به گزارش
حوزه احزاب و تشکلهای سیاسی باشگاه خبرنگاران، آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سفرشان به مشهد مقدس، عصر روز گذشته در جلسه با متخصصین پژوهشکده محیط های خشک، تحقیق و پژوهش درباره نیازهای ضروری محیط خشک را که به لحاظ مجموعه شرایط کشور ایران را نیز شامل می شود، یک جهاد علمی خواند و گفت: جامعه امروز و آینده ما از دانشمندان و متخصصان این انتظار بجا را دارد که برای رفع مسایل و مشکلاتی که نیاز به علم در سطح بالا دارد، وارد شوند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانش محوری را ویژگی ممتاز سند چشمانداز کشور توصیف کرد و اظهار داشت: براساس آن سند، قاعدتاً باید از علم ودانش پژوهشگران دانشگاهی استفاده کرد.
وی اقدام برای رفع محدودیتهای آتی در آب و محیط زیست را کاری فراتر از دانشگاههای دولتی و آزاد دانست و گفت: باید شخصیتهای ملی همکاری علمی و اجرایی کنند تا راهکارهای علمی و عملی برای این نیازهای ملی اندیشیده شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سوابق بحثهای مربوط به استفاده آب دریا در زراعت، گفت: در زمان ریاست جمهوری من که این موضوع مطرح شد، مقالهای از دانشگاه آریزونای آمریکا رسیده بود که میگفت میتوان از آب دریا گیاهی با دانههای روغنی برای مصرف دامها به عمل آورد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با یادآوری نمونههایی که خود دیدهاند و یا کارشناسانی از ایران فرستادهاند که بررسی کنند، گفت: ابتکار خوبی بود و مشکلات آن را بررسی کرده بودیم و فکر میکنم در شرایط فعلی و به ویژه در آینده که کم آبی خیلی جدی میشود، باید به آن نوع پژوهشها توجه شود.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه سخنان خویش بر آمادگی این دانشگاه برای انجام طرحهای مربوط به آب، خاک و زراعت تأکید کرد و گفت: با ظرفیت دانشکدهها و پژوهشگاههای کشاورزی که در سراسر کشور گسترده است، میتوانیم برای کم کردن مشکلات کشور وارد شویم.
درآغاز این دیدار آقایان، "عباسعلی قزل سوفلو" رئیس پژوهشکده ، "ناصر صادقی" همکار طرف تفاهم پژوهشکده و "محسن شرکا" مشاور عالی پژوهشکده محیطهای خشک به بیان دیدگاههای خویش درباره آب، زراعت، ارتقای بهرهوری، چگونگی تقسیم یارانه در کشور، گیاهان شورزی، متخصصان ایرانی مربوط به آب و خاک در دنیا و نمونههای طرحهای پژوهشی مربوط به آب و خاک در مناطق مختلف دنیا پرداختند و در ادامه "رزم حسینی" که در جلسه حضور داشت، با توجه به آب، خاک و نیاز استان کرمان، اعلام آمادگی کرد که طرحهای پژوهشی متخصصان ایرانی و همتایان و همکاران آنها از سراسر جهان با توجه به آب و هوای گوناگون در گستره وسیع استان انجام شود.
انتهای پیام/