براساس تحقیقات جدید بنیاد سرطان پوست 62 درصد از مسافران تابستانی درگیر پدیده آفتاب سوختگی می‌شوند.

به گزارش خبرنگار كلينيك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ براساس یک نظر سنجی که توسط بنیاد سرطان پوست  انجام شد، 42 درصد از مردم حداقل یکبار در سال در معرض آفتاب سوختگی قرار دارند و 62 درصد از مسافران تابستانی درگیر التهاب آفتاب سوختگی می شوند، با همه گیر شدن حمام آفتاب، حدود 80 درصد از تخریب‌های نور خورشید در سنین کمتر از 18 سالگی رخ می دهد.

برطبق مطالعات، مردم در طول عمر خود در حدود 25 درصد از عوارض آفتاب سوختگی را دریافت می کنند.

آفتاب سوختگی چیست؟
آفتاب سوختگی همان گونه که نامش پیداست به معنای سوختن پوست بر اثر نورخورشید یا سایر منابع اشعه ماوراء بنفش مانند دستگاه‌های برنز کننده( سولاریوم) است این نوع التهاب پوستی، هنگامی رخ می دهد که مقدار تابش اشعه خورشید یا سایر منابع نوری( حاوی پرتو ماوراء بنفش) بیش از توانایی رنگدانه محافظت کننده پوست بدن یعنی ملانین باشد این التهاب می‌تواند خطر ابتلا به سایر آسیب‌های پوستی مانند سرطان پوست را افزایش دهد.

در فصل تابستان بیشتر افراد وقت خود را در معرض حمام آفتاب و اشعه دستگاه‌های سولاریوم قرار می‌دهند و حدود 62 درصد از مسافران در فصل تابستان درگیر پدیده آفتاب سوختگی می شوند، هنگامی که پوست بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش و حتی منابع مصنوعی مانند لامپ‌های خورشیدی قرار بگیرد آفتاب سوختگی رخ می دهد و پوست افراد به جای رنگ برنزه، قهوه‌ای سوخته و خشک خواهد شد.

علائم آفتاب سوختگی
توجه به علائم آفتاب سوختگی باعث تشخیص زودتر و اقدامات درمانی مناسب می گردد، دکتر جسیکاوو، استادیار بالینی پوست از دانشگاه جنوب کالیفرنیا می گوید: علائم َآفتاب سوختگی در مرحله خفیفی آن قرمزی، تحریک پذیری و خارش پوست است که در ادامه تماس با نور خورشید، تورم،‌درد و تاول به وجود می آید.

وی افزود: درد ناشی از آفتاب سوختگی 2 تا 4 ساعت بعد از تماس با اشعه ماوراء بنفش شروع می شود و اگر تماس با اشعه قطع شود پس از چند روز در ناحیه آفتاب سوخته پوسته ریزی ایجاد می‌گردد.

وی ادامه داد: علائم سیستماتیک آفتاب سوختگی عبارتند از تب و لرز، تهوع، استفراغ، خواب آلودگی، از دست دادن آب بدن، اختلال آب و الکترولیت...

وی راجع به مرحله پیشرفته در آفتاب سوختگی اذعان داشت: در موارد پیشرفته فرد دچار شوک و حتی مرگ می شود، بنابراین نباید التهاب ناشی از آفتاب سوختگی را بی اهمیت انگاشت.

وی تاکید کرد: آفتاب سوختگی شدید به اندازه سوختگی حرارتی وخیم است و ممکن است همان اثرات عمومی را داشته باشد.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: آفتاب ، التهاب ، سوختگی ، حرارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.