به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین؛ هرکس برای گذراندن اوقات فراغتش راهی سراغ دارد؛ یکی به سینما میرود، دیگری سر از رستوران درمیآورد و ... اما محمد آروین، با همه این آدمها فرق دارد.
او چند سالی است که شغل عجیبی دارد.
وی اوقات فراغتش را با حشرات سپری میکند، بله با حشرات .
محمد آروین کفشدوزک پرورش میدهد و به باغداران و کشاورزان می فروشد
کفش دوزک به جای سمهای مهلک، شتهها را از بین می برند و به تولید محصول ارگانیک با طعم و مزه واقعی کمک می کند.
محمد آروین می گوید از همان بچگی به این حشره علاقه داشته و اوقات فراغتش را کنار آنها میگذراند.
وی می گوید: همسر، دختر، پدر و حتی دو برادرم با هم در بخش کشاورزی مشغول به کار هستیم و هرکدام یک قسمت را میچرخانیم.
وی که دانش آموخته رشته حشره شناسی است می گوید: این حشرات را در دانشگاه به همکلاسی هایم می فروختم .
آروین می گوید: از استانهای مختلف و حتی از دوبی، فرانسه و افغانستان هم مشتری داشته است.
کنترل بیولوژیک موضوعیست که از دهه هشتاد قرن نوزده میلادی در غرب رونق گرفته اما در کشور ما از سال 1380پررنگ شده است.
بگفته این جوان کارآفرین ، کشاورزان و باغداران جوان بیشتر از کشاورزانی که سن و سالی از آنان گذشته رغبتشان به استفاده از این روش ارگانیک بیشتر است.
وی در پاسخ به این سوال که برای پرورش و فروش کفشدوزک به چه چیزهایی نیاز است گفت: برای این شغل به یک باغ نسبتا بزرگ نیاز دارد، البته باید حال و حوصله سروکله زدن با جانوران کوچک را هم داشته باشید.
محمد آروین افزود: یک نفر بایستی مراقب کارگاه پرورش حشرات باشد و غذایشان را سر وقت بدهد.
وی پرورش کفشدوزک کریپتولموس را از بقیه کفش دوزک ها ساده تر می داند و می گوید: برای پرورش این نوع کفشدوزک، به دستکم دو اتاق سه در چهار مجزا نیاز داریم که دستکم ۲۰ متر از هم فاصله داشته باشند.
بگفته ی آروین ، از یکی از اتاقها برای تولید شپشک استفاده میشود و دیگری برای پرورش کفشدوزک. منفذها و خروجیهای اتاقها باید به طور کامل پوشیده شود، تهویه و سیستم تنظیم دما هم باید مرتب تحت کنترل باشد.»
وی کفشدوزک هفت نقطه ای را نوع خاص و مرغوبتر این حشره می داند که کمی پرورشش سخت تر است و در این باره می گوید: برای پرورش کفشدوزک هفتنقطهای، غیر از اتاق تولید کفشدوزکها، به جایی برای تولید شته هم نیاز است تا خوراک جانور برایش فراهم شود، چون نمیتوانیم شته یخزده را به کفشدوزک هفت نقطهای بخورانیم، اگر اینکار را بکنیم، حشره بدعادت میشود و قدرت شکار را از دست میدهد.»
محمد آروین درباره چگونگی فروش کفشدوزک هم گفت: آنها را دانهای میفروشیم.
این پرورش دهنده کفش دوزک می گوید: برای هر درخت آلوده حدودا بین پنج تا هشت کفشدوزک نیاز است و قیمت هر کفشدوزک هفتنقطهای و مرغوب بین ۵۵۰ تا ۱۵۰۰ تومان است و هرچه بیشتر بخرند، ارزانتر میشود.
وی افزود: البته کفشدوزک مادر، تخم، لارو، حشره بالغ و حشرات جفت شده هرکدام قیمت جداگانهای دارند. قیمتها بنابر محل حضور مشتری، نوع محصول آلودهشده، محصور بودن یا سر باز بودن مزرعه و... کم و زیاد میشود.»
محمد آروین برخلاف دیگران که این شغل را چندش آور می دانند می گوید: شغل پر سودی است .
وی تاکید می کند: هر کس که فکر تجارت در سر داشته باشد، اگر سراغ شغل پرورش و تکثیر حشرات بیاید، حتما جذب خواهد شد، چون هرقدر هم این شغل گسترش پیدا کند، باز هم شهر، روستا و استانی هست که به خدمات ما نیاز خواهد داشت.
ناگفته نماند وی سایتی هم درباره پرورش حشرات راهاندازی کرده است و حشراتش را از این راه به فروش میرساند.
انتهای پیام/س