محققان موسسه فناوری کارلسروهه آلمان به دنبال استفاده از مارها برای تقویت پروتز، هارددیسک‌های رایانه یا گوشی‌های هوشمند هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان: مارها با تولید اصطکاک در نقاط خاص، قادر به ایجاد حرکت رو به جلو با حداقل سایش پولک‌هایشان هستند. دانشمندان با استفاده از این ویژگی، نوعی بافت پولک‌مانند به سطوح فولادی اعمال کردند تا مشاهده کنند آیا این بافت، امکان اصطکاک پایین‌تر را در مقایسه با سطوح فاقد این بافت فراهم می‌کند یا خیر.

آن‌ها با استفاده از پولک‌های هم‌پوشانی‌کننده و باریک یک مار پیتون، نوعی طرح بافت لیزری ارائه دادند.

بافت دیگر دارای پولک‌هایی بود که در ردیف‌های عمودی و دارای فضای وسیع‌تر و مشابه مارمولک آرایش شده بود. هر دوی این طرح‌ها با تماس‌های روغن‌کاری‌شده و غیرروغن‌کاری شده مشاهده شدند.

برای شرایط روغن‌کاری شده، سطوح فاقد بافت مقادیر حداقل اصطکاک را تولید کردند در حالی که سطوح دارای این بافت دارای افزایش اصطکاک بودند. تحت شرایط خشک و غیرروغن‌کاری‌شده، سطح فاقد این بافت بالاترین مقدار اصطکاک را نشان داد در حالی که در سطوح دارای این بافت اصطکاک کاهش یافت.

در هر دوی حالت‌ها، تفاوت مهمی در عملکرد بین الگوهای عریض و باریک وجود داشت و محققان دریافتند بافت باریک پیتون کارآمدتر خواهد بود زیرا به الهام حیوان طبیعی نزدیک‌تر بود.

جزئیات این مطالعه در مجله Bioinspiration & Biomimetics ارائه شد.


منبع:ایسنا
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.