به گزارش
خبرنگار احزاب و
تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "علیاکبر ولایتی" رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام درحاشیه دیدار امروز (سهشنبه 13 مرداد) خود با دیویتسا داچیچ وزیر خارجه صربستان و در نشست خبری با اشاره به نقش روابط دوجانبه تهران و بلگراد در مسائل منطقهای و بینالمللی اظهار داشت: روابط ایران و صربستان یک رابطه طولانی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و صنعتی است.
وی افزود: در گفتوگوهایی که با وزیر خارجه صربستان داشتم، موضوعات مهم منطقهای مثل تجاوز به سوریه و عراق توسط گروههای افراطی و حمایت آمریکا و مرتجعین منطقه و صهیونیستها از این گروهها را مورد بررسی قرار دادیم.
ولایتی تأکید کرد: دیدگاه صربستان و جمهوری اسلامی ایران علیرغم این که این کشور در اروپا قرار دارد، درباره مقابله با این نوع دخالتها در منطقه بسیار نزدیک به هم است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به هدف صربستان برای عضویت در اتحادیه اروپا گفت: با این وجود صربستان قصد فعالیت بیشتر در جنبش عدم تعهد را دارد و این موضوع را مغایر با هدف صربستان برای عضویت در اتحادیه اروپا نمیدانیم، چرا که وزیر خارجه این کشور بر عدم تمایل بلگراد برای عضویت در ناتو تأکید کرده است.
وی با بیان این که حضور هیئتهای مختلف در تهران حکایت از اهمیت ایران در منطقه و صحنه بینالمللی دارد، گفت: در آینده شاهد تردد بیشتر هیئتهای خارجی برای توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
ولایتی در خصوص تحولات منطقه ابراز کرد: آنچه امروز در منطقه میگذرد حکایت از آن دارد که آمریکاییها و برخی کشورهای مرتجع منطقه مانند سعودیها به دنبال افزایش دخالتهای خود در منطقه هستند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: جمهوری اسلامی مانند گذشته و حتی بیش از گذشته از متحدین منطقهای خود از جمله دول قانونی عراق و سوریه، مقاومت اسلامی در لبنان و مبارزات مردم یمن حمایت میکند.
وی تصریح کرد: برخی ممکن است این گونه تبیلغ کنند که مشغولیت ایران در مسائل مرتبط با هستهای باعث این میشود که به مسائل منطقهای کمتر توجه کند.
ولایتی ادامه داد: من تأکید دارم که جمهوری اسلامی همانند گذشته در منطقه فعال بوده و به دوستان خود کمک خواهد کرد تا در برابر تجاوز بیگانگان مانند آمریکا، عوامل صهیونیستها و کشورهایی همچون عربستان مقاومت کنند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: آنهایی که از ورای بحار آمدهاند و عضو این منطقه نیستند و اجلاسهایی را در منطقه تشکیل میدهند، مانند آنچه در سوریه رخ داد، بدون آن که نمایندهای از مردم و دولت سوریه در این اجلاسها حاضر باشند، بدانند که هر تصمیمی مانند اجلاس ژنو یک و دو گرفته شود، بی حاصل خواهد بود.
وی با بیان این که مردم سوریه حاضر به پذیرش تصمیمگیری افرادی از خارج از مرزهای کشورشان برای خودشان نیستند گفت: آمریکاییها تروریستهایی را از کشورهای اروپایی در همسایگی سوریه تعلیم نظامی دادهاند. این تروریستهای مزدور و جنایتکار بالفطره کاری جز کشتار مردم یمن ندارند.
ولایتی افزود: حتی آمریکاییها تکرار کردهاند که در صورت مقابله دولت سوریه با شورشیان و تروریستهای حاضر در این کشور، با هواپیماهای خود با دولت سوریه مقابله میکنند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به آمار غربیها مبنی بر حضور افرادی از 80 کشور جهان در سوریه گفت: برخی از آنها حتی مسلمان هم نیستند و کارشان کشتار بر اساس مزدوری است که این به هیچ وجه برای جمهوری اسلامی قابل قبول نیست.
وی افزود: سرنوشت منطقه باید به دست مردم خود منطقه تعیین شود، نه این که کسانی به جای آنها برایشان تعیین تکلیف کنند، همانند آن چه که در اجلاس دیشب قطر اتفاق افتاد.
ولایتی در پاسخ به چگونگی روند تصویب متن برجام در مجلس اظهار داشت: آنچه در وین اتفاق افتاد، یک جمعبندی میان مذاکرهکنندگان بود. در خصوص تصویب این جمعبندی باید روند قانونی پیشبینی شده از سوی نهادهای قانونی و تصمیمگیر طی شود تا تبدیل به یک موافقتنامه گردد.
در ادامه این نشست خبری وزیر خارجه صربستان ضمن ابراز خشنودی از سفر به ایران با اشاره به همکاریهای ایران و یوگسلاوی سابق در جنبش عدم تعهد گفت: ما قصد داریم که روابط خود را در همه سطوح با ایران افزایش دهیم.
داچیچ ضمن تبریک به ایران به خاطر توافق هستهای ابراز کرد: امیدوارم با این توافق مشکلات ایران که مرتبط با این پرونده بود، برطرف شود و ایران بتواند نقش خود را در سطح منطقه و بینالمللی باز یابد.
وی با بیان این که در سفر به ایران فرصت ملاقات با مقامات عالی ایران را داشتم، گفت: اجلاس کمیسیونهای مشترک اقتصادی ایران و صربستان در پاییز برگزار میشود.
انتهای پیام/