به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از جمع بندی مذاکرات هستهای و برخی گمانه زنیها درباره لغو تحریمهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران؛ رسانههای خارجی اظهارات مختلفی را درباره اقدام ایران به خرید تسلیحات نظامی از کشورهای مختلف پس از برجام مطرح کردند.
**ادعای دبکا فایلاخیرا دبکا فایل در ادعایی مطرح کرده که ایران قصد دارد پس از جمع بندی مذاکرات هستهای و با آزاد شدن اموال بلوکه شده، 150 فروند جنگنده "چنگدو جی- 10" از جمهوری خلق چین و 250 فروند جنگنده "سرخو- 30 کلاس فلانکر" را از فدراسیون روسیه خریداری کنند.
این سایت مدعی شده با آزادسازی اموال بلوکه شده، اولویت اصلی ایران نوع سازی نیروهای هوایی خود است.
**اموال بلوکه شده ایران چقدر است؟جدا از اینکه این ادعا چقدر صحت دارد؛ باید دید اموال بلوکه شده جمهوری اسلامی ایران چقدر است که با آن بتوان 400 فروند جنگنده خرید که البته منابع مختلف اموال بلوکه شده جمهوری اسلامی ایران را 30 تا 150 میلیارد دلار برآورد کردند.
اگر هر فروند جنگنده روسی "سوخو" را پایه 50 میلیون دلار درنظر بگیریم (که قیمت جنگندههای غربی و شرقی امروز مضربی از این رقم است)، 250 فروند جنگنده سوخو معادل 12میلیارد 500 میلیون دلار خواهد شد و فدراسیون روسیه مبلغی معادل این رقم را دریافت خواهد کرد؛ حال آنکه هنوز مشخص نیست که سازوکار آزادسازی اموال بلوکه شده چگونه است که به سرعت بتوان با آن جنگنده خرید.
علاوه بر این اگر هر فروند جنگنده جمهوری خلق چین را هم با مبلغ 50 میلیون دلار در نظر بگیریم، 150 فروند جنگنده "چنگدو جی- 10" معادل 7 میلیارد و 500 میلیون دلار خواهد بود که مجموع این دو 20 میلیارد دلار خواهد شد که رقمی قابل توجه بوده که دبکا آن را مطرح کرده است.
**آیا ایران همه اموال بلوکه شده را در بخش نظامی هزینه میکند؟همچنین رقم کل داراییهای بلوکه شده ایران براساس نظر مقامات آمریکایی ماکسیموم 150 میلیارد دلار است که براساس اشاره دولتمردان در بخشهای تجاری، سرمایه گذاری و تولید هم هزینه خواهد شد تا بازخورد آن در تولید و رشد اقتصادی کشور دیده شود و لذا هزینه کرد همه آن در بخش نظامی واقعی نیست.
ضمنا امروز جمهوری اسلامی ایران آنطور که دبکا مدعی شده نیاز به خریدهای آنچنانی دفاعی ندارد؛ همانطور که در مدت تحریمهای اقتصادی و نظامی در 4 سال گذشته جمهوری اسلامی ایران محصولات نظامی خود را در داخل ساخته و در بخش هوایی موتور انواع جنگنده را اورهال میکند.
**امیرحیدری: صنعت دفاعی در ابعاد مختلف گسترش یافته است
امیرسرتیپ "کیومرث حیدری" جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در گفتوگو با خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره توان نظامی ایران عنوان داشت: صنعت دفاعی در ابعاد مختلف گسترش یافته و به چنان توانمندی رسیدیم که هرگونه تهدیدی را در ثانیه از بین میبریم.
امیرسرتیپ دوم خلبان "رضا ایزدی" مدیرعامل شرکت صنایع هواپیمایی درباره توان این شرکت بعنوان یکی از زیرمجموعههای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در اورهال موتور هواپیماها عنوان داشت: "سها" با اندک تغییر در خطوط تولید میتواند هر موتوری را در دنیا تعمیر کند و آخرین موتورها در دنیا ظرف 3 تا 4 ماه اورهال میشوند.**امیر نصیر زاده: در سالهای اخیر جنگندههای F۴، F۷، SU۲۴، F۱۴ و F۵ را شبیهسازی کردیمامیر سرتیپ خلبان "نصیرزاده" معاون هماهنگ کننده عملیات نهاجا اظهار داشت: در مورد شبیهسازها به خودکفایی کامل رسیدهایم و در سالهای اخیر جنگندههای F۴، F۷، SU۲۴، F۱۴ و F۵ را شبیهسازی کردیم و این شبیه سازها دارای "موشن" و "ویژن" هستند، یعنی هم حرکت میکنند و هم تصویر واقعی حرکت مسیر پرواز را در اختیار میگذارند.
وی ادامه داد: اورهال کردن جنگندهها در هر زمانی وجود دارد و در صورتی که هواپیما ساعات پرواز خود را طی کند، انجام میشود.
جمهوری اسلامی ایران در 4 سال گذشته چهار نوع جنگنده ساخته که از جمله آن میتوان به جنگنده "صاعقه"،"آذرخش"،"قاهر313" و"جت آموزشی کوثر" اشاره کرد که این توانمندی در آینده نیز ادامه خواهد داشت و نسلهای جدید جنگندهها در نیروی هوایی و وزارت دفاع ساخته خواهد شد.
امیر نصیرزاده تأکید کرد: امروزه نیروی الهی هوایی در حوزههای مختلف
از جمله آموزش نیروی انسانی متخصص، تأمین تجهیزات پیچیده، ساخت تولید قطعات
متعدد، ساخت انواع شبیهسازهای پروازی، طراحی و ساخت انواع مهمات هوایی و
موشکهای پیشرفته، طراحی و ساخت جنگنده بومی به بالاترین سطح خودباوری و
افتخار رسیده است. ادعای دبکافایل درباره خرید 400 فروند جنگنده از سوی ایران کارشناسی نشده بوده و لذا با توجه به دلایل مطرح شده خرید این تعداد جنگنده اغراق آمیز به نظر میرسد.
گزارش از محمدزرچینی
انتهای پیام/
خواهش می کنم از مسئولین کشور که این فرصت رو از دست ندن و حتما جنگنده بخرن، اونهم در تعداد بالا .
و بهترین گزینه هم سوخو ۳۵ هستش ( چون بعیده روسیه به ایران سوخو۵۷بده)و الان یه مدته که روسیه داره به بقیه کشورها سوخو۳۵ صادر میکنه و دیگه بعدا مشکل قطعات رو نداریم . با توجه به وضعیت ناوگان موجود ، حداقل در کمترین حالت باید ۸۰ یا ۱۰۰فروند سوخو۳۵ سفارش بدیم و هر چه بیشتر هم شد که بهتره . خواهشا سراغ جنگنده های چینی نرید( چون اسمش با خودشه دیگه ، جنس چینی) و یا سو خو ۳۰ و میگ ۲۹ چون این جنگندهها جوابگوی نیاز ما نیستن.و نهایتا ۵ یا ۱۰ سال دیگه کارایی دارن.
بخدا اگه دست دست کنید بعدا شدیدا پشیمون میشید،
تولید داخل و خرید از خارج هم با هم منافاتی ندارند شما می تونید هم زمان روی طرح داخلی هم کار کنید ، اتفاقا کار خیلی خوبیه و مطمئن باشید نتیجه میده اما قبول کنید چون تجربه نداریم ، پس زمان بره و این برای کشور خطرناکه .
در نهایت امیدوارم به زودی خبر خرید جنگنده های مدرن رو در تعداد بالا از تلویزیون بشنوم، واقعا این یکی از آرزوهای منه
مدشک قاره پیما و بمب اتم وناوهواپیمابر هم نیاز داریم
به امید روزی که پرچم ما درجایگاه نخست اقتصادو تسلیحات نظامی قرار بگیره
اگر هم قرار باشد سوخو بخریم سوخو ۵۷ بهترین گزینه است زیرا میتوان تا ۳۰ سال جنگنده نخریم سوخو ۳۰ ها نهایت تا ۱۵ سال دیگر در خدمت باقی میمانند و بجای آنها جنگنده های نسل ۶ می آیند پس بهتر است فعلا خودمان را به پاک فا یا همان سوخو ۵۷ مجهز کنیم
یا علی
لبیک یا حسین
خب البته داشتن انواع سلاح چه جهت استفاده و چه آشنایی با انواع سلاح های روز دنیا لازمه ولی بنظر من
خیلی خوب میشه که از اونا واسه ی سرمایهگذاری و پشتیبانی در علم و صنعت و تکنولوژی استفاده بشه...
خب مسلمه که اگر بجای خرید و هزینه های هنگفت در خرید سلاح خارجی،
میشه با خیلی کمتر از این رو سرمایهگذاری روی دانشمندانمون در جهت ساخت و پیشرفته کردن سلاح های داخلی کرد...
به نظر من قاهر عالیه فقط باید به تولید انبوه برسه مثلا 40 فروند
مگر اینکه مثل صاعقه بشه که بعد از ساخت صاعقه 1 و تشکیل ی یا دو اسکادران صبر کردند تا صاعقه 2 که ارتقا یاته بود ساخته بشه و بعد به تعداد خیلی زیاد بسازند.
خرید هواپیما یکی از واجبات داشتن ارتش نیرومنده
پس بخریم بهتره
من ک مردم از چشم انتظاری برای خبر جدید در مورد این جنگنده
جی10 فوق العادس
به فکر خرید میگ31 بهترین رهگیر دنیا هم باشید