به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ندا خورشیدیان، کارشناس بهداشت روان مرکز بهداشت شیراز، گفت: یكی از دلایل اصلی وجود مشكلات روانی در كودكان، فقدان آگاهی لازم در نحوه شناسایی اختلال و برخورد مناسب با آن است و نیز برای كمك به كودكانی كه از مشكلات روانی رنج می برند، شناسایی به موقع، از اهمیت بسیاری برخوردار است.
خورشیدیان افزود: برای غلبه بر این مشكل لازم است تمام كارشناسان مراقب سلامت، در زمینه شناسایی علایم، نشانه ها ی بالقوه مشكلات سلامت روانی و رفتاری را آموزش ببینند.
وی با تاکید بر معیارهای تشخیصی لازم برای اختلالات اضطرابی، خلقی، بیش فعالی، اوتیسم و اختلال سلوك گفت: برای پدر و مادر شناخت نیازهای جسمی فرزندشان، مثل تغذیه، لباس های گرم به هنگام سرما، زمان خواب در ساعت مناسب، آسان است، ولی نیازهای روحی و احساسی كودك ممكن است مشخص نباشد.
این کارشناس بهداشت روان بیان کرد: سلامت روانی كودك باعث می شود تا بچه ها خوب فکر کنند، پیشرفت اجتماعی داشته باشند و مهارت های جدید را به خوبی بیاموزند و نیز علاوه بر این، دوستان خوب و كلمات تشویق آمیز از جانب بزرگسالان، همه برای كمك به پیشبرد اعتماد به نفس و ایجاد عزت نفس مهم بوده و نگرش او را نسبت به زندگی بهبود می بخشد و همین امر می تواند در پیشگیری از مشكلات سلامت روان، به ویژه سوء مصرف مواد در كودكان و نوجوانان، اقدام بسیار موثری باشد.
خورشیدیان ادامه داد: امید است با اجرای طرح تحول سلامت، شناسایی بهتر و زودتر كودكان نیازمند خدمات سلامت روان، صرفا یك هدف نباشد، بلكه تبدیل به دستاوردی دیگر برای نظام سلامت كشور شود.
انتهای پیام/ح