با وجود اینكه میگو قیافه چندان اشتهاانگیزی ندارد و خیلی كوچك است اما از لحاظ ارزش غذایی با خیلی از غذاهای حجیم و خوشمزه رقابت می‌كند.

به گزارش خبرنگار كلينيك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مردم جنوب ایران از این غذای دریایی زیاد استفاده می‌كنند و غذاهای متنوعی مانند میگو پلو، قلیه میگو، میگو كبابی، خورش میگو و. . . را با آن می‌پزند. اما در سایر مناطق كشور مصرف میگو چندان مرسوم نیست. گروهی از مردم بوی میگو را دوست ندارند و بعضی‌ها به دلیل حجم كم و قیمت بالا طرف آن نمی‌روند. اما بهتر است بدانید كه برای حفظ سلامتی‌تان باید بخشی از رژیم غذایی را به خوراك‌های دریایی اختصاص دهید و به میگو‌ها هم بیشتر توجه داشته باشید.

مواد معدنی متعددی مانند سلنیوم، فسفر، كلسیم، آهن و ویتامین‌های D و 12B هم در میگو وجود دارند. همچنین میگو حاوی كالری و چربی كمی است.  قسمت خوراكی میگو همان دم آن است كه از شش حلقه كتینی تشكیل شده و پوست سفت و محكمی دارد. این پوسته هنگام پاک کردن میگو جدا می‌شود. معمولا ماهیگیران پس از صید به سرعت سر میگو را جدا كرده، دمش را داخل یخ قرار می‌دهند تا برای بسته‌بندی و فروش آماده باشد.

میگو و كلسترول
بسیاری از مردم در مورد میزان چربی و كلسترول موجود در میگو كمی گمراه می‌شوند. واقعیت این است كه میگو چربی كمی دارد اما میزان كلسترول آن بالاست؛ یعنی هر 12 میگوی درشت پخته شده حدود 200 میلی گرم كلسترول دارند. بعضی افراد به همین دلیل از مصرف میگوهای مغذی پرهیز می‌كنند چون بر این باورند كه كلسترول بالایی دارد. با این وجود تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد كه اگر مصرف میگو متعادل باشد، در این مورد نگرانی وجود ندارد. در یك تحقیق دو گروه از افراد با دو رژیم غذایی مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. گروه اول كه سطح چربی شان متعادل بود، در رژیم غذایی‌شان میگو و گروه دوم در رژیم غذایی روزانه‌شان تخم‌مرغ وجود داشت.

در این بررسی افراد روزانه 300 گرم میگو یا دو عدد تخم مرغ می‌خوردند. در پایان مشخص شد افرادی كه در رژیم غذایی‌شان میگو وجود داشت كلسترول بد خون‌شان 7درصد افزایش یافته اما كلسترول خوب خون آنها 12 درصد بالا رفته. از سوی دیگر كسانی كه تخم مرغ مصرف می‌كردند با 10 درصد افزایش كلسترول بد و 7 درصد افزایش كلسترول خوب مواجه شدند. نتیجه اینكه رژیم غذایی حاوی میگو كلسترول خوب را در سطح بالاتری نگه می‌دارد. علاوه بر این دراین آزمایش اشخاصی كه میگو مصرف كرده بودند ‌تری‌گلیسیرید خون شان 13 درصد كمتر از گروه دیگر بود.

پیشگیری از سرطان
هر 80 گرم میگوی بخارپز شده، می‌تواند تا 48 درصد از سلنیوم مورد نیاز بدن را تامین كند. كمبود سلنیوم با بروز بسیاری از انواع سرطان‌ها مانند سرطان پروستات و ریه در ارتباط است. در مناطقی از دنیا كه مردم سلنیوم بیشتری مصرف می‌كنند میزان مرگ و میر ناشی از سرطان كمتر دیده شده است. سلنیوم از دو راه از بروز سرطان پیشگیری می‌كند؛ اول اینكه سلنیوم یكی از اجزای اصلی یكی از آنزیم‌های بدن است كه خاصیت آنتی‌اكسیدانی دارد و می‌تواند در مقابل تخریب ناشی از رادیكال‌های آزاد مقابله كند. دوم اینكه سلنیوم با تقویت سیستم ایمنی بدن از رشد تومورهای سرطانی پیشگیری می‌كند و پیشرفت شبكه رگ‌های خونی به سمت تومورها را از بین می‌برد.
 
مطالعه دیگری كه توسط محققان كانادایی انجام شد حاكی از این است كه مصرف غذاهای دریایی مانند میگو بدن را در مقابل سرطان خون، غدد لنفاوی و تومورهای بدخیم مغز استخوان مصون نگه می‌دارد. این تحقیق نشان می‌دهد افرادی كه در رژیم غذایی‌شان از موجودات دریایی بیشتر استفاده می‌كنند، به احتمال زیاد 28درصد كمتر از بقیه به سرطان خون دچار می‌شوند. همچنین احتمال ایجاد تومورهای بدخیم سرطانی و سرطان غدد لنفاوی در آنها به ترتیب 36 و 29 درصد كمتر از سایر افراد است.
 
دشمن چاقی
این غذای دریایی با داشتن پروتئین، ویتامین D، ویتامین 3B و روی، یك منبع عالی عاری از هیدرات كربن برای افرادی است كه تصمیم دارند به وزن ایده‌آل‌شان برسند. روی، سطح هورمونی به نام لپتین را افزایش می‌دهد. این هورمون در تنظیم مصرف انرژی بدن، ذخیره چربی و متعادل كردن اشتها نقش مهمی بر عهده دارد.

