در زمان اشعریون، قم از 7 روستا تشکیل شده بود که یکی از روستاها به اسم کمندان معروف بود.

 به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ نشست علمی «کریمه اهل بیت(ع)، قم، فقهاء و محدثین» با حضور محققین و پژوهشگران در سالن اجتماعات مجمع جهانی صادقین(ع) برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین علی نظری منفرد در این نشست علمی  ابتدا به ابعاد شخصیتی و الهی حضرت معصومه(س) اشاره و سپس  به مباحثی درباره جایگاه قم وتاریخچه ان که از روایات ها به جا مانده است پرداخت.

استاد حوزه علمیه قم افزود: اطلاعات ما نسبت به حالات درونی ائمه طاهرین(ع) محدود است و این  به خاطر شرائطی بود که در زمان معصومین(ع) وجود داشته است.

وی به جایگاه قم  وتاریخچه ان در روایات اشاره کرد گفت: تأسیس شهر قم به سال 83 هجری بر می گردد و در آن زمان آل اشعث بن قیس که یکی  از بازماندگان آنها عبد الرحمن بن  احمد بن اشعث بود با حجاج بن یوسف درگیر می شود و در جنگی سخت شکست می خورد و بقایای سپاه آنها، اشعریون بودند که به سمت قم هجرت می کنند.

حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد گفت: در زمان اشعریون، قم از 7 روستا تشکیل شده بود که یکی از روستاها به اسم کمندان معروف بود.  

وی ادامه داد:نهایت اینکه پایه گذار شهر قم، 5 برادر از همین آل اشعریون بوده اند و همین روستای کمندان بعد مدتی تغییر اسم داد یعنی مردم این منطقه در تلفظ بجای کمندان، اسم قم را استعمال می کرده اند و این شد که شهر قم پایه گذاری گردید.

این استاد حوزه افزود: اشعریون در زمان معصومین و به خصوص از امام صادق(ع) تا امام حسن عسکری(ع) شهره بوده اند و همه جا از قُمّین صحبت می شد و وقتی امام صادق(ع) می شنید فردی از قم آمده بلافاصله او را می پذیرفت و احترام خاصی برای اهل این منطقه قائل بوده اند. 

وی خاطر نشان کرد: قم آثار و برکات زیادی دارد یکی از برکات این است که در روایت آمده که 3 تا درب بهشت از سمت قم باز می شود و همچنین تربت قم، تربت مقدسی است.

شایان ذکر است: قم جایگاه خاصی در روایات  از لحاظ مختلف داشت و عالمان زیادی از این شهر ظهور کرده، بطوری که در آخر الزمان سایر علوم از مناطق دیگر برچیده می شود و از این شهر  به سایر مناطق منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/ز

برچسب ها: قم ، نام ، قدیم ، تاریخچه ، جایگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۲ ۲۶ اسفند ۱۴۰۲
جالب بود
Iran (Islamic Republic of)
علی اصغر سعیدپناه
۱۶:۴۵ ۰۳ شهريور ۱۴۰۱
ممنونم از بابت مطالب خوبتون. ولی تصویری که انتخاب کردین، تصویر قدیمی حرم مطهر حضرت سیدالشهدا علیه السلام است.
پیش از تخریب اون تک مناره سمت راستی.