به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به گفته این محققان، مغز همچنین انعکاس نور از ناحیه چشم را تحلیل میکند و چشم، اطلاعات بیشتری را در مورد فرد ارائه میدهد، اما تفسیر نور آن زمان بیشتری میطلبد.
دانشمندان از 100 شرکتکننده خواستند جنسیت 300 نفر را پس از دیدن بخشهای مختلف صورتشان حدس بزنند. حدود 300 تصویر تمامرخ از چهرههای زنان و مردان مختلف از اینترنت جمعآوری شده بود.
تعدادی از زنان آرایش به چهره داشتند، در حالی که تمامی مردان چهره صافی داشتند. هیچ یک از علائم تشخیص جنسیت مانند لباس یا جواهرآلات در این تصاویر مشخص نبودند.
دانشمندان با استفاده از تکنیک رنگی و غیررنگی (خاکستری)، محتوای تصاویر را به صورت تصادفی و به مدت 200 میلیثانیهای نمونهگیری کردند.
این شیوه به آنها امکان تعیین دقیق این موضوع را داد که کدام نواحی صورت برای انجام تشخیص جنسیت مهمتر از همه بودند و این که اطلاعات چه هنگام توسط مغز مشتق میشوند. زمانی که نواحی چهره نشان داده شدند، از 100 شرکت کننده پرسیده میشد "آیا این چهره یک مرد یا زن است؟"
تحلیلها نشان داد که اطلاعات غیررنگی در ناحیه چشم و ابرو و اطلاعات رنگی در ناحیه دهان در تشخیص جنسیت مهمترین بخشها بودند. در این جا، دادههای رنگی برای ناحیه دهان به سرعت توسط مغز و 12 میلیون ثانیه پس از این که هر چهره به شرکتکننده نشان داده شد، ایزوله شد.
به گفته دانشمندان، تفاوت بین لبها و پوست در زنان بارزتر از مردان است و مغز این موضوع را تشخیص میدهد.
در مجموع، شرکتکنندگان در پردازشکردن تصاویر رنگی بیش از تصویر خاکستری ماهر بودند. به نظر میرسد رنگ، پردازشکردن را با تقویت سیگنالهای فرکانس فضایی و افزودن اطلاعات جنسیتی آسان میکند.
محققان این موضوع را انکار نمیکنند که نواحی دیگر صورت (به ویژه طرحواره چهره، بینی و چانه) در شناسایی جنسیت یک فرد کاربرد دارند؛ اما این نواحی دارای اهمیت ثانویه از لحاظ اطلاعات جنسیتی و نمود دیداری هستند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام