اين روزها با توجه به گزارش هاي پليس تعداد کلاهبرداري ها از طريق سايت هاي همسريابي افزايش يافته است.

به گزارش خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان  _هنگامه فروغی ؛ یکی از مهمترین دوران زندگی ما انسان ها،دوران ازدواج وتشکیل خانواده است ودر واقع دراین دوران است که یک انتخاب مناسب می تواند آینده خوب وبد هر فردی را رقم بزند.

زمانی نه چندان دوروقتی از نظر خانواده ها دختر یا پسری به سن ازدواج می رسید پدر ومادر دست به کار می شدند تا با یک خواستگاری رسمی وآشنایی خانواده ها ،همسر آینده فرزندشان را انتخاب کنند بعد هم با یک مهمانی ساده ودر یک دید اول ،عشق دختر وپسر آغاز می شد.

 رفته رفته با روی کار آمدن اینترنت وشبکه های ارتباطی ،روش انتخاب همسر به سمت وسویی دیگر رفت.حالا دیگر خانواده ها به دختر وپسر فرصت می دهند تا همدیگر را بهتر بشناسند و دیگر آنهاهستند که همسر خود را انتخاب می کنند وحرف هایشان را می زنند وبعد از رفت وآمد های طولانی ،همسر مورد نظر خود را به پدرومادرشان نشان می دهند.

این درحالی است که محمود گلزاری معاون سابق  ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش وجوانان بر این موضوع تاکید داشت که با توجه به توسعه شهرنشینی وضعیف شدن پیوند خانوادگی وقطع ارتباط دوستان وآشنایان روش سنتی پاسخگوی  همه متقاضیان ازدواج نیست.

*گرايش به اشتغال و تجرد گرايي
با پيشرفت تکنولوژي و دسترسي بشر به فناوري هاي نو يکي از مشکلاتي که جوانان را با آن روبرو کرده مسئله اشتغال است که در اصل مي تواند درازدواج وزندگي آينده فرد تاثير بگذارد.
 
جواني 18 ساله که تازه درس هاي مدرسه خود را تمام کرده بود از وجود شغل در جامعه وکم رغبتي جوانان به کار مي گويد.

 يک فرد ميانسال نيز افزايش توقع و اشتغال بانوان را مانع اشتغال مردان مي داند.اما در ميان اظهار نظر شهروندان در مورد کمبود شغل درجامعه آنچه که ديده مي شود افزايش توقعات جوانان نسبت به شغل مورد نظر خود است که مي توان گفت خود ازدلايل بي رغبتي جوانان به ازدواج است .

*بحران انتخاب همسر در کمین جوانان
حالا دیگر با تغییر نگرش جوانان در خصوص معیارهای انتخاب همسر مانند گذشته عوامل ایتدایی مانند شغل ومیزان درآمد نیست که در انتخاب افراد تاثیر می گذارد بلکه سطح تحصیلات،ویژگی های شخصیتی و... جزء ویژگی و شروط ازدواج محسوب می شود.

به طور حتم جوانانی که نیت تشکیل خانواده های سالم و بر پایه اسلامی دارند هیچ گاه با مراجعه به سایت های غیرقانونی همسریابی وقت خود را هدر نمی دهند وبه آینده ای که از طریق سایتهایی که حتی برخی از آنها توسط اشخاص نامعلوم اداره می شود ،چشم امید نمی دوزند چرا که یک زندگی سالم باید شروعی سالم داشته باشد.

با افزایش توقع های جوانان وسخت گیر شدن زندگی ها،بحران انتخاب همسر را افزایش داد که این امر بهانه ای شد تا برخی سایت های رنگ ورنگ همسریابی که معلوم نبود دست چه کسانی وبا چه اهدافی ایجاد شده است،تشکیل شود.

*چاره اي بر حل بحران انتخاب همسر!

