فربد فدایی روان پزشک در گفتوگو با خبرنگار
حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: به طول معمول انسانها به عنوان موجودات اجتماعی باید روابط مناسبی باهم داشته باشند. مثلا برای پیشبرد کارها و انجام کارهای بزرگ افراد نیاز دارند منظور خود را به دیگران انتقال دهند.هرچه این ارتباط دوستانه تر باشد کارها بهتر پیش میرود.
وی افزود: گاهی اوقات انسانها در روابط خود تمایل به ارزیابی پیدا میکنند که این ارزیابیها میتواند مثبت یا منفی باشد هر اندازه فردی شخصیت پختهتری داشته باشد تمرکز وی روی ویژگیهای مثبت دیگران بیشتر است در حالیکه افراد با شخصیت نارسا عموما به دنبال عیب جویی از دیگران هستند.
فدایی اضافه کرد: این عیب جوییها از طرف اشخاص نارسا گاهی شدید شده و از واقعیت خارج میشود که در آن صورت با طور غیبت طعنه زن، زخم زبان آنها روبرو هستیم.
وی عنوان کرد: زخم زبان عبارت است از تحقیر طرف مقابل و از بین بردن اعتماد به نفس او. همچنین اگر در مقابل به اشتباه فرد بدون در نظر گرفتن نکات مثبت او تکیه کنیم باز هم تاثیر منفی دارد و زخم زبان قلمداد میشود.
فدایی با اشاره به اینکه افرادی که زخم ربان میزنند ابتدا احساس رضایت داشته و سپس دچار شرمساری میشوند افزود: این افراد احساس میکنند که از دیگران به نوعی عقب افتادهاند پس به جای تلاش برای پیشرفت خود، به تحقیر و زخم زبان زدن مردم میپردازند.
این روان پزشک در انتها تاکید کرد: این رفتار خلاف مصلحت جامعه بوده و افراد میتوانند با محبت و تشویق دیگران بهتر به نتیجه برسند تا به تحقیر و توهین کردن به سایرین به هدف خود برسند.
انتهای پیام/