معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک گفت:متاسفانه بانك‌ها ارائه تسهيلات با حجم بالاتر به تعداد بنگاه‌هاي كمتر را نسبت به تسهيلات با حجم كم به بنگاه‌هاي متعدد را ترجيح مي‌دهند و اين موضوع را بعنوان يك استراتژي و هدف راهبردي مد نظر قرار داده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بخش تولید طی سالیان اخیر با مشکلاتی همچون بدهی های معوق،واردات بی رویه و پیچ و خم های فراوان برای دریافت تسهیلات بانکی مواجه بوده  و همه این عوامل مانع پیشرفت این بخش شده است. 

در واقع با توجه به اینکه رشد و شکوفایی اقتصاد در گرو تولید است، می توان با هموار کردن موانع شاهد جوانه زدن درخت اقتصاد در شرایط پساتحریم بود.

در این میان صنایع کوچک نیز به عنوان بخش مهم و تاثیر گذار در تولید و ضریب اشتغالزایی بالای آن مورد توجه دولت قرار گرفته به طوریکه دولت به دنبال افزایش سهم بنگاه های کوچک و افزایش ضریب اشتغال از طریق همین صنایع است.

با وجود اینکه این بنگاه‌ها دارای مزایای زیادی نسبت به صنایع بزرگ هستند اما کوچک بودن و دسترسی محدود به منابع مشکلاتی را برای این صنعت ایجاد کرده است.

بررسی‌ها در شرایط کنونی نشان می‌دهد که کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، مهم‌ترین و جدی‌ترین مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی کوچک و متوسط هستند.

از یک‌سو بانک‌ها سرمایه لازم برای تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی و صنعتی کوچک و متوسط را در اختیار ندارند و از سوی دیگر، حاضر نیستند منابع موجود را در اختیار بخش خصوصی مربوطه قرار دهند.

همچنین سرمایه‌گذاری بانک‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی و تمایل آنها نسبت به پرداخت تسهیلات به پروژه‌های بزرگ موجب شد تا واحدهای صنعتی کوچک و متوسط برای تأمین سرمایه در گردش مشکلات بسیاری را تجربه کنند.

با توجه به اینکه تولیدکنندگان برای رونق فعالیت خود نیاز به وام های بانکی دارند، نرخ بالای سود های بانکی نه تنها به تولید کنندگان ضرر زده بلکه افزایش قیمت تمام شده کالا را در پی دارد که منجر به بروز فسادهای بانکی می‌شود.

این در حالی است که کاهش نرخ سود بانکی و اعطای تسهیلات به بخش تولید می‌تواند در جهت رشد اقتصادی مؤثر باشد و علاوه بر افزایش تولید و صادرات، اقتصاد را از رکود کنونی خارج کند.

در همین خصوص فرشاد مقیمی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با اعلام حمایت بانک مرکزی به باشگاه خبرنگاران گفت: بانك مركزي با ابلاغ بخش نامه اي 6 بندي در پايان سال 93 تمامي بانكها و موسسات اعتباري را موظف نموده است تا در اعطاي تسهيلات ،واحدهايي را كه از سال 89 الي 92 بنا به دلايلي خارج از حيطه اختيار و اراده نتوانسته‌اند به تعهدات خود در قبال شبكه بانكي كشور عمل نمايند و در فهرست بدهكاران بانكي قرار گرفته اند  در اولويت قرار دهند.

وی افزود: همچنين اخیرا هيات امناي صندوق توسعه ملي فعاليتهاي واجد اولويت در پرداخت تسهيلات ريالي در بخش صنعت و معدن كشور را  سرمايه در گردش طرح ها و فعاليتهاي توليدي و طرح و فعاليتهاي صادراتي اعلام نموده است كه اين گام مثبتي جهت خروج از ركود اقتصادي و كمك جهت تامين مالي واحدهاي توليدي مي باشد.

مقیمی در ادامه گفت:متاسفانه بانكها ارائه تسهيلات با حجم بالاتر به تعداد بنگاههاي كمتر را نسبت به تسهيلات با حجم كم به بنگاههاي متعدد را ترجيح مي دهند و حتي مي توان گفت اين موضوع را بعنوان يك استراتژي و هدف راهبردي مد نظر قرار داده‌اند.

این طور که به نظر می رسد موانع بانکی بزرگترین قفل صنایع کوچک هستند که هنوز هیچ کلیدی برای باز کردن آن به دست نیامده و با توجه به اهمیت آن در توسعه اقتصاد کشور باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.امری که تا کنون درباره آن صحبت بسیار شده اما هنوز اقدام عملی و جدی صورت نگرفته است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۰۴ شهريور ۱۳۹۴
موسسه مالی و اعتباری مهر عملا چک مردم را با کم کردن یک سوم آن نقد می کند
در اکثر شهرستان ها این کار را می کند. ما مونده ایم
Iran (Islamic Republic of)
منوچهر
۰۷:۵۰ ۰۴ شهريور ۱۳۹۴
بدانیم بانکها بهره میدهندوبهره میگیرندوتولیدپول میکنند که عامل تورم است
Iran (Islamic Republic of)
منوچهر
۰۷:۴۷ ۰۴ شهريور ۱۳۹۴
عملکرد بانکها اصل است
آخرین اخبار