به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند؛ غلامحسین ابراهیمی در نشست مسئولان ولایت پکتیا با بخش خصوصی خراسان جنوبی اظهارکرد: از سال گذشته که در اسفندماه میزبان سفیر افغانستان در تهران بودیم همکاریهای جدیتری با این کشور آغاز شد.
وی افزود: سفرهای متصدی از سرکنسولگری افغانستان، سفر هیئت تجاری ولایت فراه و اکنون هم پکتیا از جمله روابطی تجاری است که اخیرا با افغانستان شکل گرفته است.
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی تصریح کرد: محوری شدن بخش خصوصی در همکاریهای میان ایران و افغانستان ابتکار خوبی است و خراسان جنوبی این ظرفیت را دارد تا توانمندیهای خود را ارائه دهد و درهمکاری با افغانستان نقش موثری داشته باشد.
ابراهیمی گفت: این نخستین ارتباطی است که خراسان جنوبی با ولایت پکتیا برقرار میکند تا دو طرف زمینههای ظرفیتی مشترک را در تجارت و معدن پیدا کنند.
وی با بیان اینکه در بخشهای فرهنگی، آموزشی و توریسم درمانی میتواند همکاریهای خوبی شکل بگیرد، افزود: امید است این سفرها به خراسان جنوبی ادامه پیدا کرده و همچنان تداوم داشته باشد.
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی درباره پیدا کردن شریک محلی اظهار کرد: در هردو طرف بخش خصوصی یافتن شریک محلی امری لزام است.
ابراهیمی با اشاره به نیاز به ایجاد بانک اطلاعاتی از سوی افغانستان تصریح کرد: بانک اطلاعاتی برای روابط هرچه بهتر تجار با یکدیگر و همچنین صدور ویزا برای رفت و آمد تجار ضروری است و میتوانیم در صدور ویزا تسهیلات لازم را ارائه کنیم و با ایجاد بانک اظلاعاتی از نیازمندیهای پکتیا آگاه شده و توان صادراتی را شناسایی کنیم.
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه، ایران را دارای دو اولویت همکاری با افغانستان دانست و افزود: همسایگی ایران با افغانستان و اشتراک زبانی، دینی، تاریخی و فرهنگی ایران سبب ایجاد روابط متعدد با افغانستان می شود.