به گزارش خبرنگار
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رحیم میدانی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در گردهمایی مشترک مدیران ستادی و استانی وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی در خصوص طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی گفت: در برنامه پنجم توسعه ما مکلف به اجرای این طرح بودیم که از این طریق اضافه برداشتها و افت سطح آب قابل کنترل بود ولی متأسفانه در بخش کلان نتوانستیم موفق ظاهر شویم.
وی در ادامه اظهار داشت: بعد از مصوبه شورای عالی آب ما در وزارت نیرو بسیج شدیم و در گام نخست در بخش آب کشور اعتقاد و عزمی راسخ ایجاد شد که در نهایت باعث مطالبات به حق وزیر نیرو در این امر است.
میدانی در ادامه افزود: با وجود اهداف مشترک و همسو در این خصوص اگر مدیران زیربط با هم هماهنگ نباشند مجریان طرح و استانداریها به عنوان حلقه نهایی با مشکل روبرو خواهند شد که تشکیل اینچنین گردهماییهایی در جهت رسیدن به یک هدف مشخص است.
معاون وزیر نیرو اذعان داشت: در بحث تعادلبخشی آبهای زیرزمینی راهکاری جز کاهش مصرف نداریم. ما باید 11 میلیارد مترمکعب کاهش مصرف داشته باشیم تا از این طریق هم توقف افت سطح آب و هم ترمیمی سطح آب استراتژیک صورت پذیرد.
میدانی بیان داشت: ما در خصوص مجوز برداشت آب از چاهها، اصلاح آنها، چاههای مجوزدار قبل از سال 85 باید نظارتی دوباره صورت بگیرد و در این خصوص باید به دیدگاه بهرهبرداران آب زیرزمینی نیز توجه شود زیرا بدون حضور و دیدگاه بهرهبرداران آب به موفقیت نخواهیم رسید.
وی در خصوص تأثیر این قبیل برنامهها بر روی زندگی کشاورزان گفت: تمام تلاشها صورت میگیرد که به معیشت کشاورزان لطمهای وارد نشود.
میدانی تصریح کرد: برای رسیدن به اهداف طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی سازمان مدیریت و برنامهریزی، منابع مالی را مشخص کرده که ما انتظار داریم در تخصیص اعتبارات نیز این امر جزو اولویتهای این سازمان باشد.
گفتنی است تا هم اکنون هیچ رویکردی از سازمان مدیریت و برنامهریزی ندیدهایم.
معاون وزیر نیرو بیان داشت: قوه قضائیه به عنوان سازمانی تأثیرگذار باید با سرعت عمل و قاطعیت در اجرای قوانین تلاش کند.
میدانی در خصوص شرایط آب سطحی نیز گفت: متأسفانه شرایط آب سطحی وخیمتر از شرایط آب زیرزمینی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای بهبود شرایط باید در مدیریت آب کشور خانهتکانی صورت پذیرد.
انتهای پیام/