ثابت شده كه كمبود لپتین سبب افزایش اشتها، خوردن بیش از حد غذا و چاقی می‌شود. در میگو ید هم وجود دارد که به بهبود عملكرد غده تیروئید كمك می‌كند و تنظیم سوخت و ساز را بر عهده دارد. علاوه بر این غده تیروئید در مورد نحوه مصرف انرژی در زمان استراحت هم تنظیماتی را انجام می‌دهد. كمبود ید سبب اختلال در عملكرد غده تیروئید شده و می‌تواند افزایش یا حتی كاهش وزن را سبب شود.

میگو و سلامت پوست و مو
تركیبی به نام آستاگزانیتن هم در میگو پیدا می‌شود. این تركیب یكی از انواع رنگدانه‌های كاروتینوئید است كه رنگ صورتی ملایم میگو ناشی از آن است. ویژگی این رنگدانه این است كه به عنوان یك آنتی اكسیدان عمل كرده و با پیری زودرس پوست می‌جنگد. اسید چرب امگا 3 موجود در میگو هم به‌عنوان یك آنتی‌اكسیدان از پوست حفاظت می‌كند. روی هم به تولید سلول‌های تازه به‌ویژه سلول‌های پوست و مو كمك می‌كند. ضمن اینكه روی، از سلوهای ترشح كننده چربی سر هم محافظت كرده و درخشندگی موها را تضمین می‌كند. میگو منبع خوبی از مس هم هست و از ریزش و نازك شدن موها پیشگیری می‌كند.
 
خرید و نگهداری
میگوها را مانند سایر غذاهای دریایی از فروشگاه‌های معتبر مواد پروتئینی بخرید تا از سالم بودن آنها كاملا خاطرجمع باشید. ماهی و میگو در هوای گرم به سرعت فاسد می‌شوند و مهم است كه حتما در جای خنك قرار گرفته باشند. علاوه بر این برحسب اینكه می‌خواهید میگو را چه زمانی مصرف كنید، باید از تازه یا یخ زده بودن آن مطمئن شوید.

در شهر‌های جنوبی كشور، میگوی تازه به وفور پیدا می‌شود اما در بازار سایر شهر‌ها كمتر می‌توانید میگوی تازه بخرید و باید سراغ انواع یخ زده آن بروید كه گاهی اوقات به‌صورت تمیز شده در بسته‌بندی‌های بهداشتی آماده فروش هستند. میگوهای یخ زده دوام بیشتر و قیمت پایین‌تری دارند؛ در حالی كه میگوهای تازه حداكثر باید ظرف یك تا دو روز مصرف شوند. میگوی تازه، بدنی سفت و محكم دارد كه به پوسته سفتش چسبیده است. اگر هرگونه لكه سیاه رنگی روی بدن میگو مشاهده شد این موضوع از ماندگی میگو حكایت می‌كند.

برای حفظ تازگی میگوها باید آنها را بلافاصله بعد از خرید به جای خنك منتقل كنید چون نسبت به هوای گرم بسیار حساس هستند. دمای بعضی یخچال‌ها كمی گرم‌تر از دمای ایده‌آل برای نگه داری از غذاهای دریایی است؛ بنابراین برای اطمینان از داشتن میگوی تازه با بهترین كیفیت باید روش ویژه‌ای را برای به دست آوردن دمای مطلوب در نظر بگیرید.

 یكی از ساده‌ترین روش‌ها این است كه میگوها را داخل ظرفی پر از یخ قرار داده، در طبقه پایین یخچال قرار دهید چون این قسمت از سایر نقاط خنك‌تر است. بدین ترتیب میگوها تا 2 روز بعد از خرید همچنان تازه باقی می‌مانند.

نكته دیگر در مورد میگوهای یخ زده این است كه برای یخ زدایی، میگو‌ها را در دمای اتاق قرار ندهید. از مایكروویو هم استفاده نكنید چون سبب كم شدن آب و مواد غذایی میگو می‌شود. بهترین كار این است كه از چند ساعت قبل میگو را از فریزر به یخچال منتقل كنید و اجازه دهید سرفرصت در دمای یخچال یخ‌زدایی شود.

میگو و سلامت قلب و عروق
نكته دیگر در مورد مصرف میگو این است كه با مصرف تقریبا 100 گرم میگو، 28 درصد از ویتامین 12B مورد نیاز روزانه بدن شما تامین می‌شود. این ویتامین یكی از مواد مغذی است كه با داشتن تركیباتی از تخریب دیواره رگ‌های خونی پیشگیری می‌کند و خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی را كاهش می‌دهد. این راه هم بدانید كه میگو یك منبع خوب از اسید چرب امگا 3 است كه به خوبی از قلب و رگ‌های شما محافظت کرده، از ایجاد لخته خون پیشگیری می‌كند.
 
مقابله با افسردگی
میگو هم درست مانند ماهی اسید چرب فراوانی دارد. تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد كه اسید چرب امگا 3 یك سد قدرتمند در مقابل افسردگی است و خلق و خوی افراد افسرده را بهتر می‌كند.
 
تنظیم قند خون
این هم ویژگی دیگری است كه به میگوها نسبت می‌دهند. در واقع میگو به دلیل داشتن منیزیم می‌تواند به تنظیم قندخون و پیشگیری از بیماری دیابت نوع 2 كمك كند.
 
تقویت استخوان‌ها
این غذای سخت‌پوست فسفر زیادی دارد. فسفر در كنار كلسیم دو عنصر غذایی مهم هستند كه عملكرد تقریبا مشابهی دارند و هر دو به تقویت دندان‌ها و استخوان‌ها كمك می‌كنند.
 
برترین ها
برچسب ها: میگو ، سرطان ، اشتها ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار