چطور می توان باور کرد ارائه اینترنت رایگان به مناطق محروم بدون قرض است در حالیکه بیش از هر چیز به حمایت برای داشتن حداقل امکانات زندگی نیازمندند.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دهم مرداد ماه 1394 روز بزرگی است و تاریخ آن را به خاطر خواهد سپرد؛ در این روز بالن نوفناورانه گوگل به آسمان کشور محروم سریلانکا رسید و بنا به تائید همه خبرگزاریها از همان ساعات نخست، وجب به وجب خاک این کشور محروم و این مردم فقیر را تحت پوشش اینترنت وای فای پرسرعت قرار داد.
 
این تکنولوژی فوق پیشرفته توسط غول اینترنتی آمریکایی یعنی گوگل به رایگان به مردم سریلانکا اهدا شده است و نه فقط سریلانکا، بلکه قرار است در هر نقطه ای از زمین که مردم آن از اینترنت محرومند؛ به این طریق و به صورت کاملا مجانی از اینترنت وای فای پرسرعت بهره مند شوند.

عرضه اینترنت رایگان به چه قیمت؟

تازه کار به اینجا ختم نمی شود و شرکتهای آمریکایی برای ارائه چنین خدمات رایگانی به ساکنان ده درصد از کره خاکی که از اینترنت بی بهره اند رقابت نیز دارند و در همین راستا شرکت فیس بوک نیز پهبادی خورشیدی را ابداع کرده است که می تواند بدون نیاز به سوخت در آسمان کشورهای محروم پرواز کرده و اینترنت وای فای پرسرعت اهدایی فیس بوک را برای آنان ارسال کند و به زودی این تکنولوژی با بالون گوگل در یاری به محرومان اینترنتی رقابت خواهد کرد. 

عرضه اینترنت رایگان به چه قیمت؟

ظاهرا مهم نیست که در سریلانکا یا غنا و کنگو و سومالی سالانه چند کودک از نداشتن دارو می میرند و بد تر از آن چند نفر از نبود غذا! مهم محرومیت از اینترنت است که آمریکایی ها طاقت دیدنش را ندارند و برای رفع آن هر تلاشی می کنند.
 
اما به راستی داستان اینترنت رایگان چیست؟ همه تحلیلگران اقتصادی و سیاسی بر این باورند که گفتمان غالب در غرب معرفتی به معنای حوزه تمدنی برآمده از تفکر لیبرال دموکراسی بدون شک گفتمان اقتصادی است و هر اقدام سیاسی، نظامی و حتی فرهنگی در غرب بخصوص آمریکا نخست از دیدگاه اقتصادی توجیه و تحلیل صرفه می شود و سپس به مرحله اجرا گذارده می شود. 
 
در چنین شرایطی باید پرسید پروژه های به شدت پر هزینه تولید تکنولوژی لون (بالن اینترنتی گوگل) و همچنین پهپاد خورشیدی فیس بوک که تنها یک بال آن به اندازه یک هواپیمای بوئینگ است و با همکاری سازمان هوانوردی آمریکا تولید و اجرایی شده بر اساس کدام صرفه اقتصادی صورت گرفته و از آن مهمتر بر اساس کدام صرفه اقتصادی قرار است به صورت رایگان در اختیار مردم محروم سریلانکا و یا آفریقا قرار گیرد؟ 
 
 امروزه کسی نیست که نداند بستر همه شبکه اطلاعاتی اینترنت و سرور های عظیمی که آن را پشتیبانی می کنند در آمریکا قرار دارد و دسترسی به همه اطلاعات کشورهای استفاده کننده از اینترنت هرچند به صورت غیر قانونی اما به راحتی برای این کشور مهیاست. بارها و بارها محققان غربی خود نیز بر این نکته تاکید کرده اند. امری که کشورهایی مثل برزیل و چین و روسیه (رقبای سیاسی-اقتصادی آمریکا) را به طور جدی به راه اندازی شبکه اینترانت ملی و رهایی از اینترنت آمریکایی سوق داده است به گونه ای که برزیلی ها حتی از قطع شبکه اینترنت در کشورشان به زودی خبر می دهند. 
 
قطعا به راه افتادن خدمات دولت الکترونیک و بانکداری الکترونیک و ... برو روی اینترنت هزینه های جاسوسی اقتصادی، سیاسی و حتی نظامی را برای آمریکا در سایر کشورها بیش از حد کاهش داده است و بدون شک میزان سود و صرفه جویی اقتصادی حاصله برای دولت های استعمارگر و سیستم های جاسوسی شان و نهایتا اقتصادِ مکنده آنها، در اثر استفاده دیگر کشورها از اینترنت به قدری قابل توجه هست که دولت آمریکا و شرکتهای خصوصی اینترنتی اش حاضر باشند؛ در کشورهایی که امکان عرضه اینترنت توسط دولتها وجود ندارد، اینترنت را رایگان عرضه کنند تا دیر یا زود بانک های اطلاعاتی این کشورها نیز بر بستر اینترنت قرار گرفته و عملا در اختیار واحد سایبری سازمان های جاسوسی آمریکا قرار بگیرد. 
 
چرا ایران را تحریم اینترنت نکردند؟ 
همه این اتفاقات نظیر بالون و پهباد اینترنت رسان در حالی است که آمریکایی ها به طور کاملا جدی پروژه ای ماهواره ای تحت عنوان اوترنت را برای ارسال اینترنت وای فای رایگان به صورت ماهواره یا برای کل ساکنان کره زمین دنبال می کنند و بر اساس برخی گمانه زنی ها این پروژه در همین سال جاری یا سال 2016 به صورت آزمایشی راه اندازی خواهد شد. 
 
در آبان ماه 1393 یک شرکت غیردولتی فعال در حوزه اینترنت و اطلاع رسانی در آمریکا از طرح اینترنت رایگان برای مناطق مختلف جهان خبر داد و زمان اجرای مرحله آزمایشی این طرح را اواسط سال ۲۰۱۵ عنوان کرد. 
 
بر اساس اطلاعات به دست آمده از طرح اینترنت رایگان برای کره زمین، شبکه ای از ماهواره های کوچک در مناطق مختلف و در فاصله نزدیک به کره زمین مستقر خواهند شد. این ماهواره ها سیگنال های مختلف را از ایستگاههای مختلف زمینی دریافت و در مناطق مختلف جهان توزیع خواهند کرد. 
 
این  شرکت آمریکایی اعلام کرده است، در حال حاضر 60 درصد جمعیت کره زمین به اینترنت آزاد و پرسرعت دسترسی ندارند که در این زمینه دلایل مختلفی نقش دارد. گرانی اینترنت و محدودیت دولتها در استفاده از اینترنت از جمله این دلایل به شمار می آید. 
 
صیاد کریم مدیر این پروژه در نیویورک اعلام کرده است : هدف اصلی این پروژه قرار دادن امکان دسترسی به اینترنت آزاد در اختیار شهروندان کشورهایی مانند چین و ایران است که حکومتهای آن دسترسی آزادانه به اینترنت را برای شهروندان خود محدود کرده اند و همچنین شهروندان کشورهایی که اصلا به اینترنت دسترسی ندارند. 
 
بد نیست توجه داشته باشیم در شرایطی که غربی ها اوج تحریمهای ناجوانمردانه نفتی، بانکی، دارویی و تجاری را علیه ملت ایران اعمال می کردند، حتی سخنی هم از تحریم اینترنت به میان نیامد! بله در تمام این مدت دولتمردان آمریکایی از عدم دسترسی مردم ایران به اینترنت آزاد و تلاش این دولت برای رفع محدودیتهای اینترنت در ایران سخن می گفتند. 
 
آیا همه اینها دلیلی بر این نیست که استفاده ما از اینترنت بیش از خودمان غربی ها و در راس آنها آمریکا را منتفع می سازد؟ 
 
در پایان باید تاکید کرد که در چنین شرایطی که آمریکایی ها همه تلاش خود را برای افزایش اعتیاد ملل مختلف جهان به اینترنت انجام می دهند و برای رساندن این بستر اطلاعاتی خطرناک به اقصا نقاط جهان میلیارد ها دلار در زمین و هوا هزینه می کند، دردناک ترین بخش ماجرا شنیدن اخبار عدم تشکیل جلسات شورای عالی فضای مجازی و سهل انگاری مسئولین در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است.
 
