اورکلاک به بالابردن سرعت و در نتیجه آن کارایی یک قطعه به بیشتر از مشخصات تعیین شده توسط کارخانه سازنده اطلاق میگردد.

به گزارش دريچه فناوري گروه فضاي مجازي باشگاه خبرنگاران جوان؛ اورکلاک (Overclock) عملی است که منجر به سرعت بخشیدن به اجزاء سخت افزاری کامپیوتر می شود که عمدتا بر روی پردازنده اصلی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) انجام می گیرد.


اور کلاک به چه قیمتی؟/////////کار نشود



در واقع ما با اورکلاک کردن یک جزء سخت افزاری، عملکرد و کارکرد آن را بهبود می بخشیم. در واقع تعداد انجام عملیات در هر ثانیه افزایش می یابد و به طبع، عملکرد سیستم ما بالا می رود. اما لازم به ذکر است که با انجام عمل اورکلاک، گرمای اضافی و بیشتری تولید می گردد و حتی ممکن است کار به جایی برسد که برای خنک سازی قطعه داغ شده، به تجهیزات خنک کننده نیاز داشته باشیم !


به طور مثال پردازنده اصلی (CPU) کامپیوتر خود را در نظر بگیرید، هنگامی که در خط تولید کارخانه تولید می گردد به گونه ای آن را تنظیم می کنند که در رنج فرکانسی خاص و مشخصی کار کند و برای آن یک ماکسیموم (بیشینه) فرکانس کاری نیز در نظر می گیرند. اگر CPU شما استاندارد باشد، برای انجام محاسبات زیادی حرارت تولید نمی کند و داغ نمی شود. بنابراین نیازی به خنک کننده خاصی، برای خنک کردن CPU ندارید.

اما شاید شما دوست داشته باشید محدودیت کار CPU را بردارید و سرعت آن را بالاتر ببرید. اما برای انجام این کار باید از کجا شروع کنید؟ برای افزایش سرعت CPU، شما می توانید وارد تنظیمات بایوس (BIOS) شوید و از آنجا تنظیمات استاندارد را دست کاری کنید تا افزایش سرعت در CPU شما ظاهر گردد. پیش از دستکاری تنظیمات استاندارد، حتما به یاد داشته باشید که با استفاده از اورکلاک کردن، سرعت سخت افزار مورد نظر شما بالا می رود اما انرژی ای که مصرف می کند هم به صورت مستقیم بالا می رود و درنتیجه بالا رفتن مصرف انرژی الکتریکی، حرارت تولیدی قطعه مورد نظر شما است.

حتما و به صورت مداوم دمای قطعه ای که اورکلاک می کنید را بررسی نمایید تا قطعه شما دچار آسیب نشود. بارها دیده شده است که آسیب هایی ناشی از داغ شدن زیاد قطعه سخت افزاری، خودشان را در هنگام استفاده های سبک و یا سنگین نشان می دهند به صورتی که مثلا در هنگام استفاده شما از کامپیوترتان، نا پایداری هایی از عملکرد قطعات سخت افزاری سیستم خود حس می کنید که حتی ممکن است با بلو پیج معروف هم مواجه گردید و یا سیستمات مداوم ری-استارت می گردد حتما سیستم خود را از حالت اور کلاک خارج کنید.


اور کلاک به چه قیمتی؟/////////کار نشود



مزیت های اورکلاک 
مزیت اورکلاک کردن یک قطعه سخت افزاری، افزایش سرعت و بهبود عملکرد آن است. البته امروزه CPU هایی که تولید می شوند پس از اورکلاک، آن قدر سرعتشان افزایش نمی یابد که به چشم شما بیایند و برایتان محسوس شوند. درواقع، در جاهایی که شما افت سرعت دارید همه کانون توجهتان نباید روی سرعت CPU باشد ! مثلا اجرای مایکروسافت آفیس یا حتی لحظاتی که سیستم عامل شما به اصطلاح بالا می آید ( اجرا می شود )، افت سرعت سیستم شما ناشی از کند بودن سرعت عملکرد CPU نیست، بلکه این افت سرعت، کند بودن هارد دیسک شما را می رساند. در این صورت پیشنهاد ما به شما به جای اورکلاک، استفاده از یک SSD ( دیسک حالت جامد ) به جای HDD می باشد.

اور کلاک به چه قیمتی؟/////////کار نشود



آیا من می توانم عمل اورکلاک را انجام دهم؟
شما هر CPU ای را مجاز نیستید اورکلاک کنید، زیرا برخی از مادربورد ها (motherboards) هستند که اجازه تغییر فرکانس کاری قطعات سوار شده روی آن ها را به شما نمی دهند و به اصطلاح این فرکانس ها را لاک (قفل) کرده اند. بد نیست بدانید، کمپانی "اینتل" CPU های امروزی خود (مثلا مدل "Extreme Edition”) را به صورتی طراحی کرده است که، در آن ها ضریب کلاک لاک شده و شما نمی توانید در آن ها تغییر ایجاد کنید و اجازه اورکلاک آن ها را ندارید.

 پیشنهاد ما به شما این است که اگر به دنبال جمع کردن یک سیستم قوی (مانند سیستم های خاص برای اجرای بازی های کامپیوتری)، هستید به دنبال قطعات سخت افزاری ای بروید که در آن ها اجازه تغییر اورکلاک را دارید. البته باید حتما آن ها را خودتان با تجهیزات خنک کننده، به خوبی خنک کاری کنید و حرارت تولیدی اضافه آن ها را بگیرید.



اور کلاک به چه قیمتی؟/////////کار نشود



گیمر ها و کاربران حرفه ای همیشه به دنبال این هستند که سخت افزارشان سریع ترین سرعت را ارائه نماید، بنابراین آن ها علاقه وافری به اورکلاک کردن سخت افزارهایشان دارند. با این وجود همان طور که از حال و هوای بازار بازی های کامپیوتری با خبرید، می دانید که بازی های امروزی بسیار وابسته به کارت گرافیک هستند و پردازنده های مدرن در حالت استاندارد به تنهایی برای اجرای هرچه بهتر این بازی ها کافی نیستند. نتیجه می گیریم در اغلب موارد با اورکلاک کردن پردازنده اصلی، شما کمکی به اجرای سریع تر بازی هایتان نمی کنید.

 اورکلاک کردن جنبه های منفی هم دارد
وقتی شما دست به اورکلاک می زنید، به دلیل این که این کار امری غیر طبیعی است گارانتی قطعه سخت افزاری مورد نظر شما از درجه اعتبار ساقط می گردد. همچنین به خاطر بسپارید که اگر بیش از حد عمل اورکلاک را انجام دهید و دمای پردازنده بالا رود، به قطعه سخت افزاری شما آسیب جدی می رسد.


اور کلاک به چه قیمتی؟/////////کار نشود



راستی، لپ تاپ ها را هم می توانید اورکلاک کنید اما در نظر داشته باشید که با توجه به فضای محدود، کوچک و فشرده ای که دارند سیستم خنک کاریشان هم ضعیف است و با داغ شدن قطعات حاصل از عمل اورکلاک و عدم خنک سازی آن ها فقط این عملتان به ضرر و زیان ختم می شود.


اور کلاک به چه قیمتی؟/////////کار نشود


صحبت آخر: اگر قطعه شما قابلیت و توانایی کار در سرعت های بالاتر را نداشته باشد اور کلاک کنید، اما با اورکلاکینگ آن، باید با قطعه خود خداحافظی کنید و آن را سوخته در نظر بگیرید.

گزارش: نويد صفري پور

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار