وزیر امور خارجه کشورمان با سفر به کشورهای منطقه به دنبال رساندن پیام صلح و دوستی ایران و تشویق سرمایه‌گذاری خارجی است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان پس از به سرانجام رساندن مذاکرات هسته‌ای، سفرهای منطقه‌ای خود را با هدف ابلاغ پیام صلح توافق هسته‌ای ایران با گروه 1+5 و دستاوردهای آن برای کشورهای همسایه شروع کرد.

دیپلماسی منطقه‌ای ظریف
 
 بیست و سوم تیر ماه، دور اول سفرهای دوره‌ای ظریف به همراه هیئت همراه به کشورهای کویت، قطر و عراق آغاز شد و در دور جدید سفرهای منطقه‌ای نیز حدود یک ماه پس از مرحله اول، بیست مرداد وی با مقامات کشورهای لبنان، سوریه، پاکستان و هندوستان دیدار و گفت‌وگو کرد.
 
دیپلماسی منطقه‌ای ظریف
 
در این سفرها چند هدف در دستور کار دستگاه دیپلماسی کشورمان قرار داشت. هدف اول، تشریح دستاوردهای جمع‌بندی هسته‌ای بین گروه 1+5 و ایران برای کشورهای منطقه است. وزیر امور خارجه کشورمان طی دیدار و گفت‌وگو با مقامات کشورهای همسایه به آن‌ها اطمینان خاطر داد که علیرغم تبلیغات منفی غرب و رژیم صهیونیستی، ایران به دنبال تسلط بر منطقه نیست و این توافق دستاوردهای مثبتی، چه به لحاظ امنیتی و چه به لحاظ اقتصادی و تجاری برای همه کشورهای منطقه خواهد داشت.

دیپلماسی منطقه‌ای ظریف
 
هدف دومی که وزیر امور خارجه کشورمان در این سفرها به دنبال آن بود، پیدا کردن راه حلی برای پایان دادن به بحران خاورمیانه و برقراری امنیت در کشورهای عراق، افغانستان و سوریه و همچنین چگونگی یافتن راه حلی دیپلماتیک برای حل بحران یمن است. از این رو گفت‌وگو و ایجاد همبستگی بیشتر بین ایران و متحدینش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. دیدار با رئیس مجلس و وزیر دفاع و همچنین دبیرکل حزب الله لبنان در این راستاست. ایران معتقد است که بحران کشورهای یمن، بحرین و سوریه تنها راهکار سیاسی دارد.

هدف سوم نیز گسترش روابط تجاری اقتصادی بین ایران و کشورهای منطقه پس از رفع تحریم‌ها است. ملاقات با مقامات بلندپایه اقتصادی این کشورها به خصوص هند و پاکستان در همین زمینه بود. پس از برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی ضد ایران، کشورهای گروه 1+5 اشتیاق خود را برای حضور و سرمایه‌گذاری در بازار ایران نشان دادند اما نقش کشورهایی که در زمان اجرای تحریم‌ها کنار ایران بودند به ویژه کشورهای منطقه از اهمیت بیشتری برخوردار است. از این رو، وزارت خارجه کشورمان در ابتدا به سراغ دوستان و متحدانش رفته تا ادای دین خود را به آن‌ها نشان دهد.
 
 "جعفر قنادباشی" کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در این مورد بیان داشت: به نمایش درآمدن جایگاه ایران در منطقه از جمله این دستاوردها است. سفرهای وزیر امور خارجه نشان داد که قدرت کشورهای غربی در به انزوا کشاندن ایران رو به کاهش است، ضمن این که ایران جایگاه خوبی در بین کشورهای منطقه دارد.

دیپلماسی منطقه‌ای ظریف

وی ادامه داد: مبارزه با افراط و تفریط و راه‌های مقابله با جریان تکفیری نیز در این دیدارها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
 
 قنادباشی در مورد دیگر اهداف این سفرها خاطرنشان کرد: دستاورد بعدی آشکار شدن ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بود. کشورهای منطقه ظرفیت بیشتری برای سرمایه‌گذاری دارند که باید از این ظرفیت استفاده کرد.

این امر نشان می‌دهد که دستگاه دیپلماسی کشورمان به دنبال فعال کردن ظرفیت‌های منطقه‌ای، جذب سرمایه‌گذاری خارجی، نشان دادن تلاش ایران برای ایجاد صلح و ثبات در خاورمیانه و از همه مهم‌تر رساندن پیام صلح و دوستی جمهوری اسلامی به کشورهای منطقه است.

گزارش از حامد رضوی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار