به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بهبود شاخصهای سلامت یکی از هدفهای مهم دولتها برای رسیدن به توسعهیافتگی و به ویژه توسعه پایدار است. لذا سیاستگذاری در بخش سلامت نیازمند تصمیمگیری در زمینه چگونگی تأمین منابع مالی، نحوه افزایش، توزیع عادلانه و استفاده مؤثر از این منابع است.
تمامی این تصمیم گیریها و نیز اعمال نظارت دقیق بر هزینههای صرف شده در این بخش مستلزم دسترسی به آمار و اطلاعات قابل اعتماد درباره میزان منابع مالی صرف شده برای سلامت، تأمین کنندگان منابع مالی و شیوه استفاده از آنها است.
حسابهای ملی سلامت مجموعهای از اطلاعات نظاممند، جامع و سازگار از جریان منابع را در نظام سلامت یک کشور برای یک دوره معین فراهم میکند که روند هزینههای صرف شده برای سلامت در بخشهای عمومی و خصوصی، فعالیتهای مختلف تأمین سلامت، تأمینکنندگان خدمات سلامت و در موارد پیشرفتهتر بیماریهای مختلف، گروههای جمعیتی و مناطق جغرافیائی در یک کشور را به تصویر بکشد.
در بین کشورهای منطقه MENA ( کشورهای شمال آفریقا و شرق مدیترانه که شامل 21 کشور می شود) کشور ایران از پیشگامان تهیه حسابهای ملی سلامت بوده است و مرکز آمار ایران و پژوهشکدهی آمار از سال 1380 در سه مرحله اقدام به تهیه حسابهای ملی سلامت نموده است.
بر اساس اطلاعات گزارش حسابهای ملی سلامت 1390-1388، کل هزینههای عمومی سلامت در کشور طی سالهای 1390-1388 به ترتیب برابر با 286328 ، 359286 و 452793 میلیارد ریال بوده است.
همچنین سهم کل هزینه های سلامت ( شامل هزینه های جاری و عمرانی ) از تولید ناخالص داخلی ( GDP ) به ترتیب طی سالهای 1390-1388 معادل ۷٫۰۲ ، ۷٫۰۹ و ۶٫۹۳ درصد و سهم پرداخت از جیب خانوار به کل هزینه های سلامت طی سالهای مذکور نیز به ترتیب۵۴٫۷۹ ، ۵۸٫۱۸ و ۵۶٫۰۳ درصد بوده است.
فایل این طرح پژوهشی در بخش فروشگاه وبگاه پژوهشکده آمار ایران به نشانی www.srtc.ac.ir دسترسی است.
انتهای پیام/