رفتن به مریخ، الهام بخش، نگران کننده و در نهایت گامی مهم برای انسان و همزمان شروع عصر تازه ای در علم است.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رفتن به مریخ، الهام بخش، نگران کننده و در نهایت گامی مهم برای انسان و همزمان شروع عصر تازه ای در علم است. اما این سوال همچنان برجاست: آیا انسان باید به مریخ برود؟

اگر روزی یک فضانورد برای اولین بار بر خاک مريخ فرود بیاید، با منظره ای از دره ها و دشت های سیاره قرمز روبرو خواهد شد.اما این سوال همچنان برجاست: بهتر نیست بدلیل خطرات ماشین جای انسان را بگیرد؟

الکساندر گرست، فضانورد، یکی از حامیان سفر مریخ می گوید: «انسان حتما به کره مریخ می رود. اطمینان دارم. کافی است به تاریخ نگاه کنیم. وقتی انسان توانست کشتی بسازد، نه تنها به سمت جزایر اطرافش به راه افتاد بلکه عازم افقهای دوردست شد.»

مشکل اصلی مسافت است. بسته به مدار مریخ، فاصله بین زمین و مریخ بین ۵۵ تا ۴۰۰ میلیون کیلومتر است، این سفر طولانی به معنی عبور از خلا مملو از تشعشعات خطرناک است.

رومان شارلز، مهندس فرانسوی می گوید: «با فناوری که امروز در اختیار داریم ماموریت فضایی رفتن به مریخ و بازگشت آن سه سال طول می کشد . مسیر رفتن بین هشت تا ده ماه است. سپس برای داشتن موقعیت مناسب برای بازگشت، فضانوردان باید یک سال و شاید کمی بیشتر در آنجا بمانند. بازگشت هم هشت تا ده ماه دیگر زمان می برد.»

او که سال ۲۰۱۱ در آزمایش مریخ ۵۰۰ مشارکت داشته است با مرور تجربه این سفر شبیه سازی شده به مشکلات اصلی اشاره می کند و می گوید: «علاوه بر چالش های فناوری که باید از میان برداشته شوند، برای فضانوردان هم مشکلاتی وجود دارد. به سه دسته از این مشکلات اصلی اشاره میکنم. چگونه انسان را در مقابل تشعشعات محافظت کنیم. دوم، بی وزنی است. چگونه برای غلبه بر آن تدابیر مناسب بیاندیشیم تا فضانوردان بمحض فرود آمدن در مریخ با سرعت و با کارایی در آن محیط کار کنند. و مشکل سوم مسائل روحی و روانی است. چگونه از سلامت روحی فضانوردان در طول این سفر طولانی اطمینان حاصل کنیم.»

برند یوهانس، روانشناس آژانس فضایی آلمان برای تقویت مهارت های فضانوردان در سفرهای طولانی فضایی، سامانه های آموزشی طراحی کرده است. او با تاکید بر ضرورت همکاری گروهی می گوید: «وقتی انسان به کره مریخ برود، این سفری با یک فضانورد نخواهد بود، یک گروه از فضانوردان هستند. رابطه بین گروه به اعضای آن بستگی دارد. این یکی از مهمترین عواملی است که موفقیت و یا عدم موفقیت ماموریت را تعیین می کند.»

برغم خطرات جسمی و روحی ماندن در یک کپسول بسته به مدت چند ماه، دانشمندانی که زندگی در مدار ایستگاه بین المللی فضایی را تجربه کرده اند ارزیابی مثبتی دارند.

الکساندر گرست می گوید: «بشر از میلیونها سال پیش کاوشگر بوده است. از پنجاه سال پیش ما وارد عرصه سفرهای فضایی شده ایم. در نتیجه هنوز در ابتدای راه این فناوری تازه و عصر جدید کاوشگری هستیم.»

روبات های کاوشگر به کره مریخ رسیده اند و با جستجوی خاک سیاره قرمز، داده های علمی را برای دانشمندان روی کره زمین ارسال می کنند.



منبع: مشرق

انتهای پیام/
برچسب ها: کاوشگر ، مریخ ، انسان ، کره زمین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایرانیومU-238.03
۰۶:۰۰ ۰۱ تير ۱۴۰۲
قوله تعالی: فانفذوا لا تنفذون الا بسلطان. سلطان چیست؟ سلطان عقل است. عقل چیست؟ عقل متغیر است ولی علم قدر مطلق بما هو است. کمال عقل علم است. لعلکم تعقلون. ان کنتم تعقلون. ولی میفرماید انه لقسم لو تعلمون عظیم. و نمی فرماید لو تعقلون. چرا؟ چون علم کمال عقل است. شهید چمران میگوید خدایا مرا از دروغ باز بدار چون دروغ کثیف ترین ضلم است. و اذ قال ربک للملایکه انی جاعل فی الارض خلیفه قالوا ا تجعل فیها من یفسد فیها و یسفک الدماء و نحن نسبح بحمدک و نقدس لک قال انی اعلم ما لا تعلمون ... خداوند سبحان می دانسته که بشر براحتی میتواند به مریخ و زحل و تمام عوالم بالا دست پیدا کند ولی... دروغ نگفتن از همه ی این ها مشکل تر است. یکی مصلحت و یکی تقیه اینها دوراهی های چکنم بشر هستند. الآن در دانشکده های حقوق در انگلیس برای تربیت قضات از فرمایشات مولا علی(ع) استفاده میبرند و نه از ابوسفیانهای تاریخ. خود حضرت به ابوسفیان میفرمایند: ای ابوسفیان بخدا از من سیاس تر در علم سیاست در عالم نیست ولی من اهل سیاست نیستم. یعنی من از تو بهتر میتوانم دروغ بگویم ولی نمی گویم. انسان به مریخ برود چه غلطی می خواهد بکند که روی زمین نکرده است؟ قوله تعالی: انی جاعل فی الارض خلیفة و نه فی المریخ و فی الزحل. بنابراین نتیجه میگیم که انسان تا روی زمین امتحانش را پس نداده باشد به هیچ قبرستان دیگری گور بگور نخواهد شد. چون خدا نخواسته. به طواف رفتم به حرم رهم ندادند که برون در چه کردی که درون خانه آیی؟ ما نمیتوانیم همدیگر را تحمل کنیم همانطور که قابیل هابیل را تحمل نتوانست آورد. ما در مریخ چه خواهیم کرد؟ نوح پیغمبر(ع) 1200 سال بشر را نصیحت کرد. حاصلش پیروانی کمتر از انگشتان دو دست بود!!! او دروغی نگفته بود ولی کو گوش شنوا؟ پسر خودش هم حرفش را نپذیرفت !!! انسان از نسل فراموش کاریست. نه از نسل فراموشخانه های فراماسونری صهیونیسم سیاس حقه باز. نه از نسل یهودای اسخریوطی که برای اندکی زر پیامبرش را به دشمن لو داد و خدای یهودیان شد. الآن یهودا پرستیده میشود. یهوه. اندکی صبر صبح سحر نزدیک است. فلسطین قلب اسلام است و اسلام قلب بشریت است. مریخ ما فلسطین است.