به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از ساری، جنگل های شمال ایران که از نظر ذخایر ژنتیکی و تنوع گیاهی دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند و باید از آنها به عنوان میراث ارزشمند بشری، محافظت شود.
اکنون این میراث تحت حمله حشره برگ خوار در معرض نابودی است بطوریکه این حشره می تواند برگ تمام درختان را خورده و به طور کلی جنگل ها را نابود کند.
کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی مازندران –منطقه ساری گفت : هم اکنون دشمن جنگل های مازندران کرم های برگ خوار هستند که در تمامی نقاط جنگل مازندران وجود دارند و متأسفانه در ارتفاعات سرشاخه اصلی رودخانه سیاهرود که دقیقاً بالا دست روستای پرچینک ( از بخش کوهساران شهرستان قائشمهر ) است این کرم توانسته رشد و شیوع پیدا کند و چندین هکتار جنگل را خالی از برگ و نابود کند.
وطن دوست افزود: این آفت خطرناک به تدریج دربخشی از جنگل های ساری ، قائمشهر ،بهشهر ونوشهر را درسطح 180هکتار در برگرفته است
وی تصریح کرد : شدت حمله این حشره به قدری زیاد است که می تواند برگ تمام درختان را خورده و به طور کلی جنگل ها را نابود کند. طغیان این آفت قطعاً نابودی جنگل مازندران را در برخواهد داشت.
به گفته وی این آفت در موقع تغذیه، درختان و درختچههای به خصوصی را نسبت به سایر گونهها ترجیح میدهد.
کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی مازندران –منطقه ساری گفت : ازدرختان بلوط، راش، انجیلی، توس، صنوبر، بید، افرا، نارون، و توسکا تغذیه می کند
وطن دوست افزود: مرحله خسارت زایی این آفت مربوط به لاروهای آن است و لاروها از برگ درختان میزبان تغذیه کرده و آنها را عاری از برگ می کند به طوری که تصور می شود درخت خزان کرده و خشکیده است.
وی تصریح کرد : اگر درختان در اوایل فصل رویش به این آفت مبتلا شوند قادرند با رشد تدریجی به ترمیم خود بپردازند و برگهای جدید به وجود آورند و اگر درختان در اواسط فصل رویش آلوده گردند قادر به ترمیم خود نخواهند بود و خسارت شدیدتر است
به گفته او رعایت نکردن شرط سازگاری گونههای غیربومی و حساسیت آنها نسبت به ابریشم باف ناجور که آفت بومی منطقه است و به طور دائم در جنگلهای شمال زندگی میکند است.
کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی مازندران –منطقه ساری گفت : اغلبِ آفات جنگلهای شمال، جانورانی از رده حشرات و عنکبوتیان هستند که برخی از آنان نظیر پروانه ابریشمباف ناجور میتواند 500 نوع گیاه را آلوده کند و جنگل را به صورت یکدست از بین ببرد
وطن دوست افزود: آفت ابریشم باف ناجور معروف به پروانه كولی در سال 1380 در محوطه جنگلی دانشكده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس (مجاور پارک جنگلی نور) كه بخشی از باقیمانده جنگلهای جلگهای شمال كشور است طغیان کرد.
انتهای پیام/ز