استرس حالت ناخوشایندی است که اگر آن را مدیریت نکنیم شما را مدیریت می‌کند و فشار شما را در دست می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ممکن است به نظر که شما نمی‌توانید هیچ کاری در جهت کاهش میزان استرس خود انجام دهید و شما ساعات بیشتری در طی روز برای رسیدگی به همه وظایف و مسئولیت‌های شغلی‌تان در اختیار نخواهید داشت اما بیشتر از آن چیزی که فکر می‌کنید کنترل دارید. 

مدیریت استرس همه چیز است درباره نظارت بر افکار، احساسات، حرفه‌، محیط و نیز نحوه برخورد شما با مشکلات.

مدیریت استرس با شناسایی منابع استرس در زندگی شروع می‌شود و این به راحتی نیست. همیشه منبع استرس آشکار نیست و نادیده گرفتن استرسی که بر افکار، احساسات و رفتارتان القا می‌شود بسیار آسان است. 

چگونه می‌توان استرس را در زندگی خود حذف کرد
استرس مثبت بر تازگی زندگی می‌افزاید، همه ما با تحمل میزان معینی از استرس زندگی می‌کنیم سر رسیدن مهلت رقابت‌ها، برخوردها و حتی ناکامی‌ها و نگرانی‌ها به زندگی عمق می‌بخشد، هدف ما حذف استرس نیست بلکه فراگیری چگونگی استفاده از آن به منظور کمک به خود است استرس کمتر از حد، عامل خمودگی است و در ما احساس خستگی و رخوت بر جای می‌گذارد از سوی دیگر استرس مفرط تنش ایجاد می‌کند، آنچه به آن نیاز داریم یافتن سطح بهینه و مطلوبی از استرس است که ما را بر می‌انگیزد.
 
علی نقی فقیهی روانشناس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران می‌گوید: استرس علل و عواملی است که روان  انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث ناراحتی و مشکل می شود، معمولا باید در ابتدا موقعیتی که فرد در آن قرار دارد، شناسایی شود و مشخص شود فرد در این موقعیت در چه جایگاهی قرار دارد و از کجا احساس ناراحتی می کند و چه عاملی باعث ناراحتی او شده است، معمولا نگرش فرد اگر مثبت باشد به آسانی می‌توان آن مسئله را مورد تحلیل قرار داد و از آن فشار و عواملی که بر او ایجاد می‌شود، خود را مصون نگه دارد و خود را به فضایی که برای آرامش ایجاد می‌کند هدایت کند. 

وی افزود: معمولا شناخت‌های انسان اگر غلط باشد و یا شناخت‌های نادرستی باشد یا شناختی که با شناخت‌های دیگر همراه نباشد برای او استرس ایجاد می‌کند، به عبارتی از یک طرف یکسری از آگاهی‌ها باعث استرس می‌شود اما یکسری از آگاهی‌ها که باید باشد وجود ندارد. 

شناخت را در مدیریت استرس مورد توجه قرار دهید 
فقیهی با اشاره به شناخت یک مدیریت استرس صحیح خاطر نشان کرد: از عوامل مهم مدیریت استرس شناخت است، اگر بخواهیم یک شناخت درست داشته باشیم باید بررسی کنیم که آیا شناخت‌ آنها درست یا خیر، واقع بینانه هست یاخیر و ابعاد این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم .

وی می‌گوید: بنابراین نکته بسیار مهمی است که در رابطه با هر موضوعی انسان دریابد از کجا مشکل ایجاد شده و توجه داشته باشد که آیا واقعا عامل خطرناک و آسیب‌زایی است یا فکر می‌کند آسیب‌زا است.
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه عواملی که استرس ایجاد می‌کنند می‌توانند آسیب‌زا باشند یا خیر، تصریح کرد: معمولا عواملی که استرس ایجاد می‌کنند این عوامل درواقع استرس زا نیستند بلکه نوع نگاهی که فرد به آن عامل دارد، می‌تواند خطرناک و منفی باشد و آسیب به فرد بزند و روان انسان را تحت تاثیر قرار دهد. 

فقیهی عنوان کرد: پس مدیریت استرس این است که اگر استرسی وارد شده باشد با تحلیل و بررسی جایگاه این استرس را مشخص کنیم که چه پیامدهایی دارد پیامدهای مثبت آن را مورد توجه قرار دهند نه پیامدهای منفی را و چه بسا می‌توانند از پیامدهای منفی پیشگیری کنند. 

بسیاری از مشکلات ناشی از فشارهای زمانی است 
برخی از منابع استرس غیر قابل اجتناب هستند و شما قادر به پیشگیری و یا تغییر عوامل تنش زا نیستید. در این شرایط بهترین راه رویارویی با تنش پذیرفتن وقایع به همان صورتی است که پیش آمده است، پذیرش در ابتدا ممکن است سخت باشد اما در دراز مدت آسان می‌شود.
 
همچنین برای پیشگیری و کاهش استرس روش‌های مدیریتی را درک کرده و از آن‌ها استفاده نمایید به عنوان مثال مدیریت زمان و اعتماد به نفس دو مهارت مهم در کاهش استرس هستند، زیرا بسیاری از مشکلات ناشی از فشارهای زمانی یا روابطی هستند که از طریق  اعتماد به نفس بیشتر و رفتارهای کنترل شده قابل حل هستند.
 
گزارش از هدیه عباسقلی 

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.