به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون 204 حلقه چاه غیر مجاز در استان پر شده است که عمق انسداد این تعداد چاه پرشده در حدود 8 کیلومتر است.
مرتضی عزالدین با اشاره به اینکه بیشترین تعداد چاه پر شده مربوط به شهرستانهای بهار و کبود راهنگ است افزود: تعداد چاه های مسدود شده در شهرستان بهار 44 حلقه، کبودرآهنگ 34 حلقه، تویسرکان 31 حلقه، رزن 29 حلقه، همدان 26حلقه، ملایر 16 حلقه، اسدآباد 10 حلقه، نهاوند 8 حلقه و فامنین 6 حلقه بوده است.
وی تصریح کرد: از خرداد ماه سال گذشته تا کنون تعداد 863 حلقه چاه غیر مجاز مسدود شده است که عمق انسداد آن حدود 38 کیلومتر است و به میزان بیش از 98 میلیون متر مکعب در مصرف آبهای زیرزمینی صرفه جویی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان یاد آور شد: از ابتدای سال جاری تاکنون از حفاری بیش از 100 حلقه چاه غیر مجاز جلوگیری و تعداد 23 دستگاه حفاری غیر مجاز نیز توقیف و روانه پارکینگ شده است.
عزالدین اظهارکرد: تاکنون بیش از 1270 حلقه چاه مجاز مجهز به کنتور هوشمند آب و برق شده است و تعداد 946 حلقه کارت آنها شارژ شده است که 60 درصد این تعداد کنتور از اعتبارات دولتی و مابقی با هزینه مالک نصب شده است که این روند به سرعت در حال انجام است.
وی گفت: با نصب کنتور های هوشمند آب و برق، کنترل بر روی چاه ها دقیق تر می شود و میزان برداشت آب از منابع زیر زمینی دائماً رصد می شود.
عزالدین یادآور شد: یکی از مهمترین راهکارهای گذر از بحران آب، مدیریت مصرف و جلوگیری از برداشت چاه های غیر مجاز و اضافه برداشت چاه های مجاز است.
مدیرعامل شرکت افزود: بعضی از کشاورزان با برداشت بی رویه و اضافه از منابع آب زیر زمینی به فکر سود خود هستند که این موضوع یک تخلف کیفری است.
وی وضعیت دشت های استان را همچنان نامطلوب ارزیابی کرد و افزود: وضعیت همه دشتهای استان ممنوعه می باشند و از این بین وضعیت دشت کبودرآهنگ به مرحله بحرانی رسیده است.
عزالدین افزود: 17 گروه گشت و بازرسی به صورت شبانه روزی در دشت های استان فعالیت می کنند تا از حفر چاه های غیر مجاز و اضافه برداشت ها جلوگیری کنند.
انتهای پیام/پ