در اين جلسه محمد تقی ایرانی،فرماندار ویژه شهرستان کرج گفت: مدیریت بحران شهرستان کرج در ایام هفته کشیک حوادث خود را تشکیل می دهد و در روزهای تعطیل هفته نیزفعال می شود.
وی با بیان اینکه وقوع این سیل غیرمنتظره بود، افزود: بر اساس اعلام هواشناسی احتمال آبگرفتگی در معابر وجود داشت و انتظار نمی رفت شاهد وقوع سیل باشیم.
معاون استاندار همچنین با اعلام اینکه شورای مدیریت بحران استان نیز بلافاصله به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تشکیل شد، گفت: دکتر معصومی در روز حادثه بلافاصله شخصاً در منطقه حضور پیدا کرد و به رغم اینکه در سایر استانهای کشور شاهد وقوع سیل بودیم، استاندار البرز، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور را در یک نیم روز کاری،صبح روز بعد از شامگاه این حادثه به استان البرز آورد تا از نزدیک براورد اولیه از خسارات را داشته باشد.
ایرانی با اشاره به اینکه بلافاصله تیم های امداد و نجات،مرکز اورژانس و ... در محل حاضر شدند، افزود: امکانات استان برای اداره و مدیریت حوادث در سطح استانی محدود است و از این لحاظ نیازمند اختصاص امکانات ویژه ای از سوی مسئولان ملی هستیم.
وی تصریح کرد: متأسفانه ساخت و سازهای غیرمجاز و پل ها و سازه های غیر استاندارد سیل این روستا را تشدید کرد.
ایرانی با تأکید بر اینکه امکان بروز حادثه در هر لحظه وجود دارد، بیمه روستایی موجب مصون بودن از حوادث و خطرات احتمالی عنوان کرد و افزود: همه دهیاران برای بیمه خانه های روستایی باید اقدام کنند.
سیل 80 میلیارد ریال به اراضی کشاورزی خسارات وارد آورد
سید مجید موسوی مدیرکل جهاد کشاورزی استان البرز نیز در بخشی از این جلسه خسارت ناشی از سیل را اعلام کرد و گفت: این سیل خسارت 80 میلیارد ریالی در بخش کشاورزی داشت که از این رقم 40میلیارد ریال آن مربوط به روستای سیجان است.
وی افزود: این خسارت در دو حوزه کف باغ ها و انهار است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان البرز نیز همانند سایر مسئولان، ساخت و سازهای غیرمجاز را عامل اصلی خسارت های ناشی این بارش برشمرد و گفت: اگر ساخت و سازها در بستر رودخانه انجام نمی شد شاهد این حجم از خسارت ها نمی بودیم.
لزوم آغاز عملیات بهسازی مناطق سیل زده سیجان
دهیار روستای سیجان نیز در بخش دیگری از این جلسه، موضوع بهداشت آب شرب منطقه را مورد تأکید قرار داد و خواستار رسیدگی به آن شد.
وی با اشاره به ضرورت تأمین اعتبار جهت آغاز عملیات بهسازی،افزود: به جهت وضعیت جغرافیایی منطقه سیجان، می بایست هر چه سریعتر عملیات بازسازی نقاط تخریب شده در دستور کار قرار گیرد چرا که با تغییرات جوی طی چند ماه آتی امکان این بهسازی میسر نخواهد بود.
در این نشست مدیران کل مدیریت بحران استانداری البرز،مدیرکل هواشناسی، مدیران کل شرکت توزیع برق و مخابرات،منابع طبیعی، محیط زیست، جهاد کشاورزی و جمعی دیگر از مدیران دستگاه های اجرایی نیز به ارائه گزارش عملکردی از اقدامات انجام شده در این مدت پرداختند.
حضور در روستای سیل زده لاویز مقصد بعدی مدیر کل بحران استانداری البرز و هیئت همراه در بازدید از مناطق سیل زده استان البرز بود.
انتهای پیام/ح