در این میان بعضی از سایت های اینترنتی از فرصت استفاده کردند وبرخی ها با نیت خیرخواهانه وبرخی دیگر با نیت سوء اقدام به همسریابی اینترنتی کردند به طوري که بارها پليس فتا به کاربران آگاهي مي دهد که گردانندگان سایت هاي همسريابي،کلاهبردارانی هستند که از اطلاعات، عکس ها و سایر مواردی که توسط مراجعان به امانت گذاشته می شود، سوءاستفاده می کنند.

این امر سبب شد که در سال 91 مسئولان به فکر راه اندازی سامانه ملی همسان گزینی کنند که زیرنظر آن های فعالیت کنند تا درآن واسطه های ازدواج شروع به فعالیت کنند تا سالانه 100 هزار ازدواج را به تعداد ازدواج های کشور بیافزاید.سرانجام در سال 94 سامانه ملی همسان گزینی از راه رسید و چند وقتی است که این سامانه فعالیت خود را به طوررسمی شروع کرده است و به گفته مدیر پروژه  همسان گزینی 15 هزار نفر در بانک اطلاعاتی متقاضیان ازدواج از طریق سایت همسان گزینی ثبت نام کرده‌اند.

اين آمار ثبت نام در سايت همسان گزيني نشان ميدهد که تعداد مجردها و متقاضيان در کشور ما کم نيست اما اينکه اين سامانه چقدر موفقيت آميز است و مشکلات جوانان را حل مي کند بارها مورد پرسش  قرار گرفته و به گفته معاون سابق ساماندهي امور جوانان زمانی که 11 میلیون مجرد در کشورمان زندگی و 350 سایت همسریابی غیرقانونی فعالیت می‌کنند مشخص می‌شود که موضوع ازدواج مهم است و ما کاری نکرده‌ایم. پس ازدواج یکی از مسائل نظام محسوب می‌شود و جزو سیاست‌های ضروری کشور است؛ اما پرداختن به آن مانع توجه به اشتغال و مسکن جوانان نیست.

بايد توجه داشت باوجود اينکه اين روزها مسکن ،اشتغال و ازدواج و... به نوعي از مشکلات سد راه جوانان است ايجاد يک سامانه همسان گزيني خود با هدف حل يکي از مشکلات جوانان به نام بحران انتخاب همسر وکاهش آسيب هاي اجتماعي ايجاد شده است و اگر در امر تسهیل ازدواج جوانان کارخانه‌ها، فروشگاه‌ها و صندوق‌های قرض‌الحسنه وارد عمل شوند به این ترتیب با تسهیل شرایط ازدواج شايد اين سامانه ملي همسان گزيني می‌تواند ثمربخش‌تر باشد وعلاوه بر اين هم‌اکنون به‌دلیل روی آوردن افراد به زندگی اشرافی و چشم و هم‌چشمی‌های موجود در جامعه باید امکانات لازم برای زندگی جوانان ایجاد شود و به این ترتیب از جوانان خواست تا خودشان زمینه را برای شناخت درست همسر آینده و ایجاد شرایط نسبی در زندگی مشترک ایجاد کنند.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۰ ۲۳ فروردين ۱۳۹۵
سلام وقتتون بخیر من با نظره شما کاملا موافق هستم عشقهای اینترنتی اصلا دوام ندارد فقط دختری یا پسری که خانواده هامون انتخاب می کنند درستش هست بلاخره پدر مادرها دیدشون باز هستش اگر این لاین و وایبر واتساپ و تلگرام را فیلتر می کردن خیلی خوب بود خدانگهدارتون.
Germany
عدالت اسلامی
۰۳:۵۲ ۲۸ تير ۱۳۹۴
متاسفانه باید گفت سایت های همسریابی هیچ کمکی در گزینش همسر ایده آل نمیتواند به جوانان بکند بلکه در مواردی آنها را سر کیسه در مواردی هم نیز بعضی افراد اغفال میشوند . به اعتقاد من هم پسر و هم دختر مجرد در جامعه کنونی زیاد هستند که بهترین راه کار از طریق آشنایی واقعی و یا معرفی از طریق آشنایان و بستگان است . بهتر است سریعا نسبت به مسدود کردن این قبیل سایت ها اقدام شود .