به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی میل، یک خواننده مشهور ایزدی، ارتشی از زنان این گروه را به نام "دختران آفتاب" برای مقابله با گروه تروریستی داعش تشکیل داد. وی این گروه 123 نفره از زنان دلاور ایزدی را به منظور انتقام از تروریستهای داعش تشکیل داد. در این گروه، زنان و دختران 17 تا 30 ساله عضو هستند.
اگر این زنان به دام تروریستهای داعش بیفتند، ممکن است جان خود را از دست بدهند یا به برده جنسی این تروریستها تبدیل شوند. اما حتی کم سن ترین عضو این ارتش اعلام کرد بیمی از مقابله با عناصر بی رحم داعشی ندارد.
این خواننده ایزدی 30 ساله به دلیل انتشار ترانه های سنتی در شمال عراق مشهور است. وی برای تشکیل ارتش زنان، از رئیس جمهور کرد عراق درخواست مجوز کرد. وی 2 ژوئیه سال جاری (11 تیر 94) این ارتش را تشکیل داد و تاکنون 123 نفر را استخدام کرده است. در حال حاضر سربازان کرد آنها را آموزش می دهند.
گروه تروریستی داعش از اوت (مرداد) سال گذشته تاکنون هزاران نفر از دختران و زنان ایزدی را در شمال عراق ربوده و آنها را مورد آزار و اذیت جنسی قرار داده است.
انتهای پیام/
بنابر روایات واژه ایزدی مشتق از کلمه «ایزد» یا «یزته» است که در پارسی باستان به معنای «دین خدایی» است. همچنین برخی پژوهشها آوردهاند که از واژه فارسی ایزد مشتق شده است که به معنی الهه یا ربالنوع است. نام ایزدی، که ایزدیها خود را به آن مینامند، به معنی پرستندگان خدا است.
عقاید ایزدیها تلفیقی از مذاهب گوناگون است که در این منطقه رواج داشتهاند. برای نمونه، آنها مانند زرتشتیان و کلیمیان به قربانی و نذورات و مانند مسیحیان به غسل تعمید اعتقاد دارند. اعتقاد به تناسخ و سیر تکاملی روح از طریق زایشهای پیدر پی و دمیدهشدن در کالبدهای پیاپی، یزیدیان را با مسالک شرقی پیوند میدهد. از سوی دیگر، یزیدیان همچون مسلمانان روزانه پنج بار به شیوه خود نماز میگزارند، اما قبلهشان در چهار بار از این نمازهای پنجگانه، خورشید است و در نیمروز، مقبره شیخ عدی بن مسافر، صوفی عرب قرن ششم هجری که به باور مورخان، بنیانگذار کیش ایزدی است.
دو کتاب مقدس ایزدیها
ایزدیها دارای دو کتاب مقدساند: نخست کتاب «جلوه» که در آن اصول اعتقادی آنها تشریح شده است و در کتاب دیگری به نام «مصحف رش (کتاب سیاه)» مجموعه ادعیه و سرودهای آنها در ستایش بزرگانشان ثبت شده است.
ایزدیها هم مثل بسیاری از پیروان ادیان باستانی اعتقاد دارند که «جهان و هرچه در او هست» از چهار عنصر اصلی یعنی «آب، باد، خاک و آتش» ترکیب یافته است. ایزدیها همچون صوفیان در مراسم خود به ذکر و سماع میپردازند و پیروان این کیش، به طبقات پیر و شیخ و مرید تقسیم میشوند. البته برخی جوانان ایزدی صرفنظر از باورهای اجدادی خود مبنی بر دوری گزیدن از پیروان دیگر ادیان، وارد جنبشهای چپگرا در میان کردهای عراقی شدند و در صف پیشمرگهها با رژیم صدام جنگیدند. خانوادههای آنان نیز چون بسیاری دیگر از کردهای عراقی آماج حملات ارتش رژیم سرنگون شده بعث قرار گرفتند.
پس از سرنگونی رژیم بعث و خروج اشغالگران آمریکایی از این کشور، ایزدیها برای نخستینبار در قانونگذاری و حکومت سهیم شدهاند، و نمایندگانی در مجلس محلی منطقه کردستان عراق و همچنین پارلمان ملی این کشور دارند.
با این حال، نخستین ایزدی که قانونگذار شد، نه در عراق بود و نه در هیچ کجای دیگر در این منطقه؛ بلکه دختر جوانی بود در آلمان که از سوی حزب سوسیال دموکرات این کشور به پارلمان اروپا راه جُست.
فلکناز اوجا که هشت سال پیش در سن ۲۲ سالگی نماینده پارلمان اروپا شد و اکنون دومین دوره قانونگذاری خود را در جمع قانونگذاران اتحادیه اروپا میگذراند، از خانوادهای کرد ایزدی از ترکیه در آلمان متولد شده و روابط نزدیکی با گروههای کرد ترکیه دارد.
گفته میشود در آلمان سیهزار ایزدی زندگی میکنند که عمدتاً از پناهندگان کرد عراقی و ترکیهایاند و بزرگترین جامعه ایزدی در خارج از قلمروی اجدادیشان را تشکیل میدهند.
زنان ایزدی در «سنجار» عراق، لباسهای سنتی سفید میپوشند؛ آنها مانند سایر اقوام عراق در زمان رژیم بعث بهشدت زیرفشار بودند؛ و رژیم صدام آنها را وادار میکرد از قلمروی کوهستانی خود به زمینهای بایر کوچ کنند؛ طی این کوچهای اجباری، بسیاری از مراتع و کشتزارهای آنها نابود شد، بسیاری از آنها مجبور به ترک عراق شدند و اینک به عنوان پناهنده در کشورهای غربی زندگی میکنند.
اگه کورد ها نبودن الان هم مرز داعش بودیم
لشگر علی ولی الله خواهد آمد
خدا یاور و پشتیبان شما باشه.