ابوذر ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان ابهام موجود در سرمایه گذاریها گفت: ابهام موجود در ریسک ناشی از سرمایه گذاری موجب می شود تا سرمایه گذاران به منظور کسب سود در پی بازارهای موقت و پرسود باشند.
وی در این باره ادامه داد: باید بپذیریم حجم سرمایه های سرگردان در کشور بالاست و جهتگیری این سرمایههای سرگردان که اهداف تولید را ترغیب نمیکند، وابسته به این است که امید به سودآوری در این بازارها وجود داشت باشد یا خیر.
ندیمی با اشاره به اینکه مردم هنوز از آینده سرمایهگذاری و ریسکهای پیش روی آن مطلع نیستند، خاطرنشان کرد: ابهام موجود در ریسک ناشی از سرمایهگذاری موجب میشود تا سرمایهگذاران به منظور کسب سود در پی بازارهای موقت و پرسود باشند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر تاثیرات مثبت ناشی از انجام توافق هستهای بر سرمایه گذاریها گفت: انجام توافق در موضوع هستهای از باب توجه به بازارهای تولیدی از جمله بازار سرمایه و بورس که هم اکنون در حدود 20 درصد در اقتصاد اثر دارد، میتواند قابل قبول باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: ایجاد رونق و خروج از رکود این بازارها و همچنین کسب سهم بیشتر از اقتصاد مستلزم آن است که این بازارها از سوی دولت حمایت شوند، همراستا با این حمایت دولت، باید مباحث اقتصاد تولید در این بازارها مورد توجه قرار گیرد که میتواند منجر به جلوگیری از نوسانهای منفی در بازار شود و بازارها آسیب ندیده و در نهایت با عملکرد مثبتی مواجه شوند.
ندیمی در خصوص صحت برخی اخبار مبنی بر موافق بودن رییس جمهور با نرخ خوراک 9 سنتی برای پتروشیمیها اظهار کرد: آنچه مسلم است رییس جمهور کار خود را از طریق هیات وزیران و مجلس پیش میبرد و در این مورد نیز باید آثار مثبت قیمت خوراک پتروشیمیها و مباحثی از این قبیل از دو منظر مورد توجه باشد؛ که با نظر گرفتن ابعاد منفی رانتخواری و ابعاد از بین نرفتن مزیت موجود در این صنعت باید در نظر گرفته شود.
به این معنا که نمیتوان تحت تاثیر جلوگیری از رانت از مزیتهای این حوزه غافل شد و بالعکس به واسطه وجود مزیت، نسبت به رانتهای موجود بیتفاوت بود .
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان تاکید کرد: نگاه مجلس در واسپاری تعیین نرخ خوراک پتروشیمیها این بود که هر دو بعد را در نظر داشته باشد، این دو موضوع در تعیین نرخ خوراک پتروشیمیها باید با یکدیگر تلفیق و به شکل مناسب مدیریت شود تا بتوان به نتیجه مطلوب و سودمندی در این حوزه دست یافت.
انتهای پیام/