دیروز بازار آتی سکه طلا بر خلاف انتظارها با روند افزایشی شدید قیمت‌ها مواجه شد، این در شرایطی است که تصور معامله‌گران این بود که با انتشار اخبار خوش دیپلماسی، بازار افت بیشتری را تجربه خواهد کرد.

به گزارش حوزه بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری بورس کالای ایران، درست زمانی که تنها چند ساعت به جمع بندی نهایی مذاکرات هسته‌ای باقی مانده بود و بسیاری از فعالان بازار طلا خود را برای ادامه نزول قیمت سکه در بازار نقدی و آتی آماده کرده بودند، به یکباره تابلوی معاملات آتی سکه سبز پوش شد و برخلاف انتظارها قیمت آن به مقدار محسوسی در مسیر رشد قرار گرفت.

به گفته یکی از کارشناسان بازار آتی، کاهش قیمت سکه تا جایی پیش رفت که بهای سررسید برای ۶ ماه آینده کمتر از سکه نقدی معامله می‌شد که چنین اتفاقی در عمر ۷ ساله بازار آتی سکه بی سابقه بوده و به نظر می رسد این اتفاق ناشی از هیجانات زیاد بازار در دو هفته گذشته رخ داد.

سیاوش سیلمانی افزود: بر همین اساس از آنجا که سکه به پایین ترین سطح قیمتی خود در یک سال و نیم گذشته رسیده بود معامله‌گران فضا را برای خرید مناسب دیده و موجب افزایش حجم معاملات شدند.

وی در ادامه افزود: به این ترتیب برخی پیش‌بینی‌ها برای ادامه کاهش قیمت سکه و افت حجم معاملات درست از آب درنیامد و حجم قراردادها در این روز به میزان قابل توجهی افزایش یافت، به طوری که حجم معاملات روز سه شنبه سکه آتی به نسبت دوشنبه بیش از ۸۹ درصد افزایش یافت، به طوری که در معاملات دوشنبه اخیر ۷هزار و ۶۰۲ قرارداد سکه منعقد شد که دیروز این حجم با توجه به نوسانات شدید قیمت آتی سکه  به ۱۴هزار و ۲۱۱قرارداد رسید تا بازیگران آتی با رشد ۶ هزار و ۶۰۹ قراردادی - بیش از ۸۹ درصد رشد- معاملات روبه رو شوند.

این کارشناس بازار سکه مهمترین عامل افزایش حجم معاملات آتی را علاوه بر ترس معامله‌گران از رشد بیشتر قیمت‌ها، اصلاح بازار سکه به نسبت قیمت نقدی عنوان کرد و افزود: با افزایش بیش از ۳ درصدی قیمت‌ها در سر رسیدهای  تیر و شهریور صف خرید به میزان قابل توجهی افزایش یافت و پیش‌بینی می‌شود که این روند تا چند روز ادامه یابد.

دیروز سکه تحویل تیر ماه با رشد ۳/۳۶ درصدی نسبت به معاملات دیروز با قیمت ۸۹۲ هزار تومان، سکه تحویل شهریور با رشد ۴/۸۶ درصدی با قیمت ۸۹۷ هزار تومان و قرارداد تحویل آبان در پی افزایش ۲/۴۷ درصدی در قیمت ۸۸۲ هزار تومان مورد معامله قرار می‌گیرد. از طرفی  سررسید دی و اسفند نیز به ترتیب با رشد ۲/۴ و ۱/۷۹ درصدی با نرخ‌های ۸۸۹ و ۸۹۶ هزار تومان معامله شدند.

اما نکته جالب در معاملات سررسیدهای نزدیکتر نسبت به دور تر این است که روند قیمت‌ها نشان می‌دهد که با توجه جو حاکم بر بازار، سر رسیدهای آبان و دی روند ملایم تری را نسبت به سایر قیمت‌ها تجربه می‌کنند.

از طرفی سکه در بازار نقدی نیز بر خلاف بازار آتی با روند مثبت قیمت‌ها به معاملات خود در این روز پایان داد، به طوری که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی با افزایش ۱۹ هزار تومانی به قیمت ۸۹۳ هزار تومان رسید. این در شرایطی است که نیم‌سکه در این بازار داخلی با افزایش پنج هزار تومانی نسبت به روز شنبه به قیمت ۴۶۳ هزار تومان رسید. از طرفی ربع سکه نیز با نرخ ۲۵۶ هزار تومان افزایش هفت هزار تومانی را تجربه کرد، همچنین سکه یک گرمی نیز با قیمت ۱۶۷ هزار تومان به معاملات روز دوشنبه پایان داد.

از بازار جهانی طلا چه خبر؟

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی رویترز قیمت طلا در بازارهای جهانی سه شنبه نیز تحت تاثیر تقویت ارزش دلار آمریکا و گمانه زنی های مربوط به افزایش نرخ بهره فدرال رزرو تا پایان امسال با کاهش روبرو شده است. 

از طرفی «جانت یلن» رئیس فدرال رزرو آمریکا قصد دارد طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه در کنگره و سنا سخنرانی کند و به نظر می رسد سخنان وی چشم انداز مربوط به افزایش نرخ بهره تا پایان سال ۲۰۱۵ میلادی را روشن خواهد کرد.

بر اساس این گزارش؛ جانت یلن پیش از این در اظهارات روز جمعه خود از احتمال افزایش نرخ بهره تا پایان سال جاری میلادی خبر داده بود.

به عقیده تحلیل‌گران طلای جهانی به نظر می رسد، فدرال رزرو امسال یک بار نرخ بهره را در نشست سپتامبر افزایش خواهد داد و این مساله موجب خواهد شد تا قیمت هر اونس طلا تا ۱۰۸۰ دلار کاهش یابد.

این گزارش حاکیست، قیمت هر اونس طلا دیروز (سه شنبه) با ۰.۲ درصد کاهش به کمتر از ۱۱۵۶ دلار رسیده است. قیمت طلا روز دوشنبه نیز با کاهش ۱.۱ درصدی روبرو شده بود.

همچنین سطح حمایتی قیمت طلا در کوتاه مدت ۱۱۵۰ دلار خواهد بود و اگر این سطح شکسته شود باید منتظر کاهش بیشتر قیمت طلا باشیم.

از سویی نظرسنجی رویترز از ۵۲ کارشناس اقتصادی نشان می دهد که رشد اقتصادی چین در سه ماه دوم امسال به کمتر از ۶.۹ درصد رسیده است. آمارهای رسمی چین در این خصوص قرار است روز چهارشنبه منتشر شود.

این پایین ترین رشد اقتصادی چین پس از بحران مالی جهان در سال ۲۰۰۸ میلادی به شمار می رود.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار