به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، استاندار گیلان با اشاره به اینکه در 10 ماه گذشته ثبت سفارش برای واردات برنج انجام نگرفته است، گفت: تا چهار ماه آینده برنج خارجی وارد نمیشود.
محمدعلی نجفی در بازدید از دو طرح صنعتی و افتتاح سه طرح صنعتی در شهرک صنعتی سفیدورد رشت بر ضرورت تحقق تعهدات بانکها نسبت به صنایع استان تأکید کرد و گفت: بانکهای عامل استان تعهدات سفر رئیسجمهور و نیز تعهدات سالانه خود را نسبت به صنعت اجرا کنند.
وی اضافه کرد: در سفر رئیسجمهور بانکها نسبت به پرداخت تسهیلات به مبلغ سه هزار و 300 میلیارد تومان به حوزه صنعت و دو هزار و 500 میلیارد تومان به بخش پتروشیمی تعهد دارند که باید تحقق پیدا کند.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه بخش عظیمی از صنعت و تولیدکنندگان به دلیل واردات بیرویه در سالهای گذشته با مشکل مواجه شدند، گفت: در حال حاضر و پس از انجام مذاکرات هستهای و موفقیت تیم دیپلماسی ایران، نگرانیهای سابق در صنعت وجود ندارد و در فرصتهای پساتحریم هیجانی عمل نمیشود.
وی با بیان اینکه بخش اعظم سرمایههای بلوکه شده ایران هنوز به کشور وارد نشده است، افزود: در ابتدای دولت تدبیر و امید تولید نفت به زیر یک میلیون بشکه رسیده بود که در حال حاضر به بالای یک میلیون بشکه افزایش یافته و طبق آخرین آمار، تورم 40 درصد نیز به 13.8 درصد تقلیل پیدا کرده است.
استاندار به رشد تخصیص اعتبارات نسبت به سالهای قبل گفت: نتایج این تخصیصها در پروژههای عمرانی و خدمات شهری به وضوح قابل مشاهده است.
وی به مهار نرخ بیکاری استان اشاره و خاطرنشان کرد: بنابر اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد 16 هزار بیمه شده اجباری به بیمه شدهها افزوده شده است که این نشان از کاهش بیکاری است و در استان گیلان نیز در سالهای 91 تا 93 ، 3.5 درصد کاهش نرخ بیکاری داشتیم.
دکتر نجفی با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار گندم وارد کشور نمیشود، افزود: قیمتگذاری خوب، خرید تضمینی و مدیریت این محصول از شاخصهایی است که باعث قطع واردات گندم به کشور شد.
استاندار گیلان در ادامه خاطرنشان کرد: بنا به گفته وزیر کشاورزی در 10 ماه گذشته ثبت سفارش برای واردات برنج انجام نگرفته است.
وی با اشاره به اهمیت جلوگیری از واردات بیرویه برنج در سیاستهای کلان اقتصادی و کشاورزی دولت گفت: در چهار ماه آینده نیز برای ثبات قیمت برنج واردات این محصول انجام نخواهد پذیرفت.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه سالهای گذشته کام کشاورزان با واردات بیرویه برنج تلخ شده بود، خاطرنشان کرد: در سالهای 90 و 91 ، 2 تا 3 میلیون تن برنج وارد کشور شد و به معیشت کشاورزان شمال ضربه وارد کرد.
وی اقتصادی شدن کشاورزی را موثرترین راهکار برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان و همچنین مقابله با تغییر کاربریهای اراضی عنوان و تصریح کرد: ما دوست داریم با گسترش امکانات زیربنایی در روستاها و کاهش مشکلات کشاورزان، روستائیان در روستا بمانند.
استاندار گیلان گفت: با رونق کشاورزی اشتغال پایدار نیز در روستاها ایجاد میشود و انگیزه را برای حضور سرمایهگذاران به روستاها بیشتر میکند.
وی شکل گرفتن نهضت گازرسانی به روستاها، کاهش عقبماندگی شاخصهای آسفالت، آب روستایی و گسترش ارتباطات الکترونیکی در این مناطق را نمونههایی برای فراهم کردن ظرفیت سرمایهگذاری و گسترش امکانات زیربنایی عنوان کرد و افزود: این اقدامات سرفصلهای مهم عمرانی دولت تدبیر و امید در روستاهای گیلان است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام