فعالیتهای ساختمانی که بدون جواز ساخت و اجازه شهرداری، بخشداری یا دهیاری انجام میشود ساخت وساز غیر مجاز است.
سید مرتضی سلیم آبادی مدیر کل دفتر فنی استانداری تهران و دبیر ساخت و سازهای غیر مجاز استان در گفت وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ساخت وسازهای غیر مجاز در استان می گوید: یکی از مهمترین دغدغههای اصلی دولت یازدهم رسیدگی به ساخت و سازهای غیر مجاز دولت قبل و همچنین برگرداندن اراضی به سازمانهای مربوطه است.
سازمان جهاد و کشاورزی استان از بعد تعرض به اراضی ، بزرگترین دستگاه خسارت دیده است که بعد از رسیدگی و اجرای احکام در حدود 678 هکتار از اراضی این سازمان آزاد شده و در اختیارشان قرار گرفته است.
تداوم ساخت و سازهای غیر مجاز و تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی موجب تخریب سفرههای آب زیر زمینی و تغییر کاربری باغات و زمینهای کشاورزی میشود. که این بسیار ناخوشایند است و باید با آن مقابله کرد.
سلیمآبادی در خصوص تخریب این ساخت و سازها معتقد است : بیشترین هدف دولت، پیشگیری کردن از این ساخت و سازهاست و در مرحله بعد سازماندهی آنها و در آخر اگر پیشگیری و سازماندهی نتیجه نداد مجبور به تخریب میشویم.
بسیاری از شهرها و روستاهای کشور شاهد ساخت و ساز بی مجوز و تصرف اراضی هستند. این اتفاق در تهران دامنگیر کن و سولقان نیز هست و سالهاست که جلوگیری از ساخت وساز بی رویه و بی مجوز در این منطقه جزو فوریتهای سازمانها و نهادهای مربوطه است.
مهدی حق بدری، مدیر حریم شهرداری منطقه 5 تهران، در گفت و گو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ساخت و ساز بی مجوز در کن و سولقان میگوید: منطقه کن و سولقان دارای حریم 70 کیلومتری در منطقه 5 است.ضلع شمالی منطقه خارج از فضای سبز تا مرز با شهرستانک ادامه مییابد. ضلع شرقی تا فرحزاد ادامه پیدا میکند و رودخانه فرحزاد مرز بین این دو منطقه است. در غرب جاده امامزاده داوود مرز بین منطقه کن و منطقه 22 است و تا شهرستانک ادامه پیدا میکند.
روستاهای کیقا، سولقان، شهرک دشت نمک، رندان، تالون و فرحزاد تحت پوشش حریم منطقه هستند.
برخی رایشان صادر شده و دستور تخریب دادهاند اما تعدادی نیز به درخواست مالکین برای بررسی دوباره به دیوان عدالت اداری فرستاده شده که در این بین 17 پرونده متوقف است تا ابلاغیه برای تخریبشان صادر شود.
برای جلوگیری از ساخت وسازهای بی رویه که سبب ساز مشکلات بسیاری شدهاند باید مدیریت جهادی را سرلوحه اقدامات قرار داد.
همگرایی و تعامل بین دستگاههای مسئول همچون شهرداریها، جهاد کشاورزی، دهیاریها، دستگاههای خدماتی و قضایی میتواند آمار ساخت و ساز بی مجوز در منطقه را کاهش دهد.
خود گردان بودن شهرداریها و بخشداریها انگیزه این اتفاق را محیا میکند پس برای به حداقل رساندن ین معضل بهتر است این ارگانها خود گردان نباشند تا بتوان نظارت مستقیم روی آنها داشت.
انتهای پیام/
آخه خدایی هم هست و سیلابهای بیشتری رو میتونه بفرسته !!!!!!!!!!!!
تکلیف ما چیه؟
حالمو از كارم هم بهم زدن. هر قدر ميخوام سالم كار كنم نميزارن.متاسفم
سکونتهای غیر رسمی با تشویق افراد سود جو رابط سرمایه داران وزمین خوار فراهم مشکلات زیادی هم برای ساکنین حاشیه نشی ودولت دادن خدمات که بصورت غیر مجاز مانند اب وبرق ...استفاده می نمایند
دردسر های زیادی برای دولت ایجاد نموده
ضمنا مشاهده میشود کاندیدای شوراها شهر وروستا ونمایندگان مجلس بهترین بهره برداری وسو استفاده سیاسی بدست اورده بمنظور ساماندهی وقول به مردم نیازمند شاهد بوده وهستیم
ما خودمون یه ویلا خریدیم که قبلا (دو سال پیش)شالیزار بوده، قولنامه و... با مهر شهرداری و همه مسئولین محلی داریم ولی با این چیزهایی که از اخبار میشنویم غیرمجاز است
مدیریت خلبانی شهرداری