به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت :توافق ایران و 1+5 برای لغو تحریم ها و آغاز همکاری تازه بین المللی/ تراز بخش کشاورزی با رفع تحریم ها پویا تر می شود.
دکتر محمد مهدی قاسمی با بیان این که با رفع تحریمها، در رونق تجارت و فضای رقابتی کشاورزی ، اثرات مثبتی را خواهیم دید.افزود: چشم امید برای تولید محصولات استراتژیک در داخل کشور و استان فارس داریم و از فرصتهای ایجادشده در مسیر صادرات برای رونقبخشی استفاده خواهیم کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس" درباره توافق گروه 1+5 با ایران و اثرات مثبت آن بر بخشهای تولیدی کشورمان تصریح کرد: بهطور قطع این مذاکرات اثرات خود را بر تمام بخشها و زیربخشها خواهد گذاشت، به گونهای که در بخش دام و دامپروری نیز اثربخش خواهد بود.
وی تأکید کرد: نهادههای کشاورزی و نهاده های مورد نیاز بخش دام و طیور بدینترتیب با قیمتهای مناسبتر و در فضایی رقابتی و سالم به کشور وارد میشود و بهطور قطع با کاهش قیمت آنها روبهرو خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس اظهار داشت: کاهش قیمت نهادهها و حرکت با رویکرد جهانی منجر به افزایش تولید در بخش میشود و بدینترتیب اثرات مثبت آن را در تمامی زیربخشها شاهد خواهیم بود.
این مقام مسئول اظهار داشت : در نتیجه این تفاهم که با رعایت چارچوب ها، دستورالعمل ها و خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران تدوین گردیده است، دستاوردهای متعددی در بخش کشاورزی حاصل می شود.
قاسمی از مثبت شدن تراز بخش کشاورزی با رفع تحریم ها خبر داد و گفت : در سال 93حدود 2 میلیارد دلار تراز مثبت تر از سال قبل بوده و آنچه که می تواند برای بخش کشاورزی تاثیر گذار باشد، صادرات است و این موضوع دغدغه ای است که متولیان، کشاورزان و صاحبان صنایع غذایی به دنبال رفع موانع موجود برای صادرات هستند.
عالی ترین مقام بخش کشاورزی فارس با اشاره به وجود نظرات مختلف در خصوص رفع تحریم ها، اظهار کرد: برقراری توازن بین صادرات و واردات به کشور می تواند در اقتصاد و بودجه عمومی کشور و مثبت شدن تراز بخش کشاورزی موثر واقع شود.
وی گفت: همواره در زمینه صادرات و واردات، گشایش اعتبارات مالی، تعیین قیمت ها و حوزه بازار تولیدات بخش کشاورزی با مشکلاتی مواجه بودیم زیرا در اعمال تحریم ها علیه ایران برخی شرکت ها با ایران همکاری نمی کردند و فعالیت بانک های ایرانی نیز عملا متوقف شده بود که امیدواریم در دوران پساتحریم در آغاز کارها با رشد صادرات، ارزان شدن قیمت محصولات، توسعه تولید و داشتن بازار صادراتی مناسب مواجه شویم.
به گفته قاسمی ، علاوه بر تلاش برای توسعه پایدار بخش کشاورزی ، باید با برنامه ریزی، سیاست گذاری و با رویکرد حمایت از تولید داخل بخش دیگر از مشکلات را برطرف نمود تا باعث جلب سرمایه گذاری داخلی و سرمایه گذاران خارجی و ایجاد اشتغال شود .
وی" با بیان این مطلب که دولت با رویکرد حمایت از تولیدات کشاورزی می تواند در دوران پس از تحریم به بخش کشاورزی بیش از گذشته توجه داشته باشد اضافه کرد: در همین راستا باید با ایجاد انگیزه های مالی، اقتصادی، به زراعی، به نژادی، بکارگیری از سیستم های آبیاری نوین و ترویج یافته های جدید، بهبود ساختار مدیریت منابع آب با تاکید بر رویکرد مدیریت مشارکتی منابع آب مشکلات این بخش مرتفع شود.
