سیروس ابراهیمزاده بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما در گفتگو با خبرنگار
حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص آخرین فعالیت هنریاش گفت: شنبه 3مرداد ساعت 20:30 شب روخوانی و نمایشنامهخوانی کوتاهی با نام «آشنایی» به مدت یک شب در یک نشست در سالن خانه موزه استاد انتظامی روی صحنه میبرم. نویسندگی و کارگردانی این اجرا را خودم انجام میدهم و اگر برخی شرایط مساعد شد شبهای بیشتری اجرا خواهیم داشت.
وی افزود: «آشنایی» شامل 4 نمایشنامه است،3تای آن با نامهای «ادو»، «آشنایی» و «چگونه عشق به خانه ما راه یافت» به تألیف خودم است و یکی دیگر با نام «آرامشگاه» است که مترجم آن نیز خودم هستم.
وی ادامه داد: آنهایی که به قلم خودم است موضوع اساسی رابطه عاشقانه انسانها را بررسی میکند و «آرامشگاه» که نویسنده آن دیوید کمپتون است گذشتن از دوران ابزورد به دوران پوچی تئاتر را نشان میدهد.
ابراهیمزاده بیان کرد: دیوید کمپتون متولد 1924 در لستر انگلستان است و یکی از نویسندگانی است که به جنبش تئاتر پوچی آن روزگاران انگلیس پیوست. وی مثل هرولدپینتر و دیگر هنرمندانی از این سبک تئاتر را از بازیگری آغاز کرد.
این بازیگر اظهار داشت: من، خانم شمس فضلاللهی و برخی از جوانها نقشآفرینی میکنیم. جوانها که برخی از آنها شاگردان خودم هستند عبارتنداز، سامان آذین که تحصیلات عالیه در موسیقی از سوئد دارد، حمیدرضا حیات که در مقطع فوق لیسانس رشته نمایشنامهنویسی تحصیل میکند، نغمه طوسی که در حال گرفتن فوق لیسانس ادبیات نمایشی است، حامد سید که دانشجوی دوره دکتری رشته ادبیات فارسی است و فاطمه عرب کرمانی و همسرش یعنی محمود اکبر شاهی که هر دو نویسنده کارگردان هستند و به صورت تجربی و حرفهای تئاتر را دنبال میکنند.
بازیگر «مومیایی 3» عنوان کرد: این روخوانی را گروه تئاتر «پائیزه» انجام میدهد که سال 80 توسط خودم تأسیس شد و کارهایی چون «لازاروس» سالن چهارسو سال 83، «رستوران» فرهنگسرای نیاوران سال 85 و «نوزاد» سالن بزرگ فرهنگسرای نیاوران سال 86 را روی صحنه بردیم. در کار «نوزاد» که 60 شب اجرا شد بازیگرانی چون فریبرز عربنیا و سولماز غنی حضور داشتند که عرب نیا اولین کار تئاتریاش بود و غنی نیز تازه شروع به کار کرده بود.
ابراهیمزاده در خصوص خصوصیات روخوانی «آشنایی» و شخصیتهای نمایشنامهخوانی گفت: در اجرای «آشنایی» نوع خاصی از روخوانی را نشان میدهیم که به طور قطع برای مخاطب تازگی دارد و جذاب است و از آن استقبال خواهد کرد و اما در خصوص نمایشنامهخوانی معتقدم که کار بسیار سختی است حتی از تئاترهای پربازیگر و متنهای سنگین هم سختتر است چون باید آنقدر از نظر صدا و فن بیان ورزیده و قوی باشید به نحوی که دکور، میزانسن، لباس، قصه و... از طریق صدای شما به مخاطب و تماشاگر منتقل شود.
وی افزود: تماشاگر باید در پروسه خلاقیت شما شرکت کرده و قصهای که توسط شما تعریف میشود را در ذهن خود تصویرسازی کند و از آن لذت ببرد.
ابراهیمزاده در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم که تلاشهای گروه در خصوص اجرای این نمایشنامهخوانی برای مخاطب جذاب و دیدنی باشد تا بتوانیم شبهای بیشتری روی صحنه و در خدمت آنها باشیم. خودمان که ایمان داریم.
انتهای پیام/