به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند؛ امید فلاح با بیان اینکه ۵۵ درصد ذخایر شناخته شده زغالسنگ ایران در منطقه طبس قرار دارد، افزود: بر اساس برنامه ۵ ساله ظرفیت تولید کنسانتره زغالسنگ در منطقه طبس باید از ۷۵۰ هزار تن به ۲ میلیون تن در سال افزایش یابد.
وی اظهارکرد: ذخایر زمین شناسی این منطقه 2.5 میلیارد تن است که 1.1 میلیارد تن آن، ذخایر کک شو و در منطقه پروده و 1.4 میلیارد تن ذخایر زغالسنگ حرارتی در منطقه مزینو است.
وی با اشاره به اجرای طرح توسعه معادن زغالسنگ در طبس، تصریح کرد: این طرح با هدف بهرهبرداری از ذخایر پروده شرقی و پرودههای 2، 3 ، 4، ذخایر زغالسنگ حرارتی در منطقه مزینو و انجام اکتشافات تمام مناطق چهارگانه پروده، آب دوغی، نایبند و مزینو طبس کلید خورد.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت فعلی تولید فولاد کوره بلند در کشور 3.5 میلیون تن در سال است که بر اساس طرح جامع فولاد قرار است این میزان به 6 میلیون تن افزایش یابد و چنین افزایشی مستلزم تولید سالانه 3.2 میلیون تن کک و بیش از 4.5 میلیون تن زغال کنسانتره است.
مجری طرح زغالسنگ طبس افزود: در حال حاضر کارخانههای کک سازی در کشور با ظرفیت بیش از 3.6 میلیون تن احداث شده اما میزان تولید سالانه زغال سنگ کنسانتره تنها 1.5 میلیون تن است.
فلاح تصریح کرد: کمبود تولید سالانه 3 میلیون تن زغالسنگ باعث شد تا تجهیز معادن زغالسنگ کشور در دستور کار قرار گیرد که در این راستا اقدام به، به روز رسانی قرارداد پیمانکار پروده 4 طبس متشکل از کنسرسیوم CMC از چین و شرکت کانی کاوان شرق است.
وی افزود: در صورتی که فاینانس 70 میلیون یورویی امسال قطعی شود عملیات تجهیز این پروژه آغاز و ظرف 49 ماه به بهرهبرداری میرسد که با این اقدام سالانه 450 هزار تن کنسانتره زغالسنگ به ظرفیت تولید کشور افزوده میشود.
وی اظهارکرد: بلوک یک پروده شرقی هم در مرحله انتخاب سرمایه گذار است و متقاضیان تا 20 تیر امسال مهلت دارند تا پیشنهادات خود را ارائه دهند تا از میان آنها سرمایهگذار انتخاب شود.
فلاح گفت: پس از این مرحله طراحی معدن توسط سرمایهگذار در شش ماه انجام میشود و در نهایت اقدامات اجرایی با بازگشایی معدن و تجهیز و احداث کارخانه زغالشویی با ظرفیت حداقل 150 هزار تن کنسانتره در سال آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه برای زون 6 پروده یک هم شرکت ذوب آهن به عنوان سرمایه گذار انتخاب شده است، افزود: در این بخش 7 دهنه تونل در حال احداث است و تا سه ماه آینده بخشی از تونلها به مرحله بهره برداری میرسد.
وی با اشاره به اینکه میزان استخراج زغالسنگ این منطقه امسال حدود 50 هزار تن پیش بینی شده است، گفت: در صورتی که تونلهای دیگر به مرحله بهره برداری برسند میران استخراج به 300 هزار تن زغالسنگ خام افزایش مییابد.
مجری طرح زغالسنگ طبس در خصوص بلوکهای دیگر محدوده معدنی طبس افزود: در بلوک 7 پروده شرقی که ظرفیت استخراج 20 تا 30هزار تن کنسانتره زغالسنگ در سال را دارد، اسناد مناقصه تهیه شده و پیمانکار اجرایی پروژه به زودی انتخاب میشود و طبق پیش بینی این پروژه تا یک سال دیگر به بهره برداری میرسد.
فلاح اظهارکرد: در بلوک 4 پروده 4 هم شرکت سامان فراز قشم به عنوان پیمانکار انتخاب و حفر سه دهنه تونل آغاز شده و برای امسال برنامه استخراج 20 هزار تن زغالسنگ خام از این بلوک را داریم و در سالهای آینده این رقم به 200 هزار تن افزایش مییابد.
وی افزود: مراحل نهایی جذب سرمایه گذار به منظور تجهیز معدن بلوک یک کوچک علی شمالی در منطقه مزینو در دست اقدام است که با بهره برداری از این معدن سالانه 100 هزار تن زغالسنگ خام حرارتی تولید خواهد شد.