منبع: گرداب
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
پدرام
۰۰:۵۲ ۲۲ شهريور ۱۳۹۴
بدون شک اینترنت پر سرعت و رایگان برای جوان های این دوره خطرناکه
Iran (Islamic Republic of)
Saeed
۲۰:۵۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۴
شاید این طرح جاسوسی باشه ولی منو شما که چیزی تو گوشیمون نداریم بیان ببرن نقشه های حمله به امریکا تو گوشیمون نیس که قطعا کسی که مسئولیتی تو نظام داره بهش حق نمیدن به این اینترنت وصل شه پس ما چرا خودم تو نو با طناب اونا به چاه بندازیم بیاد حالشو ببریم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
شاهین
۱۱:۱۰ ۰۵ شهريور ۱۳۹۴
امریکا 11 برابر کشور خودش غذا تولید میکنه و آخر سال میریزه تو دریا اونوقت نگران اینترنت کشورهای فقیره ؟
Iran (Islamic Republic of)
saber
۰۱:۳۱ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
واقعا عالی ميشه
Iran (Islamic Republic of)
محمد علی
۲۲:۱۰ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
هه جالبه ، این بزرگترین و علنی ترین نقشه امریکا برای جاسوسی و دست یابی به اطلاعات شخصی دیگرانه
مسلمه که وقتی امریکا با این حرص و طمع شناخته شده چنین برنامه ای را راه اندازی میکنه بی هدف نیست
اصلی ترین هدف تحت سلطه گرفتن جهان و نابودی ایرانه با دستابی به اطلاعات از طریق کاربران این اینترنت
با وصل شدن به اون یعنی اجازه دادن به امریکا برای دستیابی به ناموس
فراموش که نکردین خبر کنترل حریم های خصوصی مردم اروپا را
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
خب اینتر نت درهر کشوری لازمه ایران هم باداشتن مردیم فهیم وتحصیل کرد نیاز داره به اینترنت پر سرعت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۴
مرگ بر آمریکا، اسرائیل، عربستان، انگلیس، فرانسه، میانمار و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۴
خلاص شیم از اینترنت مضخرف
ایشالا اونایی ک مطالب مهم دارن از همین هلزون استفاده میکنن ما ک نداری میریم اوترنت
Iran (Islamic Republic of)
amir
۰۹:۱۶ ۳۰ مرداد ۱۳۹۴
اونا مگه دلشون برا مردم جهان ک اینترنت ندارن سوخته!!!خیلی زرنگن برن به مردم فلسطین و یمن و عراق کمک کنن.هدف اونا ترویج فرهنگ غرب تو تموم کشور های دنیاست.آره اگه بیاد خوب میشه اونم برا انسان های عادی ن سیاستمدارا و ... بهش فکر کنین.ساده هم نباشید
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۰:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۴
بعضی از مردم میگن جاسوسی جاسوسی اصلا بیان ببرن مگه چی داریم تو گوشیمون ولی اگه بخوان هم جاسوسی بکنن برای من وتو نیست برای اون کسی که اطلاعات مهم داخل گوشیش داره که اونم خیلی بالاست انشالله بیاد همه استفاده کنن خیلی خوب میشه
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۲۱:۲۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
جون مادرتون دیگه اینو خراب نکنین
بذارید مثل آدم ازش استفاده کنیم ولی میدونم که اینم یه جوری میشه که نميزارن استفاده کنیم
Iran (Islamic Republic of)
خصوصی
۱۶:۵۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
چرا نباید مردم از اینترنت به درد نخور و بد خلاصی پیدا کنن.
انشاالله که این اینترنت به ایران میاد و مورد توجه و پسند همه قرار میگیره
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۱۶:۱۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
اطلاعاتی که منو شما داریم بعله مهم نیس (شاید) ولی دوربین گوشی موبایل هر کدام از ما میتونه تبدیل به یک دوربین مخفی بشه برای پیدا کردن اشخاص خاصی...
این مسئله البته همین الانشم بدونه outernet در مورد دوربین گوشی های apple صدق میکنه!!
تازه از این بگذریم میرسیم به مسئله ی تهاجم فرهنگی ...
Iran (Islamic Republic of)
فیمس
۱۵:۲۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
حالا ملت چی دارن تو گوشیاشون ک بخوان بدزدن چند تا فیلم س...پر و عکس سلفی ک این حرفارو نداره
Iran (Islamic Republic of)
Sajad
۱۴:۵۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
وای اگه بیاد دیگه تو 1 ثانیه فیلم سینمای دان میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ادیب
۱۲:۰۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
در ایران واتس آپ خریداری شده و رایگان ارائه می شه بر خلاف تمامی کشورها دیگر!
احتمالا بدلیل اعتیاد آور نبودن و کاملاً سلامت بودن این شبکه های اجتماعی این خدمات رایگان ارائه میشه!؟!؟!
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۱۱:۴۶ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
این یعنی چی الان ؟! میخوان اینترنت بدون محدودیت رو اونم با نظارت خودشون (جاسوسی) به زور بفرستن سر مردم!!!!! این همه هم هزینه که بدون شک ده برابر براشون سود آوره (به خیال خودشون)!! بدون شک هر کسی بشین چند دیقه فک کنه خودش درک میکنه که نباید با حتی یکبار اتصال به این outernet راه جاسوسی بیشتر آمریکایی ها رو به کشور باز کنه. مطمئنا مردم دیگر کشور ها هم با استفاده نکردن از این اینترنت مفتی به آمریکایی های شیطان صفت میفهمونن که ما زرنگ تر از این حرف هاییم.
Iran (Islamic Republic of)
سرباز
۱۱:۲۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
دست بالادست زیاده
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۰:۴۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
اگه بشه........ اوففففففف
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۰:۳۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
ان شا الله اجرایی میشه

