به گزارش
خبرنگار حوزه کشتی ورزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، مسابقات جودو قهرمانی جهان در حالی در آلبانی قزاقستان در حال پیگیری است که تیم ملی جودو کشورمان تنها با یک نماینده در این رقابتها حاضر شد، نمایندهای که در دور اول با قبول شکست مقابل حریف فرانسوی خود وداعی زود هنگام با مسابقات جهانی داشت و کاروان تک نفره جودو کشورمان تنها 2 دقیقه و 17 ثانیه بر روی تاتامی جهانی حضور داشت.
این در حالی است که جودو ایران زمانی قهرمان آسیا بوده و با تیمی کامل در المپیک حضور مییافته ولی اکنون اهالی جودو آرزوی حضور یک ورزشکار در المپیک را دارند.
جودوی ایران، در حالی با یک ورزشکار به مسابقات مهم جهانی اعزام شد که افغانستان که جایگاهی در جودو آسیا و جهان ندارد، با 3 ورزشکار راهی این رقابتها شده است و تیمهای مغولستان، ژاپن، کره، قزاقستان و چین با 18 جودوکار به این مسابقات رفتهاند و تیمهایی مثل ترکمنستان و تاجیکستان با هشت ورزشکار، عربستان با 5 ورزشکار، قرقیزستان با 14 ورزشکار و حتی کشورهایی مثل پاکستان،لبنان، اردن و سیجی هم با تعداد ورزشکار بیشتری به مسابقات جهانی اعزام شدهاند که این نشان دهنده عدم رغبت مسئولان فدراسیون جودو نسبت به پیشرفت جودو در ایران است.
اگر کمی منطقی باشیم و به آمار تعداد شرکت کنندگان کشورهایی مثل افغانستان، پاکستان، لبنان، اردن، امارات، قرقیزستان، ترکمنستان، تاجیکستان، عربستان، نپال و حتی فلسطین که هیچ جودوکار مطرحی ندارند و هیچ جایگاهی در جودو آسیا و جهان ندارند نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که چه برسر جودو ایران آمده و در سالهای آینده باید منتظر باشیم تا جودوکاران این کشورها، جودوکاران ایرانی را زنگ تفریح خود قرار دهند. پس بدانید اتفاق این است که در آینده نه چندان دور همین کشورهایی که اسم بعضی از آنها را خیلیها حتی نشنیدهاند بالاتر از ایران قرار خواهند گرفت.
مسئولان فدراسیون معتقدند ما روی پایه جودو سرمایه گذاری کردهایم، پس خوب شد که اهالی جودو معنی سرمایه گذاری روی پایه را فهمیدند، چون حذف تمامی نمایندگان جودو نوجوانان کشورمان در مسابقات جهانی نوجوانان دستاورد این سرمایه گذاری است.جودو ایران فقط و فقط این روزها متکی به سعید ملایی شده پس باید دست به دعا برداریم که برای او اتفاقی نیفتد ولی چه تضمینی وجود دارد که تا المپیک برای او اتفاقی نیفتد؟
اگر اتفاقی برای او بیفتد جایگزینی برای ملایی نداریم، یعنی جودوی ایران تعطیل میشود.
حال سؤالاتی مطرح میشود که ذهن اهالی جودو را درگیر کرده است که چرا جودو محجوب از جودو خداحافظی کرد و رفت؟ چرا برگشت؟ چرا در مسابقه انتخابی حضور پیدا نکرد؟ چرا باید با صفویه مسابقه میداد؟ اصلا چرا صفویه به اردوی تیم ملی بزرگسالان دعوت شد تا با محجوب مسابقه انتخابی بدهد، مگر میتوانست از کشور خارج شود و بعداز همه این داستانها چرا محجوب شانس کسب سهمیه المپیک را ندارد؟ اگر فدراسیون جودو پول ندارد که محجوب را به مسابقات جهانی اعزام کند.پس یک میلیارد تومانی که نایب رئیس فدراسیون گفت از وزارت ورزش و جوانان گرفتیم چه شد؟ مگر هزینه اعزام یک ورزشکار چقدر بود؟
یکی دیگر از عوامل مهم و تأثیر گذار در به وجود آمدن این همه مشکل تعطیلی 2 کمیته اصلی در فدراسیون جودو است، یکی کمیته روابط بینالمللی و دیگری کمیته بازاریابی برای جذب اسپانسر است که ظاهرا اهمیتی برای مدیران فدراسیون ندارد و چون متکی به وزارت ورزش و جوانان هستند تمام پولهای دریافتی از وزارت ورزش را خرج حقوق کارمندان و خرجهای دیگرشان به هیئتها که پول نمیدهند، بدهی هم که زیاد دارند و ملیپوشان هم که ناراضیاند و نوبت به اعزام ورزشکار که میرسد میگویند پول نداریم و نتیجهاش میشود حضور 2 دقیقهای کاروان جودو ایران در مسابقات جهانی، امیدواریم وزارت ورزش و جوانان با تصمیم منطقی و درست جودو را از این وضعیت نجات دهد.
انتهای پیام/