ایشان با بیان این مطلب که باید ضمن حفظ بازارهای قدیمی، بازارهای جدید را وارد عرصه اقتصاد کشور کرد گفت : انشاء الله با توافق حاصل شده و بارفع تحریم ها ، چشم اندازی مناسب برای بخش کشاورزی و صنایع غذایی می توان متصور بود.
وی تأکید کرد: امیدواریم که توافق هستهای و برداشته شدن تحریمها بتواند در بازار نهادههای دامی و رقابتی شدن آن مؤثر باشد و از نظر تعادل قیمت به وضعیت با ثباتتری نسبت به گذشته دست یابیم.
قاسمی اظهار کرد: با ایجاد توافقات، امکان واردات کالاهای مورد نیاز داخل کشور و همچنین صادرات محصولات کشاورزی ما فراهم شده و در نتیجه بخش کشاورزی کشور و استان فارس رونق خواهد گرفت.
او افزود: اکنون سازمان جهاد کشاورزی در نظر دارد که شرایط سهولت صادرات و واردات محصولاتی که برای آن اجبار داریم را فراهم کند و همچنین سعی در حل و فصل برخی مسائل در زمینه تجارت محصولات کشاورزی در میان کشورهای مختلف را داریم و تلاش خواهیم کرد در این زمینه ساختارهای درست را پیشنهاد دهیم.
وی تصریح کرد :داشته های ایران از نظر محصولات باغی و کشاورزی کم نیستند هر گوشه و کنار این مرز کهن، استان ها و شهرهای مختلف هر کدام سمبل یک محصول کشاورزی هستند و استان پهناور فارس سرآمد محصولات متنوع کشاورزی و باغی است.
قاسمی با بیان اینکه در نظر داریم ارتباطات بینالمللی خود را در زمینه بهرهگیری از اطلاعات کارشناسی بالا ببریم افزود: بسیاری از موقعیتهای خود را در بخش تحقیقات و ترویج ارتقاء داده و در صدد آن هستیم که بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که کشاورزان محصولات رقابتپذیر تولید کنند و آن را در عرصه بینالمللی عرضه کنند.
وی همچنین بیان کرد: در سالهایی که تحریم بودیم بسیاری از اقلامی که به تولیدات کشاورزی در ایران کمک میکرد را نمیتوانستیم وارد کنیم مثلا امکان واردات بذر خوب و سموم خوب به کشور وجود نداشت ولی اکنون این امکان فراهم میشود و میتوانیم به تولیدات محصولات بهتر در بازارهای بینالمللی نیز امید داشته باشیم. در نتیجه چنین شرایطی طبیعی است که سرمایهگذاریهای بیشتری هم در این حوزه صورت خواهد گرفت و زمینه رونق گرفتن کشاورزی را در کشور فراهم میکند.
وی عنوان کرد: جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار و غلبه بر مشکلات خاص و چالشهای بخش آب، نیازمند سرمایهگذاری در زیرساختهای منابع آب و ارتقاء مدیریت منابع آب موجود و مصرف بهینه آن هستیم که با توجه به ظرفیت محدود منابع آب در کشور و استان، برای حل مشکل کم آبی به تغییر نگرش به آب با اعمال مدیریت مصرف و کاهش تلفات آب نیازمندیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس بر اصلاح الگوی مصرف آب در تمام سطوح و بخشهای مصرف به خصوص در بخش پرمصرف آب (بخش کشاورزی) استان تاکید کرد و افزود: این امر میتواند به صورت یک اقتصاد دانش بنیان مورد توجه قرار گیرد.
قاسمی ادامه داد: به دلیل محدودیت منابع آب، توسعه پایدار کشاورزی معقول ، ممکن نیست مگر با تغییر الگوی کشت، افزایش کارآیی آب در مزارع و افزایش راندمان تولید در واحد سطح که با این تدابیر می توانیم پویایی بخش کشاورزی را شاهد باشیم.
انتهای پیام/ ا