ما که چیزه خاصی تو گوشیمون نداریم که اطلاعاتتشو بدزدن
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۰۲:۲۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
از مطلب خوبتون سپاسگزارم. گرچه این طرح خوبیهای زیادی داره و در تمام جاها اینترنت داریم، ولی قطعا نیت صاحبان این طرح خیر نیست و به دنبال منافع خودشون هستن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۱ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
دیگه سرعت نمیمونه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۱:۲۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
خخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
فرهاد
۰۰:۱۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
به این نکته توجه کن فیسبوک و گوگل شرکت های دارو سازی نیستن و کاری که از دیتشون بر میاد تو حوصه اینترنته و نمیتونن دارو تولید کنن ، اینترنت در اختیار اوناست که اونم دارن به اشتراک میزارند
Iran (Islamic Republic of)
محمد امین
۱۶:۳۶ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
شما درست میگی حوضه فعالیت این دو شرکت اینترنت هستش ولی پولی که دارن رو میتونن صرف محرومان اون کشوری که میخوان اینترنت رایگان بدن کنن.
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۰۰:۰۲ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
بابا مگه امریکا فقط واسه ایران اینترنت رایگان اورده. دارن میگن کل کره زمین نمیگن فقط ایران که اینقد مردم ایران میترسن.
همه مردم جهان به اینترنت نیاز دارن.
Germany
محسن
۲۲:۴۴ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
اخ چه كيفي ميده.خدا كنه زودتر بياد.هالا ميتونن فيلتر كنيد،ها ها ها ها.
Iran (Islamic Republic of)
Takaellool
۲۲:۴۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
انشاا... ك اجرايي ميشه مخابرات و بقيه شركت هايي ك مردم و سر كيسه ميكنن پوزشون به خاك ماليده بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
هیچ گربه ای بی دلیل موش نمیگیره
Iran (Islamic Republic of)
سهبل
۲۱:۱۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
خدا به خیرش کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
کشورهای غربی فقط به فکر منافع خودشون هستن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۵۲ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
مطمئنم یه جوری جلوشو میگرن
Iran (Islamic Republic of)
hamid
۲۱:۵۵ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
دقیقا ..
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۷:۱۲ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
علم همیشه جلو میزنه
Iran (Islamic Republic of)
دندن
۱۶:۴۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
میگن وقتی گرسنگی از در بیاد ایمان از پنجره فرار میکنه
حالا نت ما خرابه میخاد امریکا بیاره میخاد شیطان بیاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
مرگ ب امریکا
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۵:۰۴ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
اگه بشه چی‌مبشه
خلاص میشیم از این اینترنت حلزونی
شنیدم سرعتش میشه ده مگابیت بر ثانبه
باور کنید اگه این پروژه اجرایی بشه انقلابی در دنیای اینترنت به وجود میاد
Iran (Islamic Republic of)
Mehdi
۱۵:۰۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
یکم به وضع اینترنت کشور برسین که هم کیفیتشو ببرین بالا هم قیمتش به صرفه باشه اونوقت دیگه کسی پی پروژه های اونا رو نمیگیره.
از قدیم گفتن: یه سوزن به خودت بزن ، یه جوالدوز به دیگرون!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
هاهاهاهاها حالا فیلتر کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
اینا کاری بی دلیل انجام نمی دن.
Iran (Islamic Republic of)
morteza
۱۳:۵۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
اگه عملی بشه واقعا عالیه
Iran (Islamic Republic of)
Takaellool
۱۳:۱۵ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
انشاا... ك اجرايي ميشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
تحریم ها بیشتر برای دولت بوده تا ملت
اگه اینترنت رو تحریم میکردند بیشتر ملت ضربه میخورد برای همین اینترنت رو‌تحریم نکردند
United States of America
علی
۱۹:۰۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
بله، کاملا موافقم
نمونش تحریم کنجاله سویا(غذای مرغ)
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۸:۵۴ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
شاید واقعی باشه اگه واقعی باشه چه کیفی میده
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۰۷:۱۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
غرض
United States of America
جواد
۰۶:۵۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
عالی میشه
Iran (Islamic Republic of)
hjt
۰۱:۰۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
خدا کنه بیاد
Iran (Islamic Republic of)
سلمان
۰۰:۳۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
از دست این اینترنت دیزلی خلاص میشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل
۱۵:۵۹ ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
خدایا خودت بخیر بگذرون...
Iran (Islamic Republic of)
پدرام
۱۱:۴۱ ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
اگه بشه چی میشه
Iran (Islamic Republic of)
خراسانی
۰۰:۰۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
عدو شود سبب خیر اگر خداخواهد، الهم عجل لویک الفرج