معاون وزیر نفت ایران در امور بین الملل و بازرگانی از توان ایران برای صدور محموله‌های ال ان جی به قاره اروپا ظرف پنج تا ١٠ سال آینده خبر داد.

به گزارش حوزه نفت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه خبری راشا تودی از وین، امیر حسین زمانی‌نیا که برای شرکت در کنفرانس ٢ روزه تجارت و سرمایه گذاری ایران و اتحادیه اروپا به وین سفر کرده است، در جمع خبرنگاران گفت: تحریم‌ها علیه بخش‌های نفت و گاز ایران ممکن است تا اواخر اکتبر یا اوایل ماه نوامبر برداشته شود.
 
وی افزود: چنانچه مسائل درباره توافق هسته‌ای تهران و کشورهای گروه ١+٥ در مجلس شورای اسلامی ایران و کنگره آمریکا به خوبی پیش رود، ارزیابی من این است که تحریم‌های صنعت نفت و گاز ایران تا اواخر اکتبر یا اوایل ماه نوامبر برداشته می‌شود.
 
بر پایه این گزارش، تهران در نظر دارد با لغو تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا سهم ٤٢ تا ٤٣ درصدی خود در بازارهای اروپایی را که در طول سال‌های گذشته به دلیل محدودیت‌های حاصل از تحریم‌ها از میان رفته است، احیا کند.
 
زمانی‌نیا گفت: ایران خواهان از سرگیری نظام سهمیه‌بندی در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است، در حالی که تهران خواهان افزایش سقف تولید کنونی اعضای این سازمان نیست.
 
وی با بیان این که نحوه بازگشت شرکت‌های روسی به پروژه‌های نفت و گاز نیز در حال بحث و بررسی است، گفت: شرکت لوک اویل هم اکنون علاقه‌مندی خود را برای حضور در پروژه‌های نفت و گاز ایران ابراز داشته است.
 
شرکت لوک اویل در ماه آوریل دفتر خود را در ایران بازگشایی کرد و  واجیت علی اکبروف، مدیر عاملی این شرکت روسی در این باره گفت: این شرکت امیدوار است به محض لغو تحریم‌ها فعالیت‌های خود را در ایران از سرگیرد.
 
لوک اویل پنج سال پیش در پی عقب‌نشینی از پروژه نفتی خود در ایران به دلیل تحریم‌ها، ٦٣ میلیون دلار زیان دید.
 
بر اساس این گزارش، پیش بینی‌ها حاکی از آن است که تولید گاز طبیعی ایران در سال‌های پیش رو افزایش می‌یابد و تهران امیدوار است که اروپا به یکی از بازارهای اصلی این کشور بدل شود.
 
معاون وزیر نفت ایران در امور بین الملل و بازرگانی با بیان این که اروپا از مشتریان سنتی نفت خام ایران بوده است، گفت: قاره سبز می‌تواند در میان مدت و بلند مدت به مشتری گاز ایران بدل شود.
 
زمانی‌نیا با بیان این که ایران هم اکنون به اروپا گاز صادر نمی‌کند، اما باید برای تولید خود را برای افزایش رقم صادرات افزایش دهد، گفت: مقاصد صادراتی برای گاز ایران بر اساس کارآیی اقتصادی مشخص می‌شود.
 
بر اساس این گزارش، برای اروپا دریافت گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) از ایران بسیار گزینه بهتر و مناسب‌تری نسبت به خرید گاز با خط لوله است.
 
زمانی‌نیا گفت: ایران می تواند ظرف ٥ تا ١٠ سال آینده ال ان جی به اروپا صادر کند.
 
این گزارش می‌افزاید: ایران برای صادرات گاز با خط لوله بازار آسیا را به اروپا ترجیح می‌دهد زیرا قیمت‌های گاز منطقه‌ای و قیمت این سوخت پاک در قاره کهن بالاتر است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار