به گزارش
گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر اساس این گزارش از جمله رویکردهای اصلی
معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم شفافیت، صنف گرایی، بازبینی قوانین و مقررات و تسهیل امور مراجعین اعلام شده است.
بنابراین گزارش، از جمله اقدامات این معاونت در یک سال گذشته توجه به دیپلماسی رسانه ای و تسهیل فعالیت خبرنگاران و دفاتر رسانه های خارجی با رعایت منافع ملی ، عملیاتی کردن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب سال 1388 و ارائه لایحه قانون جامع تبلیغات برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
حمایت از نشریات مروج شعائر اسلامی و قرآنی
این گزارش می افزاید، از دیگر اقدامات این گزارش عملکرد می توان به منطقی کردن یارانه مطبوعات و هدفمندشدن نحوه توزیع آگهی های دولتی، انتشار لیست یارانه های پرداختی به رسانه ها به تفکیک نوع رسانه و واریز مرحله ای و توجه ویژه به نشریات استانهای جدار مرزی و تقویت وحدت در جهت منافع ملی، حمایت از نشریات مروج علم، سبک زندگی ایرانی – اسلامی و نشریات ترویج دهنده شعائر اسلامی و قرآنی اشاره کرد.
افتتاح سامانه جامع رسانههای کشور
افتتاح «سامانه جامع رسانههای کشور»، اجرای طرح اعلام وصول الکترونیکی برای تکریم ارباب رجوع و تسهیل در امر اهالی مطبوعات، راه اندازی سامانه اشتراک نشریات کشور با تسهیلات ویژه برای دسترسی آسان و ارزان مردم به نشریات و نهایی کردن پیش نویس قانون تأسیس نظام صنفی رسانه از جمله فعالیت های معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک سال گذشته است.
این گزارش حاکی است از دیگر اقدامات و فعالیت های این معاونت می توان به اجرای طرح رتبه بندی نشریات، روزنامهها و رسانه های فضای مجازی با کمک شوراهای صنفی با هدف رعایت عدالت در ارائه خدمات، طرح رتبه بندی خبرنگاران و اعطای کارت خبرنگاری با تسهیلات ویژه، تدوین آیین نامه پرداخت یارانه به مطبوعات با مشارکت اصناف، تدوین آیین نامه اعطای آگهی های دولتی به مطبوعات با مشارکت اصناف و اصحاب رسانه و حذف تعرفه دریافت مالیات بر ارزش افزوده از درج آگهی ها در مطبوعات اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، تدوین آیین نامه تامین بیمه تکمیلی خبرنگاران به صورت رایگان و نیم بها برای خبرنگاران مستقر و آزاد و صدور تعداد 2570 مجوز از تاریخ 1/7/92 تا کنون از دیگر اقدامات این معاونت دروزارت فرهنگ و ارشاداسلامی است.
رشد 10 درصدی دفاتر نمایندگی رسانه های خارجی
در بخش تعداد دفاتر نمایندگی رسانه های خارجی تعداد دفاتر در سال 93 حدود 150 دفتر بوده است که نسبت به سال 92 رشد ده درصدی داشته است.
بنابراین گزارش در این بازه زمانی تعداد کارت خبرنگاری صادرشده برای خبرنگاران خارجی وارد شده به کشور در سال 93، 251 کارت بوده است. همچنین تعداد خبرنگاران خارجی وارد شده به ایران در سال 93 نیز بالغ بر 630 نفر بوده است که نسبت به سال 92 رشد 25 درصدی داشته است.
افزایش تعداد نشریات تخصصی
بر اساس این گزارش از دیگز اقدامات معاونت مطبوعاتی افزایش تعداد 50 نشریه تخصصی، 10 نشریه بین المللی، 11 نشریه دینی، 5 نشریه کودک و 15 نشریه بین المللی است.
افزایش مجوز تاسیس کانون آگهی و تبلیغاتی
این گزارش می افزاید، از سوی معاونت امور مطبوعاتی از ابتدای سال 93 تا پایان اسفندماه، 1648مجوز فعالیت کانون آگهی و تبلیغاتی تمدید و 889 پروانه فعالیت برای کانون های آگهی و تبلیغاتی تازه تأسیس صادر شده است. این آمار در مقایسه با صدور مجوز کانون های تازه تأسیس در سال 1392، 6 درصد افزایش داشته است.
***صدور بیش از 500 مجوز موسسات قرآنی از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد
همزمان با بزرگداشت هفته دولت، گزارش عملکرد یکسال گذشته معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد. بر اساس این گزارش تسریع در صدور مجوز موسسات قرآنی برای مشارکت بیشتر مردم در فعالیت های قرآنی از جمله اقدامات این معاونت است و در سال 93 برای حدود 500 موسسه قرآنی مجوز فعالیت صادر شده است.
برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با تغییرات گسترده و مکان جدید با رویکرد اقتصاد مقاومتی و صرفه جویی و مشارکت سایر سازمانها بویژه شهرداری تهران، تغییر رویکرد از سنتی به سمت بهره مندی از فنآوری های نوین، هنر و شاخه های آن خصوصاً جهت دهی فعالیت های تولیدی به سمت تولید آثار فاخر هنری در بخش سینما و هنرهای تجسمی و احیاء، راهاندازی و تشکیل منظم جلسات کمیسیون تبلیغ و ترویج و کار گروه های مربوطه و شرکت فعال در شورای توسعه فرهنگ قرآنی از جمله رویکردهای معاونت قرآن و عترت در یک سال گذشته است.
این گزارش حاکی است، برگزاری بیست و سومین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، طراحی درگاه بین المللی قرآن و عترت در جهت حمایت از ارتقاء فعالیت های قران و عترت در فضای مجازی، راه اندازی سامانه آزمون های قرآن و عترت با الکترونیکی نمودن تمام فرایندها و راه اندازی بانک اطلاعاتی حافظان قرآن آزمون های سراسری از جمله اقدامات معاونت قرآن و عترت در سال گذشته است.
بنابر این گزارش از دیگر اقدامات این معاونت در یک سال گذشته می توان به راه اندازی بانک اطلاعات موسسات قرآن و عترت سراسر کشور، تدوین طرح جامع نظارت بر موسسات قرآن و عترت استان ها، تدوین کتابچه بانک اطلاعات موسسات فرهنگ قرآن و عترت، تصویب ارائه تسهیلات توسط صندوق اعتباری هنر به فعالان قرآنی و تهیه و ارسال 13306 جلد کتاب، 3588 عدد سی دی وی دی با موضوع قرآن و عترت و 27735 جلد قرآن کریم به استان ها و موسسات تابعه اشاره کرد.
این گزارش می افزاید، ایجاد دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن و پیگیری امور مربوط به نمایشگاه در طول سال، طراحی، برنامه ریزی و برگزاری برنامه فاتحان آسمان، معرفی چهره های ایثارگر قرآنی در جهت تأسیس موسسات قرآنی، اجرای طرح ملی تلاوت در 15 استان کشور و اجرای دوره های سراسری تربیت معلم نهج البلاغه و صحیفه سجادیه از جمله اقدامات این معاونت در یک سال گذشته است.
همچنین، برگزاری همایش تجلیل از قرآن آموزان و موسسات و مربیان برگزیده قرآنی، برنامه ریزی در جهت برگزاری جشنواره آیات و برگزاری مسابقات تسنیم با هدف تولید و ترویج قرآن کریم بین همکاران ستادی و صف نیز از دیگر اقدامات معاونت قرآن و عترت در یک سال گذشته است.
انتهای پیام/