گفتنی است، زیستشناسان هشدار میدهند خوردن پلاستیک، تداخل با تغذیه پلانکتون دارد و برای چندین ساعت در بدن او باقی میماند و به این ترتیب میتواند بر غذایی که ماهیان بزرگتر ((تغذیهکننده از پلانکتونها)) میخورند اثرات بسیار جدی و مخربی داشته باشد.
بررسیها نشان میدهند، در یک فیلم ویدئویی که با میکروسکوپ گرفته شده قطعات پلیاستایرن مشاهده میشود که توسط دست و پای پلانکتون گرفته شده و پلانکتون در حال خوردن آن است.
بر اساس آمارها هر ساله حدود 8 میلیون تن پلاستیک به اقیانوسها ریخته میشود که بیش از نیمی از آن زبالههای پلاستیکی از کشورهای چین، اندونزی، فیلیپین، ویتنام و سریلانکا است.
کارشناسان هشدار میدهند که حجم زبالههای پلاستیکی که وارد بستر اقیانوسهای جهان شدهاند میتواند اثرات عمیقی بر حیاتوحش و اکوسیستم داشته باشد و به چالشی برای زندگی انسان در سالهای نه چندان دور تبدیل شود.
نتایج این تحقیقات که توسط محققان آزمایشگاه دریایی پلیموت صورت گرفته در مجله Environmnental به چاپ رسیده و نشان داده است که حداقل سیزده گونه از موجودات ذرهبینی آبها شامل پلانکتونها و زئوپلانکتونها قادر به خوردن انواع دانه های مختلف پلیاستایرن در اندازههای مختلف هستند.
لار و حشرات و حیوانات دریایی چون خرچنگ و صدفها نیز در این دستهبندی قرار میگیرند.
با وجود ساخت کیسههای زباله دوستدار محیط زیست که به تدریج طی 10 الی 20 سال شکسته و تجزیه میشوند باز هم اثرات مخرب آنها بر محیط زیست و جاندارانی که آنها را میخورند، باقی میماند.
در سالهای اخیر بقایای پلاستیک و مواد پلاستیکی در دفع حیواناتی چون خرچنگ، لاکپشت و پرندههای دریایی مشاهده شده است.
انتهای پیام/