه سلامت و در پاسخ به اینکه آیا مانعی برای ورود نقدینگی خیرین به بخش سلامت وجود دارد، اظهار کرد: میزان نقدینگی بستگی به همت و نیت افراد دارد و ما نمیتوانیم بگوییم چه میزان از دارایی خود را وارد حوزه کنند اما میزان ارقام میتواند بیش از 3000 میلیارد تومانی باشد که خیرین تاکنون در حوزه سلامت وارد کردند.
وی ادامه داد: درخصوص موانع نیز فکر میکنم مشکل اصلی خیرین خود ما و دولت است. یعنی مجوزهایی که بایستی به موقع داده و فرصتهای سرمایهگذاری که باید برای آنها فراهم شود، البته خود خیرین نیز باید سازمانی داشته باشند چراکه گاهی اوقات کار جمعی اثر بیشتری دارد و خیرین میتوانند به صورت جمعی در پروژههای بزرگ با یکدیگر مشارکت کنند. تصور من این است که اگر صداوسیما نیز به این امر خیر کمک کند در ترویج اخلاق اسلامی به ویژه برای نسل جوان بسیار موثر است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در کل من برای حضور خیرین در حوزه سلامت مانع خاصی نمیبینم گفت: البته در گذشته موانعی در این رابطه وجود داشت چراکه فکر میکردند کار در حوزه بهداشت و درمان یک کار حاکمیتی است و همه کارها را دولت باید انجام دهد اما باید گفت اگر دولت میتوانست این کار را انجام دهد، ما شرایط جاری را نداشتیم و نیاز نبود در شرایط سخت دولت این موضوع جزو اولویتهای رییس جمهور قرار گیرد.
هاشمی در خاتمه خاطرنشان کرد که کار نظارت و برنامهریزی در حوزه سلامت حاکمیتی است، اما اجرای آن که تصدیگری است را میتوان در اختیار مردم قرار داد، چراکه آنها بهتر از ما کار را اداره خواهند کرد و به ما کمک میکنند.
انتهای پیام/