به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایسنا، این درپوش چاپ سهبعدی برای بستههای شیر که دارای حسگرهای داخلی الکترونیکی بیسیم است، میتواند نشانههای فساد را در شیر تشخیص دهد.
فناوری جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، گامی در جهت شناسایی زمان استفاده از مواد غذایی از طریق تلفن هوشمند است. این درپوش هوشمند به یک خازن و القاگر متصل است تا به شکل یک مدار رزونانس دربیاید.
محققان اجزای الکترونیکی را درون درپوشش بسته شیر قرار دادند تا بتوانند نشانههای فساد این ماده غذایی را شناسایی کنند.
یک تلنگر سریع به کارتون اجازه میدهد تا مقداری از شیر درون بسته وارد شکاف خازن درپوش شود. سپس کل بسته بطور دربسته برای 36 ساعت در دمای اتاق نگهداری میشود. مدار میتواند تغییرات در سیگنالهای الکتریکی را که نشانگر افزایش سطوح باکتری است، شناسایی کند.
محققان بطور دورهای در آغاز آزمایش و سپس هر 12 ساعت یکبار تا پایان 36 ساعت با استفاده از یک کاوشگر بیسیم فرکانس رادیویی بر تغییرات نظارت کردند.
خواص شیر به تدریج با فاسد شدن آن تغییر کرده و منجر به تغییراتی در خصوصیات الکتریکی آن میشوند. این تغییرات بطور بیسیم و با استفاده از درپوش هوشمند شناسایی شدند که نشان داد اوج فرکانس ارتعاش شیر در دمای اتاق پس از 36 ساعت 4.3 درصد کاهش پیدا میکند.
در مقایسه، کارتن شیری که در یخچال نگهداری میشود، طی همین زمان تنها نزدیک به 0.12 درصد تغییر فرکانس نشان میدهد.
این یافتهها در مجله Microsystems & Nanoengineering از گروه انتشارات نیچر منتشر شده است.
انتهای پیام/