کارشناس اقتصادی آموزش و فرهنگ‌سازی را بهترین راهکار کاهش فرار مالیاتی بیان کرد.

محمود تولایی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون فواید اخذ مالیات و فرهنگ‌سازی در این زمینه گفت: علت دستیابی جوامع توسعه یافته به یک توسعه، جلب مشارکت همه آحاد جامعه است.

وی ضمن بیان یک مثال افزود: اگر یک گروه ورزشی یا اجتماعی را در نظر بگیریم، زمانی موفقیت بیشتری حاصل می‌شود که هرکس به اندازه وظیفه و احساس مسئولیتش تلاش کند، در جامعه نیز وقتی بخواهیم داشته‌ها، دریافتی‌ها و پرداختی‌هایمان را جمعی مدیریت کنیم، باید هم در تامین منابع و هم در مصرف آن فکورانه عمل کنیم.

تولایی ضمن تاکید بر همت همگان برای اختصاص بخشی از بهره‌مندی خود از جامعه برای اجرای زمینه‌سازی و فرصت‌سازی، تکیه بر مالیات را عامل اصلی رشد اقتصادی جوامع فعلی بیان کرد و اشاره کرد: در این نوع نگاه، آموزش و فرهنگ‌سازیبسیار مهم است و همواره مستلزم اطمینان‌سازی در جهت مصرف مالیات بصورت امانتدارانه است و طبیعتا ترویج این نگاه سبب رشد سریعتر جامعه نیز خواهد شد.

وی گفت: آموزش و فرهنگ‌سازی همچنین می‌تواند خوداظهاری و کاهش چالش‌های فرار مالیاتی را درپی داشته باشد.

تولایی ضمن بیان این مطلب که تقویت حس مشارکت اصناف در تامین سرمایه برای سازندگی جامعه بهترین راهکار است، جامعه را به یک روستا تشبیه کرد  گفت: اگر در این روستا محصولات کشاورزی کشت شود، فروش سریعتر محصولات به شهرها و روستاهای اطراف نیازمند یک جاده و دسترسی بهتر است، در این شرایط همه برای ساخت جاده و فروش بهتر و سریتر محصولاتشان همکاری خواهند کرد، زیرا این امر مستقیما سبب افزایش تولید و انتقال سریع محصولاتشان به بازار مصرف و توسعه روستا خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار داشت: ما مردم با فرهنگ و توسعه یافته‌ای داریم و اگر متقاعد شوند قطعا همراهی و مشارکت خواهند کرد و حتی در پاسخ به آموزش و فرهنگ‌سازی صحیح، مالیات را جزو تکالیف خود قرار خواهند داد.

وی سازمان امور مالیاتی را عهده‌دار بیشترین مسئولیت آموزش و فرهنگ‌سازی و سایر بخش‌های نظارتی و محاسباتی را نیز مسئول اطمینان‌بخشی در خصوص عمکرد این سازمان عنوان کرد و ابزارهای این اقدام مهم را رسانه‌ها و صدا و سیما برشمرد.

تولایی اقدامات ترویجی دستگاه‌های مربوطه تا به امروز را اثربخش دانست و افزود: اگر نگاه تخصصی‌تری به امر مالیات داشته باشیم و پای درد دل اصناق و مشاغل گوناگون بنشینیم، همچنین از مدل‌های تجربه شده دنیا نیز در این زمینه استفاده کنیم، بهتر می‌توانیم فرارهای مالیاتی را کاهش دهیم و اصناف و مشاغل را به سمت خوداظهاری سوق دهیم و دریافت مالیات را تا حدی از حالت جبری خارج کنیم.

وی در پایان رسیدن به الگوی قطعی و استاندارد مناسب با هر صنف را برای اخذ مالیات ضروری عنوان کرد و پس از آن برخوردهای قهری و قانونی را منطقی دانست.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار