معاون رئیس‌جمهور گفت: هیچ توجیه قانونی و اخلاقی برای ترور وجود ندارد.

خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دومین کنگره بین‌المللی 17000 شهید ترور  "معصومه ابتکار"  اظهار داشت: وقتی منطق، استدلال و سازوکارهای قانونی و اخلاقی مورد بی‌توجهی و گاها مورد انکار برخی‌ها قرار می‌گیرد، طبعا عده‌ای برای رسیدن به قدرت یا برای ایجاد شرایط ناامنی که به حفظ قدرت‌شان کمک کند از وسیله‌ای به نام ترور استفاده می‌کنند که البته هیچ توجیه قانونی و اخلاقی برای آن وجود ندارد و آنها بعضا با نام دین و اسلام از این روش استفاده می‌کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه افرادی که به ترور دست می‌زنند با پشتوانه‌های ایدئولوژیک برای این روش غیرانسانی خود توجیهاتی هم مطرح می‌کنند و عده‌ای را هم به این دین دروغین و شیوه‌های غلط خود جذب می‌کنند و به مسیر انحراف و کاملا نادرستی می‌برند.
 
معاون رئیس‌جمهور با بیان این‌که در حال حاضر در همه جای دنیا مردم شاهد بروز و گسترش پدیده ترور هستند، بیان داشت: در کشور خودمان نیز بعد از پیروزی انقلاب، ترور یکی از ابزارهایی بود که ضدانقلاب و کسانی که نمی‌توانستند شرایط آرامش و مردم‌سالاری دینی را در کشور شاهد باشند، از آن برای ایجاد وحشت در بین مردم استفاده می‌کردند و دیدیم که در سال‌های اول انقلاب به‌دست منافقین به انحای مختلف آن‌ها تمام سعی خود را کردند که ترور شهدای بزرگی مثل شهید بهشتی حاصل این عملیات غیرانسانی تروریست‌ها بودند.
 
وی افزود: شکل جدید این پدیده در دوره معاصر، ترور دانشمندان هسته‌ای و متخصصینی چون دکتر علی‌محمدی، دکتر شهریاری و دیگر شخصیت‌های بارزی بودند که باز با مطامع خاصی که ظاهرا به نفع رژیم صهیونیستی است، ترور شدند.
 
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه در خصوص نقش برخی از کشورهای غربی در حمایت از گروه‌های تروریستی گفت: قطعا این گروه‌های تروریستی از طرف کشورهایی حمایت و هدایت شده و می‌شوند که در واقع این گروه‌ها، منافع حامیان‌شان را در ایجاد ناآرامی در کشور ما تأمین می‌کنند که متأسفانه سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای غربی در پشتیبانی و تقویت گروه‌های تروریستی نقش مهمی دارند.
 
وی ضمن تأکید بر هوشیاری مردم در هر شرایطی بیان داشت: مردم ما باید بدانند ترور شیوه‌ای است که علیه ملت‌ها استفاده می‌شود و در منطقه ما هم به عنوان ابزاری در دست گروه‌های تروریستی از جمله داعش قرار گرفته که از آن برای پیشبرد اهداف‌شان استفاده می‌کنند. بنابراین هوشیاری مردم ما در این زمینه بسیار حائز اهمیت است و باید مواظب باشند در دام آن نیفتند و فریب نخورند چرا که مردم خودشان مهمترین عامل حفظ امنیت هستند.
 
این فعال سیاسی هم‌چنین در خصوص نقش سازمان‌های بین‌المللی در این زمینه گفت: به طور کلی هدف از شکل‌گیری سازمان ملل برقراری صلح و امنیت در دنیا است یعنی وظیفه شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل برقراری صلح و امنیت است و یکی از موضوعات مهمی که امروز امنیت جهان را تهدید می‌کند مسئله ترور است که این مجامع قطعا در این حوزه مسئولیت حقوقی و قانونی دارند که در مقررات بین‌المللی هم تعریف شده ولی این سازمان‌ها اهتمام لازم را برای نظارت و رساندن کار به نتیجه مطلوب به کار نگرفته و در این حوزه چندان موفق عمل نکردند که همین امر زمینه‌ بسیاری از تنش‌ها و درگیری‌های بعدی را نیز فراهم کرده است.
 
ابتکار هم‌چنین به نقش و عملکرد رسانه‌ها در این خصوص اشاره کرد و اظهار داشت: بسیار مهم است که دیدگاه‌های اعتقادی حضرت امام‌‌خمینی(ره) را تبیین کنیم چراکه ایشان معتقد بودند که اگر قرار است تغییر و تحولی اتفاق بیفتد این تغییر باید از راه فرهنگی و فکری و در روح و اندیشه جامعه صورت پذیرد.
 
وی با بیان این‌که درحقیقت با از بین‌بردن افراد و ترور اشخاص مشکلی حل نمی‌شود، تصریح کرد: با توجه به این‌که استفاده از ابزار ترور برای عقب‌مانده نگهداشتن ملت‌ها و ترساندن آن‌ها به حرفه‌ای برای برخی‌ها تبدیل شده است لذا رسانه‌ها می‌توانند در شناساندن صحیح این مسئله و معرفی آن به مردم و نمونه‌هایی که در کشور ما اتفاق افتاده و می‌افتد، ایفای نقش کنند.
 
معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تأکید بر پرداختن رسانه‌ها به موضوع ترور به صورت واقع‌بینانه و حرفه‌ای یادآور شد: رسانه‌ها نباید به صورت جانبدارانه بلکه باید به صورت حرفه‌ای به این مسئله ورود کنند؛ زیرا این ورود حرفه‌ای خود اصل ماجرا را برای مخاطبین روشن می‌کند.
 
وی با اشاره به این‌که مدت‌ها است برخی کشورها تلاش رسانه‌ای علیه ایران را در دستور کار خود قرار داده‌اند، خاطرنشان کرد: برخی سعی می‌کنند چهره منفی از ایران نشان‌ داده و آن را به عنوان یک کشور متجاوز، اشغالگر و سلطه‌گر بر منطقه معرفی کنند در حالی‌که ایران هرگز چنین نقشی نداشته و اگر هم در منطقه نفوذی داشته، این نفوذ بیشتر نفوذ بر دل‌ها و قلب‌ها و هم‌چنین حمایت از ملت مظلوم فلسطین بوده است چراکه ایران همیشه و هرکجا لازم بود به ملت فلسطین کمک کرد و همواره کنار ملت فلسطین و مقاومت قرار داشت.
 
ابتکار با بیان این‌که برخی در تلاشند این نفوذ معنوی ایران را به مسئله سلطه‌گری تعبیر کنند، گفت: ایران امروز در مقابل هر نوع سلطه و دیکتاتوری ایستادگی می‌کند و علی‌رغم وجود برخی مشکلات همواره در مقایسه با سایر کشورها موفق عمل کرده است یعنی کماکان به عنوان یک الگو مطرح است و با توجه به این‌که عده‌ای از این موضوع نگرانند، می‌خواهند وجهه ایران را تخریب کنند.
 
وی در ادامه برگزاری دومین کنگره بین‌المللی 17000 شهید ترور را بسیار مؤثر دانست و اظهار داشت: این کنگره در شناخت و معرفی شخصیت‌های قربانیان ترور نیز مؤثر است چرا‌که این شخصیت‌ها می‌توانستند به عنوان سرمایه‌هایی برای ایران و بلکه جامعه جهانی به شمار آیند.
 
ابتکار با بیان این‌که برگزاری این نوع کنگره‌ها هم‌چنین در شناسایی اهداف ترورها هم مؤثر است، ابراز امیدواری کرد که ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی این موضوع هم مورد توجه قرار گیرد و این تجربه بین کشورهای منطقه مبادله و منتقل شود.

انتهای پیام/
برچسب ها: توجیه ، ترور ، اسلام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار