وي افزود: با توجه به اينكه چمن در اصفهان كاربرد زيادي دارد چمن هاي مقاوم به خشكي شناسایی و به كار گرفته شده اند كه ۵ الي ۱۰ روز يكبار به آب نياز دارد.
مديرعامل سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري اصفهان تصريح كرد: در اين راستا برنامه حذف چمن ها با نیاز آبی بالا و جایگزینی آن با گونه های مناسب چمن جز برنامه هاي اصلي سازمان است.
سليماني پور خاطرنشان كرد: به منظور شناسایی گونه های چمن های مقاوم به خشکی، شوری، سرما، گرما و نیز گونه های بومی و غیربومی متناسب با اقلیم شهر اصفهان، مرکز تحقیقات شماره یک سازمان پارکها و فضای سبز «محمودآباد» به وسعت 12 هکتار از اواخر دهه هفتاد شروع به فعالیت نموده است.
وي اظهار داشت: این مرکز فعالیت خود را بر روی بیش از 450 رقم از چمن های سردسیری و گرمسیری شروع نموده و هم اکنون ضمن افزایش این کلکسیون به 500 رقم نتایج ارزشمندی در خصوص شناسائی گونه های چمن های مقاوم به خشکی، شوری، سرما و گرما را به دست آورده است.
مديرعامل سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري اصفهان ادامه داد: همچنين در سال های اخیر و به خصوص از اوائل سال 87 تحقیقات و پژوهش بر روی بیش از 140 گونه از انواع گیاهان زینتی بومی و غیر بومی شروع و پس از طی مراحل شناسائی میدانی، پایه های ژنتیکی و یا اندام های تکثیر گیاهان مذکور به این مرکز منتقل و استقرار یافته اند. سليماني پور اضافه كرد: پس از انجام تیمارهای آزمایشی و تحقیقات لازم برای بررسی عکس العمل گیاهان نسبت به اثر تنش های عوامل محیطی و زراعی و به خصوص عکس العمل نسبت به خشکی و شوری انجام داده و هم اکنون بیش از 45 گونه از اين نوع گیاهان و 6 گونه از چمن های مقاوم به خشکی (شامل 16 رقم) به تولید انبوه رسیده اند و در عرصه های فضای سبز مناطق کاشته شده است.
وي ادامه داد: گلها و گیاهان زینتی مقاوم را نیز تحت عنوان طراحی«
xeriscaping »استفاده از گونه های گیاهی مقاوم در طراحی
های مناطق خشک به تولید انبوه رسانده و جایگزینی گونه های موجود با این گون ها در
دستور کار قرار گرفته است.
انتهای پیام/گ