به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از جام نیوز، دانشجوی انصرافی که با جعل سایتهای اینترنتی دانشجویان را به بهانه چاپ مقالات علمی و سودای دریافت بورسیه تحصیلی در اروپا فریب داده و از آنها کلاهبرداری میکرد در دام پلیس فتا گرفتار شد.
رسیدگی به این پرونده هفته گذشته همزمان با شکایت دختر جوانی از مدیر یک سایت اینترنتی چاپ مقالات علمی (آی.اس.آی) در نشریات معتبر اروپایی در دستور کار ماموران پلیس فتای استان خراسان رضوی قرار گرفت.
دختر دانشجو به پلیس گفت: هنگام رصد در فضای مجازی و اینترنت، یک سایت در زمینه چاپ مقالات علمی دانشجویی در نشریات معتبر اروپایی مشاهده کردم. از طریق پست الکترونیک این سایت با مدیر آن مکاتبه کردم که اعلام کرد سایت وی معتبر بوده و بعد از گذشت دو ماه علاوه بر آن که مقاله ام را چاپ می کند، می تواند مقدمات دریافت بورسیه تحصیلی در مقطع دکترا را هم در یکی از کشورهای اروپایی برایم فراهم کند. با شنیدن این حرف ها اعتبار سایت را از طریق همکلاسی هایم پرس وجو کرده و متوجه شدم این سایت معتبر است.
وی یادآور شد: با اطمینان به سایت مورد نظر، مبلغ پنج میلیون و 800 هزار تومان برای چاپ مقاله آی.اس.آی به حساب مدیر سایت واریز کردم و منتظر چاپ مقاله و دریافت بورسیه تحصیلی شدم. اما با گذشت سه ماه از این ماجرا هیچ تماسی با من گرفته نشد. با مشکوک شدن به موضوع تصمیم گرفتم با سایت مورد نظر مکاتبه کنم و علت را جویا شوم که مشاهده کردم سایت مورد نظر فیلتر شده و دسترسی به آن امکان ندارد. شماره ای هم در آن سایت نبود تا با مدیرش تماس بگیرم. همان جا بود که اطمینان یافتم این سایت جعلی بوده و فریب مرد کلاهبردار را خورده ام.
دستگیری متهم
با تشکیل پرونده قضایی و همزمان با شروع تحقیقات پلیس فتای استان خراسان رضوی، متهم فراری تحت تعقیب پلیس قرار گرفت تا این که ماموران به سرنخ هایی دست یافتند که نشان می داد رد پای متهمی که در تعقیبش هستند در راه اندازی چند سایت جعلی دیگر نیز دیده می شود. در این مرحله از تحقیقات و کشف این سرنخ، روند رسیدگی به پرونده وارد مرحله جدیدی شد تا این که دو روز پیش ماموران توانستند مخفیگاه متهم اینترنتی را در یکی از محله های شهر مشهد شناسایی کنند. ماموران با هماهنگی قضایی به خانه متهم اعزام شده و او را دستگیر کردند. در بررسی رایانه متهم معلوم شد او افراد بسیاری را به دام انداخته و از آنها کلاهبرداری کرده است.
شگرد کلاهبرداری
متهم با انتقال به پلیس فتا بازجویی شد و با اعتراف به کلاهبرداری هایش از دانشجویان به پلیس گفت: دانشجوی کارشناسی ارشد آی. تی بودم اما به دلیل مشکلات شخصی و مالی مجبور شدم از دانشگاه انصراف دهم. می دانستم اکثر دانشجویان قصد دارند مقالات خود را در آی.اس.آی و نشریات معتبر اروپایی چاپ کنند و در این رابطه با مشکلاتی روبه رو هستند. بنابراین تصمیم گرفتم از دانشجویان کلاهبرداری کنم.
وی یادآور شد: در این مرحله مشخصات سایت های معتبر را به دست آوردم و سایت های جعلی به نام آنها راه اندازی می کردم. سپس پست الکترونیکی ام و شماره حسابی که با هویت جعلی آن را افتتاح کرده بودم در سایت های مورد نظر ثبت می کردم. بعد از آن به کاربران وعده می دادم اگر در این سایت ثبت نام کنند علاوه بر آن که مقاله شان در بهترین نشریات اروپایی چاپ می شود، می توانیم مقدمات دریافت بورسیه را برای آنها در کشورهای اروپایی فراهم کنیم.
همین موضوع باعث شد، دانشجویان بسیاری با پست الکترونیکم مکاتبه کنند و مقاله هایشان را برای چاپ به من تحویل دهند. در قبال چاپ هر مقاله از سه تا ده میلیون تومان از هر دانشجو پول دریافت می کردم. رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی در این باره گفت: برای متهم قرار قانونی صادر شده است. تحقیقات تکمیلی از وی برای مشخص شدن دیگر کلاهبرداری هایش از دانشجویان ادامه دارد. افرادی که در دام وی گرفتار شده اند، می توانند با حضور در پلیس آگاهی از متهم شکایت و پرونده هایشان را پیگیری کنند.
هشدار پلیس
سرهنگ سید محسن عرفانی با هشدار به کاربران اینترنتی بویژه دانشجویان، از آنها خواست اگر قصد چاپ مقاله، کتاب یا حتی بررسی بورسیه تحصیلی از دانشگاه های کشورهای خارجی را دارند در رابطه با فعالیت سایت ها و موسسات مرتبط با آن دقت لازم را داشته باشند و اطمینان یابند که سایت های اینترنتی که در این زمینه فعالیت دارند جعلی نبوده و فعالیت قانونی دارند. براحتی به سایت های اینترنتی اعتماد نکنند و پولی بابت چاپ مقالات علمی خود نپردازند. زیرا برخی افراد سودجو با راه اندازی سایت های جعلی از روی نمونه اصلی آن، دانشجویان را فریب داده و از آنها کلاهبرداری می کنند که به خسارت های مالی برایشان منجر می شود.
انتهای پیام/