دکتر فاطمه محمدبیگی پزشک طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص خواص دم نوش های گیاهی گفت: گیاهان و داروهای گیاهی از اهمیت بسیار بالایی در طب سنتی برخوردار هستند. چرا که در فرهنگ ایران قدیم در حدود 25 تا 30 نوع دم نوشهای گیاهی از نوع ایرانی وجود دارد که دارای خواص گوناگونی هستند.
وی پیرامون دم نوشهایی که مصرف آن در فصل تابستان از اهمیت بیشتری برخوردار است، تصریح کرد: در فصلهایی از سال که هوا رو به گرمی میرود توصیه میشود بیشتر از نوشیدنیهایی استفاده شود که دارای ماهیت طبعی خنک هستند مانند: خاکشیر، تخم شربتی، بنفشه که در از بین بردن عطش در افراد نقش بسزایی را خواهد داشت.
این پزشک طب سنتی در ادامه افزود: در این فصول گرم باید از آبلیمو و زعفران در شربتها استفاده شود همچنین در فصلهای سرد سال استفاده از زنجبیل و نبات در دم نوشها بسیار حائز اهمیت است.
محمدبیگی در خصوص زعفران اظهار کرد: زعفران به علت خاصیت شادابکنندگی و تقویتکنندگی که برای قلب دارد مفید است به علاوه تاثیر بسیار زیادی در کاهش افسردگی و اضطراب خواهد داشت.
وی با اشاره به تاثیر مفید دم نوشهای دیگر تصریح کرد: دم نوشهای پرخاصیت همچون بابونه و رازیانه خصوصا در بانوان و در ایامی که در دوران قاعدگی به سر نمیبرند باید روزانه به میزان یک قاشق غذاخوری و به صورت دم کرده و منظم مصرف شود که در نتیجه آن اختلالاتی نظیر کیستهای تخمدان، کیست سینه و سندروم پیش از قاعدگی برطرف میشود.
این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: در میزان مصرف در نوشها باید دقت شود چرا که استفاده بیش از حد از دمنوشها میتواند اثرات مخربی را بر سلامت بدن بر جای گذارد.
انتهای پیام/