به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی بر اساس آخرین آمار از میزان سپردهگذاریها حدود 11هزار و 334 حساب به این منظور گشایش یافته که پس از گذشت سه ماه از افتتاح حساب صندوق پس انداز مسکن از خردادماه تا 19 مردادماه امسال حدود ۲۰۵ میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان جمعآوری شده که این رقم نسبت به پایان تیرماه سال جاری ۳۹ درصد رشد داشته است.
حال بافرض ادامه همین روند افتتاح حساب، اگر این حساب در سه فصل دیگر تا اردیشهت ماه سال آینده با حداقل هر فصل 12هزار افتتاح حساب و معادل 205 میلیارد تومان پسانداز همراه شود، در سه فصل دیگر نیز حداقل معادل615 میلیارد تومان پسانداز صورت میگیرد که در مجموع یک سال 820 میلیارد تومان پسانداز خواهد شد.
با احتساب هزینه ساخت هر متر مربع واحد مسکونی در پایتخت که معاون وزیر راه و شهرسازی متری 900هزار تومان اعلام کرده ، میتوان برآورد کرد که در پایان مدت سپردهگذاری با فرض حداقل 820 میلیارد تومان جمعآوری شده، هزینه ساخت حدود 911 هزار متر واحد مسکونی تامین میشود.
بنابر این گزارش ؛ در ابتدای این طرح هدف از ایجاد صندوق پس انداز مسکن جمعآوری پولهای راکد به بازار مسکن عنوان شد که در این باره بارها حسین عبده تبریزی، مشاور اقتصادی و مالی وزیر راه و شهرسازی- تاکید کرد: پسانداز بخشی از خرید مسکن است و مردم بدون پسانداز نمیتوانند صاحبخانه شوند .
البته عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نیز بارها در مصاحبههای خود سرمایهگذاری متقاضیان در صندوقهای پس انداز مسکن و دریافت تسهیلات چند برابر را سیاست مناسبی برای خانهدار شدن مردم عنوان کرد.
او معتقد است: سیاستی که افراد مبلغی را در صندوقهای پس انداز مسکن سرمایهگذاری میکنند و سپس پنج تا شش برابر آن مبلغ تسهیلات دریافت میکنند، در اکثر کشورهای دنیا تجربه شده و سیاست مناسبی است.
صندوق پسانداز مسکن یکم ویژه خانهاولیها و با هدف اعطای تسهیلات خرید و ساخت واحد مسکونی افتتاح شد. همچنین سقف این وام در تهران ۸۰ میلیون تومان، در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۶۰ میلیون تومان و برای سایر مناطق شهری (بالای ۲۰ هزار نفر) ۴۰ میلیون تومان است.
بر اساس این گزارش، حداقل متوسط موجودی برای وام ۸۰ میلیونی، ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در هر دوره شش ماهه، برای وام ۶۰ میلیونی ۱۰ میلیون تومان در هر دوره شش ماهه و برای وام ۴۰ میلیونی شش میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در هر دوره شش ماهه است.
در این دستورالعمل ذکر شده که نرخ سود این تسهیلات (از محل صندوق پسانداز مسکن یکم)، در حال حاضر ۱۴ درصد و زمان بازپرداخت آن ۱۲ سال (۱۴۴ ماه) خواهد بود.
انتهای پیام/
منبع:اقتصاد نیوز