سیدجلال ساداتیان در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دور اخیر مذاکرات و تفاوت آن با دورههای پیشین اظهار داشت: تمامی مذاکرات تیم هستهای کشورمان از دو سال پیش به صورت واحد انجام شده است البته در ابتدا سوءتفاهمهای بسیاری وجود داشت.
وی در ادامه افزود: در ابتدای ژنو، مذاکرات بر محور «همه یا هیچ» صورت گرفت، سپس چارچوبها مطرح شد و دکتر صالحی و سایر همکارانشان به مذاکرات اضافه شدند و در این مرحله جزئیات توافق آغاز شد.
این کارشناس سیاست خارجی درباره نوع اقدام جمهوریخواهان پس از توافق احتمالی با ایران اظهار داشت: جمهوریخواهان از ابتدا مخالف مذاکرات با ایران بودند. به طور مثال نامه 47 سناتور به اوباما، دعوت از نتانیاهو برای حضور در کنگره، مصوبه چند ماه اخیر مبنی بر ارائه توافق با ایران به مجلس آمریکا، همه نشان دهنده این امر است که جمهوریخواهان مخالف مذاکرات هستهای هستند.
ساداتیان با اشاره به اینکه بعضی معتقد بودند اختلافات بین اوباما و جمهوریخواهان جنگ زرگری است اما شاهد بودیم این جنگ زرگری نبود.، تاکید کرد: اوباما استراتژیی را در خاورمیانه دنبال میکند که مورد تأیید افراطیونی که دارای قدرت زیادی در آمریکا هستند، نیست. البته این مخالفت مختص جمهوریخواهان نیست و در میان دموکراتها نیز مخالفانی وجود دارد. به نظر میرسد در کوتاه مدت این روند مخالفتها ادامه پیدا خواهد کرد.
ساداتیان در ادامه افزود: اگر جمهوریخواهان در میان مدت و بعد از انتخابات آتی برنده شوند، ممکن است بعضی از توافقات احتمالی (که از لحاظ حقوقی بازگشتپذیر نیست) با سنگاندازیها مواجه شود. ایران اصرار دارد که رفع تحریمها باید طی تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت صورت گیرد که لازمالاجراست و آثار تمامی قطعنامههای قبلی را خنثی میکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ایران خواستار توافقنامهای بود که در صورت تغییر سیستم حاکم مانعی برای اجرای آن وجود نداشته باشد. به طور کلی، در کوتاه مدت جمهوریخواهان کاری از پیش نخواهند برد و اگر دولت بعد دموکرات باشد مشکلی بابت توافقات به وجود نخواهد آمد.
انتهای پیام/