به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از فارس ؛محمدرضا درافشار با اشاره به کاهش تولید لوازم خانگی کوچک به دلیل رکود بازار، اظهار داشت: در حال حاضر کارخانههای تولیدکننده لوازم خانگی با انباشت کالا و کاهش تولید روبهرو هستند که این مسئله تبعات اجتماعی زیادی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه مشکل رکود بازار یک شبه اتفاق نیفتاده است، افزود: این مسئله یک شبه نیز قابل حل نیست و برای رفع آن نیازمند روشهای مختلف جهت تحریک تقاضا در بازار هستیم.
به گفته وی، بعد از شروع مذاکرات هستهای، جامعه به این فکر افتاد که پس از توافق قیمت دلار و کالاها کاهش خواهد یافت به همین دلیل برای خرید کالا دست نگه داشت و در نتیجه رکود در بازار حاکم شد.
درافشار تصریح کرد: با وجود اعلام مسئولان دولتی مبنی بر عدم کاهش قیمت ارز پس از توافق هستهای، باز هم مردم برای خرید دست نگه داشتهاند و همین مسئله به بازار شوک وارد کرده است.
وی کاهش قدرت خرید مردم در سالهای اخیر را به عنوان دومین عامل در رکود بازار تولیدات صنعتی عنوان کرد و گفت: در سالهای اخیر میزان تورم بیشتر از افزایش حقوق و دستمزد است و در شرایطی که مشتری اصلی این کالاهای ایرانی طبقه متوسط و پایین جامعه هستند با کاهش قدرت خرید این قشر از جامعه، بازار لوازم خانگی داخلی با رکود روبهرو شده است.
وی اظهار داشت: بیکاری و عدم ایجاد درآمد برای بخشی از جامعه نیز دلیل برای کاهش آمار ازدواج و در نتیجه کاهش تقاضای خرید لوازم خانگی بوده است.
رئیس انجمن لوازم خانگی کوچک توقف اجرای طرحهای عمرانی را به عنوان چهارمین دلیل رکود در بازار تولیدات صنعتی کشور عنوان کرد و گفت: رکود بخش مسکن نیز به این مسئله دامن زده، به طوری که بخش مسکن که 200 صنعت را به همراه دارد وارد مرحله رکود شده و در نتیجه صنایع وابسته به آن نیز با این مشکل روبهرو شدهاند.
وی افزایش قاچاق کالا به کشور را به عنوان ششمین دلیل رکود بازار در داخل عنوان کرد و گفت: تصمیم جدی برای کنترل قاچاق در مبادی عرضه کالا وجود ندارد.
در افشار با بیان اینکه مجموعه این عوامل باعث زمین خوردن صنعت داخل شده است، گفت: میزان فروش واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی طی سال جاری نسبت به سال گذشته به نصف یا کمتر رسیده است و صنعت کشور وارد مرحله بحران شده است.
وی با انتقاد از عملکرد سیستم بانکی در برخورد با بخش صنعت، گفت: تخلف یکسری از واحدهای خاص صنعتی باعث شده تا سیستم بانکی در برخورد با واحدهای تولیدی کوچک نیز بد عمل کند،در حال حاضر ممکن است به دلیل برگشت خوردن چک یک واحد تولیدی کوچک، آن واحد وارد لیست سیاه بانکها شود.
وی با بیان اینکه حل مشکل رکود بازار کالاهای داخلی نیازمند یک عزم ملی است، گفت: این کار تنها از طریق دولت عملی نمیشود بلکه باید به روشهای مختلفی مانند آموزش از طریق صدا و سیما برای استفاده از کالاهای داخلی، رکود بازار را کاهش داد.
وی فعال شدن طرحهای عمرانی را یکی دیگر از راهکارهای رفع رکود در کشور دانست و گفت: فعال شدن بخش مسکن نیز میتواند به این مسئله کمک کند.
به گفته رئیس انجمن لوازم خانگی کوچک، در حال حاضر کارخانههای تولیدکننده لوازم خانگی صاحب برند با کاهش تولید روبهرو هستند ولی سعی میکنند هر طور شده به تولید خود ادامه دهند اما این مسئله در مورد برخی از واحدهای کوچک منجر به توقف تولید شده است.
انتهای پیام/